For aupairs

Megszűnik_Au pair munka, amiből megélsz külföldön

Au pair feladatok

Beilleszkedés a fogadó családba

Beilleszkedés a fogadó családba

Bármilyen furcsán hangzik, ez is egy feladat, sőt talán a legfontosabb feladat!
Ahhoz, hogy sikeres au pair legyél a legfontosabb, hogy minél könnyebben és gyorsabban beilleszkedj az új családodba.
Au paireink egy hónap alatt megtanulják milyen egy külföldi családdal élni, elfogadni és alkalmazkodni szokásaikhoz, megtalálni a hangot a szülőkkel, és ami talán még fontosabb, a gyerekekkel is. A beilleszkedést megkönnyíti, ha már az első naptól kedves, mosolygós, érdeklődő vagy, és folyamatosan kommunikálsz a szülőkkel, és a gyerekekkel is. Ne legyél félénk, vagy szégyenlős, a folyamatos beszélgetések a nyelvtudásodat is fejlesztik majd.

Gyerekekkel kapcsolatos feladatok

Akármilyen hihetetlen, hamarosan egy kisgyerek példaképe leszel!
Az au pairek főbb feladatai a családban élő kisgyerekek köré csoportosulnak. A gyerekek izgatottan és örömmel várják az új au pairt hiszen egy új nagytestvért, barátot kapnak, akivel idejük nagy részét töltik majd ovi, suli után. Ha a kezdetektől foglalkozol, játszol, beszélgetsz velük, mesélsz nekik, a törődésedet, szeretetedet és figyelmedet viszonozni fogják. Mindig legyél nagyon türelmes velük, de ne hagyd, hogy tiszteletlenül viselkedjenek veled. El kell érned, hogy hallgassanak rád, és hogy tudják, te vagy a felelős értük. Soha ne kiabálj a gyerekekkel, és még véletlenül se emelj kezet rájuk. Ez bűncselekménynek számít. A szülőknek is minden esetben tudniuk kell, hogy megbízható vagy, hogy nem fogsz elkésni a suliból, hogy a vacsora pontosan az asztalon lesz, hogy nem mennek el a gyerekek uzsonna nélkül a kirándulásra. Mindig legyél biztos abban, hogy a gyerekek nincsenek veszélyben. Soha ne vállalj felesleges kockázatot!

Au pair házimunkák

Házimunkák

A gyerekekkel kapcsolatos házimunka nagyon egyszerű lesz. Ezek közé tartozik a mosás, vasalás, a gyerekek szobájának rendben tartása. A pakolásba, rendrakásba nyugodtan bevonhatod őket! A főzéstől sem kell nagyon megijedni. Jamie Oliver összes igyekezete ellenére a legtöbb háztartásban az angol konyhaművészet kimerül a macaroni cheese (sajtos tészta), a spegetti bolognese, a paradicsomos konzervbab és a nagy választékban kapható különböző mirelit ételek váltogatásában.
Nagyon fontos, hogy az elvégzendő házimunkák mennyiségét még a kiutazás előtt az interjú során le kell tisztázni, hogy később ne legyen félreértés és csalódás. Ebben ügynökséünk mined segítséget megad majd neked!

Az Au-pair hetente kb. 25-30 órát dolgozik, ami naponta 5-6 óra. A napi munka általában 7:30-kor kezdődik, a gyermekek ellátásával, öltöztetésével, reggeliztetésével, iskolába, óvodába kísérésével Ezután van időd a lakás rendbetételére, a napi házimunkák elvégzésére.
Mosni, vasalni, porszívózni persze nem kell mindennap, de a konyhát a gyerekek szobáit mindennap rendbe kell tenni.
A munka elvégzése után, a gyerekek haza érkezéséig szabad vagy.
A suli végeztével a gyerekeket haza kell hozni, játszani, tanulni, fogalakozni velük, vagy egyéb délutáni foglalkozásra vinni őket. Az angol gyerekek nagy része, délután sportolni, zeneiskolába vagy egyéb szakkörökre jár.
A családdal előre egyeztetett időpontban kell készen lennie a vacsorának, ami után el kell mosogatni, és elpakolni a konyhát. Ebben néhány családnál a gyerekek is segítenek.
A vacsora után már az esetek nagy részében a családé a gyerek. De ez nem mindenhol van így. Van, amikor segítened kell a lefekvéshez készülődni, és ágyba dugni a gyerekeket. Számíthatsz rá, hogy egy héten kétszer megkérnek babysittelésre, ami a heti feladatok része.

 

Mit kapsz a munkádért cserébe?

Heti zsebpénz

Az au pairek nem fizetést, hanem úgy nevezett zsebpénzt kapnak, ami heti rendszerességgel, többnyire a hétvégén kerül kifizetésre. Kaphatod készpénzben, banki utalással és csekken is. Az európai uniós országoban a zsebpénz és a munkaórák mennyisége is eltérő lehet. Az ország infók oldalunkon részletesen tájékozódhatsz a különböző országok au pair program szabályozásáról és a juttatásokról is!

szoba.jpg

Szállás és teljes ellátás

Sok fontos dolgot tudnék felsorolni, ami miatt érdemes au pairnek szegődni, de az előre megszervezett, és a juttatási csomag részeként biztosított szállás és teljes ellátás biztos, hogy dobogós helyen van. Egyrészt ezzel rengeteget spórolhatsz, másrészt nem kell azzal a sokszor nyomasztó bizonytalansággal szembe nézni, hogy hol, mennyiért, milyen körülmények között találsz majd szállást, amit idegen emberekkel kell megosztanod. Sok au pair nemcsak saját szobát, hanem saját külön lakrészt is kap a házon belül, ami valljuk be sok ember számára itthon sem elérhető. A szobák jól felszereltek, külön tv, dvd van, a wifi kapcsolat pedig alap szolgáltatás. A teljes ellátás szintén a csomag része, ami általában azt jelenti, hogy azt eszed, amit a család többi tagja.
Ilyen körülmények között nyugodtan koncentrálhatsz azokra a célokra, amiért au pairnek mentél, és a zsebpénzed is teljesen megmarad, amit angol nyelvórára, mozira, bulikra költhetsz. Szintén előnyös, hogy gyakorlatilag a munkahelyeden laksz, ezért nincs munkába járási költséged, reggel akár 5 perc alatt munkára kész vagy.

autóvezetés.jpg

 • Külföldi vagy belföldi nyaralás a családdal
 • Egyéb közös családi programok (étterem, bowling, uszoda, családi partik)
 • Hozzájárulás a nyelviskolai költségekhez
 • Egyéb tanfolyamok (elsősegély, autóvezetési tanfolyam) támogatása
 • Hozzájárulás a tömegközlekedés költségeihez
 • Autó használat
Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!