For aupairs

Au pair munka, amivel nyelvet tanulsz

Nyelvtanulási lehetőségek

Au pairként az egész ország a te nyelviskolád lesz!

Az egyik legtöbbet hangsúlyozott része az au pair programnak az interkulturális jellemzője, más országok megismerése, az ott élő emberek megismerésén keresztül. Ha nyitott szemmel jársz és érdeklődő vagy, varázslatos helyeket láthatsz, megismerkedhetsz a választott ország történelmével, politikájával, társadalmi berendezkedésével.
Mindig legyél nyitott az élményekre és információkra, így észrevétlenül is megtanulhatsz fontos, különleges dolgokat. Ezeket később hasznosíthatod a továbbtanulásod vagy a karriered építése során. Ragadj meg minden lehetőséget a nyelvgyakorlásra. Kezdetben egy néhány mondatos beszélgetés a helyi kisboltban, vagy az iskolaudvaron egy másik szülővel az egekig repítheti az önbizalmadat. Hiszen én beszélem a nyelvüket! WOW! Minél több helyen jársz, és több embert ismersz meg nyelvtudásod és viselkedésed is egyre magabiztosabb lesz, lépésről lépésre küzdöd le a nyelvi akadályokat.
Ragadj meg minden kommunikációs lehetőséget, hiszen a gyakorlat teszi a mestert!

A karrier kulcsa a nyelv!

 Az Adecco volt HR Controlling igazgatójaként tapasztalatból mondhatom:

 • A munkaerőpiacon eladható tudásnak Magyarországon is egyre fontosabb része a nyelvismeret.
 • A stabil nyelvismeret nemcsak az EU-n belüli munkavállalás, mobilitás, hanem a multicégek magyarországi jelenléte miatt is nélkülözhetetlenné vált.
 • A felsőoktatásban résztvevőknek, a diploma megszerzéséhez a törvény előírja legalább egy nyelvvizsga megszerzését, de egyes intézmények ennél szigorúbb követelményeket is támaszthatnak. A nyelvvizsga bizonyítványok hiánya miatt visszatartott diplomák aránya sok helyen 30 százalék feletti.
 • Alig-alig csökken azok sokezres tábora, akik még a tanulmányaik végére sem tudják megszerezni a szükséges papírt.

A fenti statisztikák is azt mutatják, hogy sajnos Magyarországon az iskola rendszerű oktatásban, nagyon nehéz használható nyelvtudást vagy nyelvvizsgát szerezni.

Az au pair program legfontosabb célja, hogy nyelvtanulási lehetőséget biztosítson a résztvevői számára.
Ez azt jelenti, hogy nyelviskolába járhatsz, lesz elég időd a tanulásra és anyanyelvi környezetben lesz lehetőséged a beszédkészséged fejlesztésére.
A nyelvvizsgád költségét magadnak kell állnod, de sok család anyagi támogatást nyújt az au pairnek a nyelviskolához, és szívesen segítenek neked az iskola kiválasztásban is. A legkisebb településen is működnek államilag támogatott nyelvkurzusok, választhatsz árfekvés, távolság, valamint a képzés színvonala alapján is.
Amennyiben Angliába készülsz, vagy már ott élsz, a mellékelt link segítségével lakóhelyed szerint kereshetsz magadnak nyelviskolát!

Nyelviskola és vizsga típusok

A legismertebb, külföldiek számára létrehozott nyelvtanfolyamok az English as a Foreign Language (EFL), English for speakers of other languages (ESOL), valamint a “University of Cambridge (UCLES). Ezek a nyelviskolák országszerte megtalálhatók és általában szeptemberben és januárban indítják kurzusaikat, de szintfelmérő után bármikor csatlakozhatsz a számodra megfelelő csoporthoz.
Egy tíz hetes, heti hat órás tanfolyam150-200 font körül van, de a legtöbb helyen találhatsz államilag vagy EU által támogatott, teljesen ingyenes tanfolyamokat is. Amennyiben ezeket össze tudod egyeztetni a munkaidőddel, sok pénzt spórolhatsz.

Magántanár

Talán ezt a lehetőséget veszik igénybe a legkevesebben, pedig higgyétek el nekem, igazán megéri az árát.
Ez a megoldás talán a legdrágább, de az biztos, hogy ez a leghatékonyabb. A magántanár csak veled foglalkozik, minden hibádat javítja, és személyre szabottan állítja össze az órákat. Ezzel a módszerrel, sokkal gyorsabb ütemben fejlődhetsz, ezért hosszú távon még pénzt is spórolhatsz.

Önkéntes munka

Angliában és Európa más országaiban is több száz országos vagy világméretű jótékony célra (afrikai éhezők, beteg gyerekek megsegítése, állatvédelem) létrehozott szervezet van. Ezek a cégek több ezer, kis üzletből álló bolthálózatot üzemeltetnek. A legismertebbek az Oxfam, a British Heart Foundation, Barnardo's. Valószínűleg ezekkel először akkor találkozol majd, amikor valami olcsó rucit, könyvet vagy CD-t szeretnél venni magadnak.
Ezek az üzletek non-profit szervezetek, éppen ezért minimális költségvetéssel működnek, önkénteseket toboroznak az üzletek működtetéséhez.
Ezek az üzletek tárt karokkal várják a lelkes önkénteseket, akik hajlandóak pár órát áldozni az idejükből és segítenek a boltokban. Habár ez a munka kereset kiegészítésnek csak részben jó (még az átlagosnál is olcsóbban kaphatsz ruhákat, vagy bármit, amit az üzletben árulnak) viszont nyelvgyakorlásnak és kapcsolatépítésnek tökéletes. Számomra az egyik leghasznosabb elfoglaltság volt az Oxfam-nál végzett önkéntes munka, mielőtt főállásban a saját szakmámban kezdtem el dolgozni. Nem csak a nyelvtudásom fejlesztésében segített, de meggyőződésem, hogy az angliai karrieremet is segítette.

Online nyelvtanfolyamok

Számos, igen jól strukturált és hasznos online weboldal található az interneten. Amellett, hogy több ezer olyan is van, ami nyelvtanulási szempontból használhatatlan.
Angol nyelvtanulással foglalkozó blogomban folyamatosan találtok majd nyelvtanulást segítő link ajánlót. Ezek az oldalak remekül használhatóak a nyelvi készségek, képességek fejlesztésére, vagy nyelvvizsga felkészítésre.

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!