For aupairs

Aupairfect szolgáltatások

Au pair program! Indulj magabiztosan!

Több éves külföldi és itthoni tanácsadói tapasztalatra alapozva bátran állíthatjuk, hogy minden kérdésedre választ adunk, felkészítünk, és mindent megszervezünk számodra kiutazásod előtt, és az au pair program teljes időtartama alatt. Megtalálni a megfelelő helyet és lehetőséget, ahol élhetsz, dolgozhatsz, tanulhatsz, és jól érezheted magad, még országon belül sem egyszerű feladat. Mindezt külföldön megteremteni pedig sok fiatal számára ijesztő és szinte lehetetlen vállalkozás. Nos, számunkra nem az! Olyan szolgáltatást igyekszünk nyújtani minden jelentkezőnk számára, amit magunk is elvárnánk ugyanebben a helyzetben. Örömmel válaszolunk kérdéseitekre, hogy ezzel is segítsünk titeket egy fontos döntés meghozatalában, hogy később ez életetek egyik legjobb döntése legyen!

Útmutató az au pair jelentkezési anyag összeállításához

Útmutató jelentkezési anyag összeállításához

Minél részletesebb a jelentkezési anyagod, annál nagyobb eséllyel vágsz neki az au pair program kiválasztási folyamatának. Amikor összeállítod az anyagodat, képzeld magad a vendéglátó család helyébe. Bizony ők sincsenek könnyű helyzetben. Befogadnak valakit a családjukba, akit mindössze néhány dokumentum és egy Skypos interjú alapján ismernek. Azt se felejtsd el, hogy a családok sok jelentkező adatlapját látják, igyekezz kitűnni a tömegből! Számukra nem az az elsődleges, hogy te nyelvet szeretnél tanulni, és szabad idődben utazni szeretnél.
Azt szeretnék tudni rólad, hogy milyen személyiség vagy, hogyan illesz majd a családjukba, szívesen foglalkozol-e majd a gyerekekkel. Anyagod legyen részletes, informatív, vonzó, de mindenek előtt őszinte. Semmi értelme olyan dolgot állítani magadról, ami nem igaz. Ez előbb-utóbb úgyis kiderül, és ezzel kellemetlen helyzetbe kerülhetsz.
Ebben a részben részletes útmutatót találsz a jelentkezési nyomtatványok kitöltéséhez, és természetesen e-mailben vagy telefonon várjuk további kérdéseidet. Egy kis ízelítőt az alábbi fájl segítségével kaphatsz:

Jelentkezési útmutató

A jelentkezési lap tartalmazza a legrészletesebb információkat rólad, ezért fontos, hogy minden kérdésre őszintén válaszolj. Ez az egyik legfontosabb dokumentum, részben ez alapján válogatnak a családok. Minél rugalmasabb vagy az elvárásaidban, annál könnyebb lesz megfelelő családot találni. Fontos tudni, hogy minél hosszabb időt vállalsz, annál vonzóbb leszel a kiválasztásnál. Hiszen gondold csak meg, a családnak sem jó, ha félévente új embert kell keresnie, megszoknia.

A programban való részvételhez szükséged lesz minimum két ajánlólevélre. Az első ajánló levél a főbb személyiségjegyeidet mutatja be, azt, hogy milyen ember vagy. Ezeket az ajánlásokat nem írhatják barátok, vagy családtagok. Ők természetesen azt gondolják rólad, hogy szenzációs vagy, és ez biztos így is van, de ahhoz, hogy hiteles referenciát kapjunk, kérd a jellemzést inkább egy volt tanárodtól, kollégádtól vagy főnöködtől. Fontos, hogy a pozitív személyiség jegyeidet hangsúlyozd. Kérlek, győződj meg róla, hogy a levelek tartalmazzák a referenciát adó személy elérhetőségét. Amennyiben a referenciaadó nem tud angolul, segíts neki a kitöltésben. A referenciát adó személyeket nem hívják majd fel a családok, az a mi feladatunk.

A gyermek felügyeleti tapasztalat az egyik legfontosabb része a jelentkezési anyagodnak, hiszen ebből kaphatnak képet a családok arról, hogy hogyan viszonyulsz a kicsikhez, és hogyan tudsz foglalkozni velük.
Gyermek felügyeleti tapasztalatnak számít, a kisebb testvérrel, unokatestvérrel való foglalkozás is. Ha van olyan család, ahol már vigyáztál kisgyerekre, mindemképpen kérj tőlük referenciát, mert ezek nagyon sokat számítanak majd a kiválasztásod során.

Ez a levél gyakorlatilag egy speciális önéletrajz. Szabad fogalmazásban írj az alábbi témákban:

 • magadról, családodról, barátaidról
 • tanulmányaidról, munkatapasztalataidról,
 • hobbidról,
 • arról, hogy milyen tapasztalatod van gyerekekkel. Részletesen fejtsd ki, hogy hány éves gyerekekkel foglalkoztál, mennyi időt vigyáztál rájuk, mit csináltatok stb,
 • arról, hogy miért szeretnél au pair lenni, miért az adott országot választottad,
 • arról, hogy mik a terveid a jövőben
 • miért szeretnél au pair lenni, és miért lennél te a legjobb a családnak
 • pozitív tulajdonságaidról
 • egyéb (jogosítvány, háziállatok, sport)

Használd a saját idegennyelvtudásodat! Használj helyesírás ellenőrzőt, így elkerülheted a betűzési hibákat. Habár ez nem egy írásbeli nyelvvizsga, ügyelj arra, hogy a lehető legkevesebb hiba legyen benne. A levél legyen barátságos hangvételű, és őszinte. Használd az angol nyelv egyik alapszabályát, a KIS-t, vagyis Keep It Simple. Fogalmazz egyszerűen, és maximum 1 A4-es oldalt írj,és hogy feldobd a levelet, rámásolhatod a fotódat, ahol gyerekekkel vagy látható. Segítségképpen küldünk neked néhány angol nyelvű mintát, ami alapján sokkal könnyebben meg tudod írni a saját leveledet.
 

Az orvosi igazolást minden esetben a körzeti orvossal kell kitöltetni, aláíratni és lepecsételtetni. Ez a dokumentum bizonyítja, hogy egészséges vagy, mentális és fizikai állapotod is alkalmassá tesz arra, hogy kisgyermekekkel foglalkozz, és közösségben dolgozz. Amennyiben speciális gyógyszerre van szükséged (allergia, cukorbetegség stb.) mindenképpen jelezd felénk. A fogadó családnak teljesen tisztában kell lennie az egészségi állapotoddal, miután velük fogsz lakni ,és probléma esetén az ő háziorvosuk fog téged is ellátni. Egészségbiztosítással, orvosi ellátással kapcsolatosan a GYIK –ben olvashatsz bővebb információt.

Igaz a régi mondás “Egy fotó többet mondd ezer szónál”. Készíts fotóalbumot magadról, ahol a családoddal, gyerekekkel vagy látható. Legyél mosolygós, vidám és bizalomgerjesztő a képeken. Ne küldj kihívó, bulizós, képeket, ahol haverokkal vagy, dohányzol vagy iszol. Ez ugyanis nem a legjobb módja, hogy meggyőzd a fogadó családokat arról, hogy te vagy a legalkalmasabb személy a gyerekük mellé. A videó profil egyre elterjedtebb módja a bemutatkozásnak, de csak abban az esetben válaszd ezt a formát, ha profi módon elkészített anyagot tudsz küldeni.,ahol nyugodt és kedves vagy, és érthető angolsággal tudod bemutatni magad.

Jelentkezésed előtt ellenőrizd a Facebook és egyéb közösségi média profilodat, és a feltöltött képeket. Töröld vagy zárold azokat a képeket, amelyek rád nézve nem előnyesek. A külföldi ügynökségek és a családok is meg fogják nézni ezeket az oldalakat, és nem lenne szerencsés, ha az oda feltöltött, nem szalonképes képek miatt utasítanák vissza a jelentkezésedet.

Idegen nyelvű au pair állásinterjú felkészítés

Idegen nyelvű állásinterjú tréning

Az interjú tréninget mindig online (Skypon) tartjuk, hogy mire a családdal beszélsz már kellően magabiztos és ügyes legyél! A jobb felkészülés érdekében adunk egy magyar - angol nyelvű anyagot, amiből felkészülhetsz a családok leggyakoribb kérdéseire és arra is, hogy te miket kérdezz. Az online interjú a legfontosabb része a kiválasztási folyamatnak. A legfontosabb, hogy jó benyomást kelts a szülőkben, felkészülten várd a kérdéseiket, és neked is legyen néhány kérdés a tarsolyodban. Készülj arra is, hogy néhány mondatban be tudj mutatkozni, tudj beszélni magadról, a munkádról, iskoládról, arról, hogy miért szeretnél au pair lenni. Az interjú célja nem csak az angoltudásod tesztelése, hanem az is, hogy minél több információt megtudjanak rólad a családok.

Kapcsolat a család jelenlegi au pairével

A családok jelenlegi és volt au pairei nagyon szívesen adnak referenciát a családokról, ami egy fontos és releváns információ lehet a döntés előtt! Amennyiben a család jelenlegi au paire magyar, nagyon könnyű dolgod van, mert saját nyelven tudsz információt kérni a család szokásaira, lakóhelyére és a gyerekekre vonatkozóan, ami az eddigi tapasztalatok alapján nagyon hasznosnak bizonyult. A külföldi au pairek általában referencia levelet írnak, amit a családprofillal együtt küldünk meg neked!

Így leszel perfect au pair kézikönyv

Au pair kézikönyv

A tréning alapja egy kétnyelvű (angol-magyar) au pair kézikönyv hasznos tanácsokkal, információkkal.

 • Utazási előkészületek
 • Találkozás és beilleszkedés a fogadó családba
 • Napi feladatok, teendők a háztartásban és a gyerekekkel
 • Kommunikáció a fogadó családdal
 • Tanácsok napi problémák megoldására
 • Nyelvi készségek fejlesztése
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába, hogyan kezeld a honvágyadat
 • Általános háztartási és személyes biztonság
 • Gépkocsivezetés az Egyesült Királyságban

Megérkezésed után sem engedjük el a kezed

Megérkezésed után sem engedjük el a kezedet!

Folyamatos tanácsadás

Au paireink a program teljes ideje alatt számíthatnak ránk! Addig vagytok az ügyfeleink, amíg annál a családnál dolgoztok, ahová mi helyeztünk el titeket.
Az első időket általában az jellemzi az au pairek életében, hogy nagyon elfoglaltak és semmire nincs idejük. Az új város, a környék felfedezése, beilleszkedés a családba, ismerkedés a gyerekekkel, a háztartással. Ez az időszak az, amikor a legtöbb kérdés felmerül és nagyon jól jön, ha van valaki, aki ezt már végigcsinálta és tudja mi a teendő. Mi ott leszünk, hogy legyen kit hívni, kitől tanácsot kérni!

Aupairfect facebook csoport

Szeretettel várunk facebook csoportunkba is amit azért hoztunk létre, hogy összekössük volt, jelenlegi, és leendő au paireinket, hogy megoszthassátok tapasztalataitokat, tippjeiteket, kérdezhessenek egymástól, ismerkedhessetek és  információkat cserélhessetek, hiszen, egy idegen országban, au pairként élni sokkal több, mint csak egy munka! Szeretnénk, ha mindent tudnál a rád váró feladatokról, jogaidról és a kötelezettségeidről is. Szeretnénk minden lehetséges információt megosztani veled az au pair programról, hogy felkészülten és magabiztosan vághass bele a nagy kalandba.

Aupairfec blog

Ötletek, tanácsok, történetek! Hogyan kezdd az au pair életet felkészülten, és hogyan éld túl a kezdeti nehézségeket egy idegen család tagjaként egy számodra ismeretlen országban. Segítünk abban, hogyan legyél sikeres au pair és, hogy te legyél a jó példa mindenki előtt, aki szeretné ezt az életet kipróbálni. Hétről hétre igyekszünk megosztani gondolatainkat, tudásunkat és tapasztalatainkat, hogy a te életed könnyebb legyen. Olvashatsz itt nyelvtanulásról, beilleszkedésről egy idegen kultúrába, arról, hogy hogyan kezeld a gyerekeket, sőt mi több a szüleiket. Foglalkozunk majd a külföldi munkavállalás és karrierépítés, egyéb lehetőségeivel, vagyis van élet az au pair élet után külföldön?
Az alábbi kategóriákban hétről hétre találsz majd új bejegyzéseket:

 • Nyelvtanulás - Pürgessük fel
 • Once upon a time - Au pair kaland Angliában
 • Perfekt au pair tippek
 • Segítség, külföldre készülök
 • Au paireink mesélték
 • Legyél tudatos karrier építő

Továbbtanulási és karrier tanácsadás

Egy év au pair időszak alatt sok minden történhet veled. A legtöbb au pair hazajön és felhasználva tapasztalatait, és nyelvtudást itthon vág bele valamibe. Folytatja tanulmányait, állást keres vagy mindkettőt együtt. Azoknak a partnereinknek szeretnék további szolgáltatást nyújtani, akik akár itthon akár pedig külföldön szeretnének munkát találni, karriert építeni, vagy amennyiben még nincs elképzelésük a jövőjüket illetően, hasznos tanácsokkal szolgálni. Amennyiben karrier vagy külföldi továbbtanulási tanácsadásra, állásinterjú felkészítésre, Önéletrajz írásra van szükséged, keress minket. Tapasztalt HR és oktatási szakemberekkel dolgozunk együtt, akik szívesen segítenek neked jövőd alakításában.

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!