For aupairs

Aupairfect blog

Gap year - Válaszd te is az au pair programot!

Adj magadnak egy évet! Ahogy közeledik a diploma éve és ezzel együtt az utolsó év a főiskolán, sok diákoknak még csak elképzelése sincs, hogy hogyan tovább! Ez még inkább igaz azokra a diákokra, akik a középiskolát fejezték be. Hatalmas a dilemma a szülők, és a diákok részéről is, hogy érdemes –e fizetni, - ha egyáltalán van erre a családnak pénze, - egy főiskolai diplomáért, amivel lehet, hogy néhány év múlva. csak a munkanélküliek népes táborát szaporítja majd a frissdiplomás, vagy éppen rájön, hogy egyáltalán nem érdekli, amit tanult.

Kombinált a tanulást és a munkát: légy te is au pair!

Ne várj az utolsó pillanatig - Mentsd meg időben a diplomádat
Itt van akkor még a nyelvtudás kérdése is! Megdöbbentő az az adat, hogy több ezer diplomát nem lehet kiadni Magyarországon, mert a szükséges nyelvvizsgát képtelenek letenni a hallgatók. Nagyon szép az az az állami erőfeszítés, ami diplomamentő programmal próbál ezeken a fiatalokon, vagy már kevésbé fiatalokon segíteni, de, én személy szerint nem hiszek ebben a lehetőségben. Lehet, hogy egy nyelvvizsga megszerezhető ezzel a módszerrel, de használható, piacképes nyelvtudás biztosan nem!

Kombináld a tanulást a munkával – Legyél te is au pair!
A világméretű globalizáció elterjedésével, a multi és a magyar tulajdonú cégeknél is elvárás, de mindenképpen előny, a külföldön megszerzett szakmai gyakorlat, vagy munkatapasztalat. A külföldön eltöltött idő alatt nem csak a nyelvtudás fejlődik ugrásszerűen, hanem hozzá szokhatunk a különböző kultúrák együttéléséhez, a külföldiek munkamoráljához, etikájához. Sokan azonban, nem engedhetik meg maguknak, hogy saját költségen külföldi egyetemeken, vagy tanfolyamokon tanuljanak. Függetlenül attól, hogy már a magyar diákok számára is rengeteg ösztöndíj elérhető az EU-ban, és így relatív “ingyen tanulhattok” a megélhetését és lakhatását mindenkinek finanszíroznia kell.

Tökéletes Work & Study program az au pair program is, ahol a gyermek gondozási tapasztalaton és az elfogadható kommunikációs nyelvtudáson kívül, nincs különösebb elvárás.
Au pairként egy család tagjaként, gyakorolhatod a nyelvet, és kereshetsz pénzt, úgy hogy mellette a teljes megélhetésed fedezve van! Az au pair programban is választhatsz különböző munka kategóriák közül, hogy számodra pénzkereset, vagy a tanulásra fordítható szabadidő a fontosabb. További információkért kér ingyesen Au pair program tájékoztatónkat és tudj meg erről a lehetőségről még többet.

Friss felmérések szerint felsőoktatásban tanuló hallgatók 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százaléka akár hosszabb ideg is hajlandó lenne külföldön munkát vállalni. Ez ma már a társadalmi háttértől független jelenség, a jómódú családokból származó diákok ugyanolyan arányban keresik a külföldi lehetőségeket, mint a szerényebb lehetőségű társaik. A legtöbb diáknál aki külföldön keres munkalehetőséget komoly motivációs tényező a nyelvismeret fejlesztése, valamint a pénzkereset sem elhanyagolható tényező. Az au pair programmal ugyan „csak” zsebpénzt kereshetsz, ami 100-200 euró között van hetente, de szállás, külön szoba, TV, Wifi hozzáférés, teljes ellátás, étkezés biztosított ami nagyon komoly plusz juttatást jelent.

Egyéb juttatásként az au pairek elmehetnek még külföldi vagy belföldi nyaralásra, közös családi programokra, étterembe, színházba, családi partikra. Országtól függően a vendéglátó családok hozzájárulnak a nyelviskola költségéhez 50 vagy akár 100 százalékban. Amennyibe a család részéről a jogosítvány elvárás és az autó szükséges a napi munkához, a gépkocsi használat magánhasználatra is engedélyezett. 


Au pairként átlagosan 80 - 120 eurót lehet keresni hetente, 25-35 óra munkáért, és emellett a teljes megélhetést fizetik. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki gyengébb nyelvtudással rendelkezik, de szeretné kipróbálni magát külföldön, hogy kezdjen au pairként, és ha már van tapasztalata, magabiztos nyelvtudása, próbáljon meg tovább lépni.

Jó kilátások

Az au pair program minimális időtartama 1-2 hónap, (summer au pair program), maximális időtartama 12-24 hónap. Ez alatt az idő alatt, az au paireknek alkalma nyílik munkatapasztalat szerzésére,  és készségeinek fejlesztésére, illetve valamely idegen nyelv aktív gyakorlására, emberi kapcsolatainak szélesítésére, a fogadó ország megismerésére.  Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. Az au pair program  fő előnye, hogy:

A program további előnye, hogy nincs szükség speciális képesítésre, csak gyermekfelügyeleti tapasztalatra és legtöbb országban a családból hozott gyermekfelügyeleti referenciát elfogadják. Ezen kívül, olyan személyiség jegyre lesz szükséged, mint jó adaptációs készség, rugalmasság, kedves, barátságos természet, és legalább alapszintű kommunikációs nyelvtudás.

Hol érdemes au pair munkát keresni?

Felvetődik a kérdés, hogy ha az interneten több ezer család hirdet au pair pozíciókat, miért van akkor szükségem ügynökségre? A válaszunk IGEN! Amennyiben az Aupairfect au pair ügynökség áll a hátad mögött a nemcsak a megfelelő család megtalálását biztosítjuk neked, hanem a további szolgáltatásokat is garantáljuk számodra:

Külföldi ügynökség által is aláírt  au pair szerződésed lesz
Több éves au pair program tapasztalattal állunk a hátad mögött
Hozzánk bármikor fordulhatsz kérdéseiddel, problémáiddal
Megbízható referenciát és információd adunk minden családról
Családcsere garanciát vállalunk a program teljes idejére
Partnereink révén folyamatos helyi támogatást és programokat biztosítunk
Minden esetben betartjuk és betartatjuk a nemzetközi au pair program szabályait
A felkészüléshez kétnyelvű au pair kézikönyvet biztosítunk
E-learning au pair tréningükkel minden apró részletre felkészülhetsz, ami sikeressé tesz téged a programban.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...