Au pair blog

Életkori sajátosságok újszülöttől hat éves korig

Életkori sajátosságok újszülöttől hat éves korig

Bébiszitternek, au pairnek lenni sok örömet jelent. Izgalmas jelen lenni, amikor a baba először fordul meg, amikor az egyéves gyereknek először sikerül egymásra raknia a karikákat (miután hetekig próbálkozott), vagy látni, ahogy a rólunk levakarhatatlan óvodás végre barátkozni kezd a játszótéren.
Sokat segít az örömök és a kihívások feltérképezésében, ha előre tudjuk, mik az életkori sajátosságok.

Újszülöttől hat hónapos korig
Van-e édesebb egy újszülött babánál, vagy egy dundi négyhónaposnál, aki fogatlanul vigyorog ránk? Az első hat hónap alatt számtalan kihívás (és piszkos pelenka) vár ránk, de bőven akad öröm is. És micsoda zsúfolt ha hónap lesz ez számunkra és a baba számára! Tele pelenkákkal és cumisüvegekkel (de még mennyivel)! Bámulatosan gyors növekedéssel és fejlődéssel! A baba nagy utat tesz meg az első hat hónapban, és mi azért vagyunk ott, hogy szeressük, védjük és ösztönözzük. Mindez tartós hatással lesz majd vadonatúj kis életére.

Hat hónapostól 12 hónapos korig
A következő hat hónapban cumiztatóból és büfiztetőből sportedzővé (miközben a baba előbb kúszni, majd járni tanul), nyelvtanárrá (miközben a baba előbb gagyog, majd beszélni kezd) és biztonsági őrré vedlünk át (miközben a baba olyan helyekre dugja az ujját, ahova nem kellene. A gondjainkra bízott gyerek nap- mint nap elképesztő dolgokat művel, bámulatos teljesítményekre lesz képes, mialatt egy nehézkes, sokat alvó babából aktív, játékos, mindenbe belevágó teremtéssé fejlődik. Mire elérkezik a baba első születésnapja – amit feltehetőleg totyogva és nyafogva köszönt majd -, ámulva állapítjuk meg, mekkora utat jártunk be megismerkedésünk óta.

Egyévestől hároméves korig
Kapjuk össze magunkat és álljunk készenlétben: a járástól a futásig, a futástól a mászásig, a totyogó apróság állandó mozgásban van, állandó figyelmet igényel – leülni sem marad időnk! Nem csak a fizikai igénybevétel nagy, de óriási türelem kell a hisztikhez, a dacos . „nem”-ekhez, a babákra jellemző makacsságokhoz és az idegtépő evési szokásokhoz (jaj, a krumpli hozzáért a borsóhoz…). De mindennek van jó oldala is. Szeretetteljes ölelésekben, nedves, cuppanó puszikban lesz részünk. Édes bababeszéden mulathatunk, elbűvöl majd az a rengeteg aranyos dolog, amit a kicsik művelnek: hamisan éneklik kedvenc nótájukat, krétával maszatolnak és szivárványnak nevezik, láthatatlan étellel etetnek bennünket képzelt konyhájukból, táncolni kezdenek, ha a rádióban zene szól, imádnak vízben és homokban játszani, labdát próbálnak dobni, fordítva veszik fel a ruhájukat, vagy a bal lábukra húzzák fel a jobb cipőjüket…

Négyévestől hatéves korig
Továbbra is elolvadunk tőlük, de már be tudják magukon gombolni a ruhát. Még mindig alkotózsenik, de műveik most már inkább hasonlítanak művekre, és a fal helyett már papírra dolgoznak. Még nem olvasnak, de lyukat beszélnek az ember hasába. És bár még csak tanulják az önállóságot, már valószínűleg nem tapadnak eltéphetetlenül a lábunkhoz az óvoda ajtajában. Bár csecsemő- és kisgyermek koruktól már óriási utat tettek meg, ne higgyük, hogy felnőttek. Sokat kell még fejlődniük és tanulniuk. Lassan maguk mögött tudják a hisztiket és a tagadás időszakát – ha nem is mindig -, és társadalmi készségeik fejlődésével többnyire kellemes társaságot jelentenek: érdekesek és érdeklődők, lebilincselők és könnyen le lehet bilincselni őket, szeretetet adnak és szerethetők.

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!