Au pair blog

Au pair program – vagy más munka?

Au pair program – vagy más munka?

Sokan úgy gondolják, hogy az, au pair munka nem megfelelő számukra, mert ezzel nem lehet pénzt keresni. Az biztos, hogy akinek a meggazdagodás az elsődleges célja, annak az, au pair zsebpénz nem lesz elég. Bár azt gondolom, hogy megfelelő nyelv, szaktudás és kapcsolatok nélkül a meggazdagodásra külföldön is sokat kell várni!

Nézzük egy átlag magyar lehetőségeit Angliában!

 Au pair program, vagy más munka?

 Bármilyen munkát akarsz vállalni külföldön bizonyos szintű nyelvtudás elengedhetetlen. Nem szabad bedőlni a „külföldi munkavállalási lehetőség nyelvtudás nélkül” állásajánlatoknak.

Az a nyelvtudás, ami Magyarországon előny egy bizonyos pozícióban az külföldön alapfeltétel.

Jó szakembereknek (villanyszerelő, vízvezeték szerelő stb.) nyelvtudással van esélyük a külföldi munkaerő piacon.

Diplomásként, ha nem egy multi céggel kiküldetésbe mész ki, saját szakmádban szerencsére és összeköttetésekre van szükséged, hogy kvalifikált jól fizető munkát találj. Minden évben több ezer, munkát, jobb lehetőségeket kereső fiatal érkezik Angliába, Európa minden országából, így a munkaadók számos jelentkező közül válogathatnak. Bár a gazdasági helyzet sokkal jobb ott, mint nálunk a gazdasági válság ott is komolyan érintette a vállalkozásokat, és ez kihatással van a cégek munkaerő igényére is. Amennyiben sikerül munkát találnod és a minimálbért kapod, havonta 910 fontot kereshetsz, (heti 227 font) ami ugye épp csak duplája az au pair zsebpénznek.

 Minimál órabérek az Egyesült Királyságban

Year

21 and over

18 to 20

Under 18

Apprentice*

2014 (current rate)

£6.50

£5.13

£3.79

£2.73

Erre a linkre kattintva tájékozódhatsz a jelenlegi minimálbérről az Egyesült Királyságban.

https://www.gov.uk/minimum-wage-different-types-work/paid-an-annual-salary

 A szobára, idegenekkel egy házban lakva, heti minimum 70 fontot számolj, az utazás, közlekedés 20-30 font között van hetente. Mobil költség 5-15 font, függően a tarifáktól, és hogy mennyit telefonálsz, (bár ezt au pairként is fizeted). Ételre kb. 30 fontot költesz hetente, de abban, csak alap élelmiszerek vannak. Lássuk, hol is tartunk? Ez eddig 125-145 font között van, és még nem ittál meg egy sört a haverokkal a helyi kocsmában. Szóval marad kb. 50 fontod. Teljes állás mellett nem lesz időd nyelvet tanulni, és ha magyarokkal laksz együtt, esélyed sem lesz a nyelvgyakorlásra.

Ezért javasolom mindenkinek, aki gyengébb nyelvtudással rendelkezik, de szeretné kipróbálni magát külföldön, hogy kezdjen, au pairként, és ha már van tapasztalata, magabiztos nyelvtudása, próbáljon meg tovább lépni.

Au pairként a heti fizetés minimum 75font, heti 25 óra segítségért cserébe. „Mother Helpként heti 40 óráért, heti 150-220 fontot is kapsz. A fogadó családok minden esetben állják az étkezésed és külön szobát kapsz, amin nem kell osztoznod senkivel! Nyilván a nyelvtudásod is gyorsabban fejlődik majd, amíg a családdal laksz. Emellett marad idő még apróbb plusz munkákat is vállalni, amivel egész jól kiegészítheted a zsebpénzedet.

Számomra ez az életforma sokkal vonzóbb, mint egy gyorsétteremben dolgozni napi 12 órát 6,5 fontos minimál órabérért, megosztani egy lakást vagy esetleg szobát idegenekkel, úgy hogy ezért még, főleg Londonban magas lakbért és rezsit is kell fizetni.

Természetesen ezek az adatok kiragadottak, az említettől, mind a keresetek, mint pedig a heti költségek eltérhetnek. Au pairként elsősorban nyelvtudást, helyismeretet, hasznos kapcsolatokat, új szemléletmódot, kulturális felfrissülést kaphatsz, a zsebpénz, lakás, teljes ellátás, autóhasználat csak még vonzóbbá teszi ezt a lehetőséget.

Tájékozódj programunkról, és fedezzük fel együtt a lehetőségeidet!

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!