Au pair blog

6 Hasznos tanács - Beilleszkedés a fogadó családba

6 Hasznos tanács - Beilleszkedés a fogadó családba

Bármilyen furcsán is hangzik, a beilleszkedés és adaptálódás is feladat, sőt talán a legfontosabb feladat, ha az au pair programot választod!

Ellentétben minden más munkával, itt nem elég a napi 8 órás munkaidőt kibírni valahogy. Itt 24 órát kell a családdal tölteni (na jó, néha alhatsz is) és az a legfontosabb, hogy közben igazán jól érezd magad!

Ahhoz, hogy sikeres, au pair legyél a legfontosabb, hogy minél könnyebben és gyorsabban beilleszkedj az új családodba.

Akik azt mondják, nem is olyan nagy dolog, ez az au pair program, talán soha nem gondolták végig, milyen is egy idegen családdal élni, elfogadni és alkalmazkodni szokásaikhoz, megtalálni a hangot a szülőkkel, és ami talán még fontosabb, a gyerekekkel is.

 Au pair tippek, Angliában így illeszkedj be egy fogadó családba

Ime 6 hasznos tanács, ami segít neked a beilleszkedésben!

 1. Legyél önmagad! Próbálj természetesen viselkedni, még akkor is, ha az elején, furcsán érzed magad az új környezetben. A barátságos viselkedés, érdeklődés a család szokásai, és a gyerekek iránt, segít majd túllendülni a kezdeti nehézségeken. A család, a jelentkezési anyagod és a telefonos állásinterjú alapján kiválasztott téged, ezért bízz magadban és főleg az ő döntésükben!

 2. Legyél mindig őszinte! Ez egy új szituáció számodra tehát nem meglepő, sőt természetes, hogy egy kicsit ideges vagy! Ha bármilyen problémád van, vagy csak nem érted, amit mondanak neked, szólj bátran, kérd meg a családot, hogy ismételjék meg a mondatot, vagy magyarázzák el újra a feladatot. Senki nem várja el, hogy tökéletesen beszélj, vagy értsd a nyelvet, hiszen leginkább azért vagy ott, hogy azt megtanuld.
   
 3. Beszélgess sokat! A kommunikáció a kapcsolatteremtés alapja két ember között. Ha nem kommunikálsz, és nem osztod meg a gondolataidat, érzéseidet, hogyan ismerjenek meg és hogyan bízzanak benned? Ha bármi problémád akad a családnál, rajta beszéljétek meg, ne tartogasd magadban! Legyél nyitott, és segíts másoknak, hogy megismerjenek téged!
   
 4. Hallgass figyelmesen! A beszéd csak az egyik része a kommunikációnak! A másik része a hallgatás, és megértés. A családtagok folyamatosan beszélgetnek majd, veled, a napi eseményekről, a munkádtól, arról, hogy, hogyan érzed magad velük. Ha probléma adódik, próbálj nyugodt maradni! Mindig hallgasd meg a mondanivalójukat figyelmesen, és aztán mondd el a te is álláspontodat.
   
 5. Csatlakozz a család programjaihoz! Vegyél részt a közös vacsorákon, TV nézésben, hétvégi programokban, amikor hívnak! Ez persze, nem azt jelenti, hogy lógj a nyakukon állandóan. Nekik is kell a szabadidő, amikor a családtagok csak egymással foglalkoznak, és neked is szükséged van arra, hogy kimozdulj, egyedül, vagy a barátaiddal. Az au pair kapcsolata a családdal nem csak a munkáról és a kötelességről szól, hanem arról is, hogy tanulsz, fejlődsz és jól érzed magad.
   
 6. Érezd jól magad! Ne felejts el, az au pair program elsősorban arról szól, hogy egy külföldi országban rendezett körülmények között élsz tanulsz és dolgozol. Ez azonban, még ilyen körülmények között is nagy kihívás. Meg kell felelned a mások és a saját magad támasztotta követelményeknek, de hamarosan megszokod majd az új körülményeket! Szóval ne aggódj túl sokat, hanem próbáld meg jól érezni magad! Mindig maradj pozitív, még ha időnként nehéznek is érzed majd a mindennapokat.

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!