Au pair blog

Az au pair programról hat lépésben I. / Mi az au pair program és ki az au pair?

Az au pair programról hat lépésben I. / Mi az au pair program és ki az au pair?

Az au pair program

Kedves Leendő Au pair!

A következő hetekben blogsorozatot indítunk azért, hogy megismertessünk téged az au pair munka előnyeivel, elvárásaival, a jelentkezés menetével és főleg azzal a szolgáltatás csomaggal, amit ügyfeleinknek nyújtunk az au pair közvetítés kapcsán. Remélem sorozatunk elnyeri majd tetszésedet, és hamarosan te is jelentkezel az au pair programba. Amennyiben már au pair vagy, vagy régebben részt vettél a programukban, várjuk a kommentjeidet.

Hallottál már valaha az au pair programról? Tudod egyáltalán mit takar ez a két fura szó, amelynek az eredetét és a jelentését is csak kevesen ismerik, a kiejtése körül meg aztán végképp nagy a káosz?

Ezekre a kérdésekre és még sokkal több mindenre is választ kapsz, ha nyomon követed blogsorozatunkat, amellyel szeretnénk a megismertetni veled a program előnyeit, lehetőségeit és természetesen az elvárásokat is!

Nézzük először azt, hogy MI NEM az au pair!

Az au pair nem: házvezetőnő, nevelőnő, takarítónő, házicseléd és nem babysitter, bár az au pairek nagy része végez babysitter munkát, de ne szaladjunk ennyire előre… 

Mi is az az au pair program, és ki az au pair?
Az au pair program egy kulturális csere program, amely fiataloknak nyelvtanulási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít külföldi országokban, és amely keretében az au pair nem minősül munkavállalónak.

Az au pairek külföldi családok tagjaként élnek, segítenek a gyerekkel kapcsolatos napi tevékenységben, és a könnyebb házimunkákban. Ezért cserébe szállást, teljes ellátást, heti zsebpénzt és természetbeni juttatásokat (autó használat, nyelviskolai hozzájárulás stb…) kapnak.
Az au pair a család segítségével nyelvet tanul, valamint beilleszkedik egy külföldi társadalomba, ismerkedik az ország kultúrájával.


If you need a job to live…
Egy külföldi család tagjaként élni, minőségi életszínvonalat jelent, a lakás, megélhetés, munka, zsebpénz biztosítva lesz. Ezért cserébe a családok csak azt várják, hogy segítséget kapjanak a napi teendőkben, és a gyerekeik körül. Az au pair program keretében úgy lehet hosszabb ideig külföldön élni, hogy nem kell vagyonokat kifizetni, a tanulási és pénzkereseti lehetőség együtt jár. 

If you need a job to learn...
Au pairként, a mindennapi élethelyzetek és feladatok megoldása során folyamatos nyelvhasználatra van szükséged.  A nyelvtudás napról napra fejlődik és folyékonyabbá válik, és a kommunikációs lehetőségek fejlődésével sokat változnak az emberi kapcsolatok is.

If you need a job to love...
Az au pair program kiváló alkalmat nyújt más országok kultúrájának és nyelvének megismerésére, kapcsolatteremtésre, valamint a magyar kultúra és a hazai szokások megismertetésére. Ez a munka rengeteg előnnyel és egyben persze alkalmazkodással is jár, de minden perce megéri.

Az au pair program egyik legvonzóbb része, hogy nem turistaként, néhány nap alatt rohanva és felületesen ismerhetünk meg egy idegen kultúrát, hanem helyi lakosként.

Bárki tud készíteni egy gyors fotót az Eiffel toronyról, vagy a Big Benről egy külföldi utazás során, de ott élni utánozhatatlan lehetőség az ismeretlen felfedezésére!

Az Aupairfect au pair ügynökség olyan külföldi tanulási és munkalehetőséget kínál neked, amely egész életedben meghatározó lehet!

További részletes információt a weboldalunkon találsz: Aupairfect Intercultural Au Pair Program

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!