For aupairs

Aupairfect blog

6 tipp, hogyan segíts a házi feladatban

Sok au pairnek a napi feladatai közé tartozik, hogy segítsen a rábízott gyerkőcöknek, a házi feladatok elkészítésében. Ez bizony az au pair időszak elején nehéz feladat lehet, mert a gyerekeket bizony nem könnyű rávenni a feladataik elkészítésére, főleg ha a közös kommunikációs nyelv sem tökéletes. Az viszont biztos, hogy a házi feladatok elkészítéséből, nemcsak a gyerekek, hanem az au pair is profitál, hiszen ez egyrészt remek időtöltést, másrészt pedig tökéletes nyelvtanulási lehetőség az au pairek számára.


Au pairként feladatod, hogy a rád bízott gyerekek elvégezzék a házi faladatokat

Mutass jó példát!

Éreztesd a rád bízott gyerekekkel, hogy a házi feladat elkészítése nagyon fontos dolog, és, hogy a szülők is nagyon büszkék lesznek, ha a feladatát elkészíti.

Tanuljatok íróasztalnál

Amennyiben van a gyerekek szobájában íróasztal, tanuljatok ott, hiszen akkor minden taneszköz és felszerelés kéznél lesz. Amennyiben ez nem lehetséges a konyha vagy ebédlő asztal is tökéletes lesz.

Mindig ugyanabban az időben tanuljatok
A gyerekek életében nagyon fontos a rendszeresség, ami a mindennapjaikat átszövi, meghatározza. Ha a gyerek tudja, hogy az oskola után játszhat, vagy TV- t nézhet egy órát, de utána neki kell, hogy kezdjen a házi feladatának, sokkal szívesebben ül majd le tanulni, mintha random módon próbáljuk a tanulásra rábírni. Soha ne hagyjuk a házi feladat elkészítését az esti órákra, mert akkor a gyerek már fáradt és nehezen tud koncentrálni.

Ha au pair vagy, vezesd be a gyerekek életébe a rendszerességetVálasszatok egy csöndes, nyugodt helyet
Mindig biztosítsatok, nyugodt és csendes helyet a tanuláshoz, ahol semmi nem vonja el a gyerekek figyelmét. A házi feladathoz összpontosítás szükséges, és az nem megy úgy, hogy szól mellettetek a TV, vagy játszanak a kisebb tesók.

Au pair feladat: a lecke megírásaEllenőrizd a napi feladatokat
A gyerekek hajlamosak a feladataikat halogatni, és nem mindig jegyzik meg, hogy melyik feladatnak melyik napon kell elkészülnie. Ellenőrizd a napi feladatokat, hogy a mindig minden készen legyen időben.

Segíts a feladatok megoldásában

Bizonyosodj meg róla, hogy a gyerekeknek minden információ és könyv rendelkezésére álljon a házi feladat elkészítéséhez. Nyelvi lehetőségeidhez mérten próbálj meg segíteni, magyarázatot adni, és válaszolni a felmerülő kérdésekre. Ellenőrizd az elkészített házi feladatot, hogy biztosan ne legyen benne hiba, és, figyelj arra, hogy mindennel készen legyenek a gyerekek.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...