For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

EU kártya / Egészségügyi Szolgáltatási Járulékfizetés

Magyarországon - amíg au pair vagy - kötelező társadalombiztosítást fizetni, ahhoz, hogy a TB kártyád aktív maradjon, és így jogosult vagy az European Heath Insurrance Card kiváltására is. További részletekről az au pair jelentkezési anyagban profi segítséget és információt adunk. Ne tedd ki magad fölösleges veszélynek azzal, hogy biztosítás nélkül utazol külföldre! Az a személy, akire Magyarországon a társadalombiztosítás szabályai kiterjednek és nem biztosított, valamint egészségügyi szolgáltatásra sem jogosult – a kockázatközösség elve alapján – egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére köteles. A járulék fizetését az adóhatóságnál kell kezdeményezni.

Abban az esetben ha felsőoktatási intézménybe jársz, és egy évet kihagyva részt veszel az au pair programban, a biztosításod érvényes marad.

„A köznevelésről szóló törvény, illetve a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó intézményben tanuló nappali tagozatos magyar állampolgár, tanulói/hallgatói jogviszonya kezdetétől a diákigazolványra való jogosultsága megszűnéséig a tanulói/hallgatói jogviszony szünetelése alatt is jogosult.”

Néhány gyors tipp az Eü szolgáltatási járulékfizetéssel kapcsolatosan:

Hol kell bejelentkezni az egészségügyi szolgáltatási járulékfizetési kötelezettség teljesítésére?
Az egészségügyi szolgáltatási járulék fizetésére kötelezett magánszemélynek az adóhatósághoz kell bejelentkeznie a ’T1011-es adatlap kitöltésével. Az adatlap a Nemzeti Adó- és Vámhivatal bármely ügyfélszolgálatán beszerezhető, illetve letölthető az adóhatóság honlapjáról: www.nav.gov.hu

Mennyi az egészségügyi szolgáltatási járulék összege?
Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege 2020.-ban 7.500,- Ft. amelyet a bejelentkezés időpontjától havonta, a tárgyhót követő hónap 12-ig kell megfizetni.

A következő weboldalon minden fontos szabályt és információt megtaláltok fenti témával kapcsolatosan.

Mindent az Eü szolgáltatási járulék fizetesről

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...