For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Au pair voltam Svájcban

Rögtön azzal kezdem, hogy mindenki, aki az au pair munkát választja, hivatalosan regisztrált és engedéllyel rendelkező au pair ügynökséggel menjen külföldre. Az Aupairfect ilyen ügynökség, és most már tapasztalatból mondhatom, hogy a svájci partnere is nagyon megbízható.

Miután németül csak keveset beszéltem, mindenképpen a német nyelvtudásomat szerettem volna fejleszteni, de Svájc jobban vonzott, mint Ausztria vagy Németország. Mielőtt döntöttem, még elolvastam az Aupairfect oldalán az ország infókat, hogy pontosan lásam, mik a feltételek és az előnyök, ha Svájcban szeretnék au pair lenni. Nagyon fontos volt az is, hogy Katalin részletesen elmondta, mindhárom országgal kapcsolatos információkat, hogy könnyebben tudjak dönteni.

Számomra meghatározó élmény volt az egy év au pair program Svájcban. Miután elkészítettük a profilomat és kiküldték Svájcba, néhány napon belül már interjúzhattam az ügynökséggel és egy hét múlva már kaptam is egy nagyon szimpatikus család profilt.

Még az interjú előtt nagyon komoly segítséget kaptam Katalintól, az angol nyelvű állásinterjúra való felkészülésben és Vítától a német nyelvű állásinterjúra. Nagyon fontos tudni, hogy Svájcba nem feltétlenül szükséges a jó német nyelvtudás, ahhoz, hogy au pair munkát vállaljatok, amennyiben jól beszéltek angolul.

Az állásinterjú a sok gyakorlásnak köszönhetően gördülékenyen ment, a család nagyon kedves és elnéző volt, lassan és érthetően beszéltek. A második interjún már bemutatták a gyerekeket is. A három gyerekes család végül engem választott és miután meg egyezetünk, hogy az Ő au pairük leszek, minden elintéztek és kifizettek számomra. Svájcba az útiköltséget is a család fizeti, és a nyelviskolába is ők fizettek be.

Az egy év során nem csak önállóbb és gyakorlatiasabb lettem, hanem két nyelvet is folyamatosan tudtam gyakorolni, mert a család angolul és németül is beszélt velem. A gyerekek is nagyon kedvesek voltak, bár azt mindenképpen el kell mondanom, hogy egy három gyerekes család au pairének lenni nem egyszerű dolog. Sokat foglalkoztam a gyerekekkel és a háztartási munkába is naponta besegítettem, de a heti 30-35 óra munka mellett jutott időm a nyelviskolára és a barátokra is.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...