For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

1 év Manchesterben au pairként

Az Aupairfect au pair ügynökség vezetőjét, Katalint egy külföldre költözéssel és munkavállalással kapcsolatos információs kiállításon ismertem meg. Katalin ott előadó volt és nagyon jó és hasznos előadást tartott az au pair programról, az au pair munka előnyeiről és a lehetőségekről. Miután én már nem vagyok huszon éves, nem is gondoltam, hogy az a pair munka mint lehetőség még nekem is nyitva áll. Sajnos én is azok közé az emberek közé tartozom akik már évek óta tanulják az Angolt, de nem tudtam igazi eredményt elérni. Nem mertem megszólalni, ha kérdeztek, görcsbe rándult a gyomrom.

Miután megkerestem az Aupairfectet, és meghallgattam a lehetőségeket, hatalmas önbizalommal és lelkesedéssel vágtam bele a programba. Katalin és a kollégái az első pillanattól kezdve nagyon sok segítéseget nyújtottak abban, hogy mindent megtudjak a programról és biztonságban érezzem magam.

A tanácsadás és a közvetítés lépései gyorsan és profi módon követték egymást.

Mint említettem az angol nyelvű kommunikációval voltak nehézségeim, ezért az interjú felkészítő tréninget is nagyon hasznosnak találtam. A tréning két részből állt, egy írásos anyagból, amiben sok gyakorlati és technikai tanács mellett, az állásinterjú lehetséges kérdéseit is megkaptam angol nyelven, valamint egy Skypos próba interjúból.

Miután kiutaztam Angliába és eltöltöttem egy évet a családdal sok minden megváltozott az életemben. Az indulásom előtt azt hittem, hogy az angol nyelvtudás lesz ez au pair munka és a külföldön eltöltött egy év legnagyobb haszna, de azt hiszem magamról sokkal többet tanultam mint az elmúlt 32 évben összesen. Kitárult a világ, önállóbb és öntudatosabb lettem, olyan dolgokat is megoldottam, amit azelőtt ne is gondoltam volna.

A család, akiknek dolgoztam, sok programot szerevezett, így nemcsak a családtagokat, hanem a rokonaikat és a barátaikat is megismerhettem, de a munka mellett, volt lehetőségem saját programok szervezésére is. Nagyon szép helyen laktunk, és nekem saját kis apartmanom volt a házon belül, így nyugodtan elvonulhattam, de a család mindig tiszteletben tartotta a szabadidőmet.

A munka nem volt nagyon sok, az első néhány hetet leszámítva, amíg megszoktam a napirendet, és a mindennapi teendőket a gyerekekkel és a háztartásban. Mert azt azért nem szabad elfelejteni, hogy az au pair programban a nyelvtanulás és a világlátás mellett dolgozni a kell a zsebpénzért és a többi juttatásért , de még így is nagyon megéri.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...