For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

A magyarok nagyrésze retteg ha agolul kell megszólalnia

A nyelvi készségekre nagy hangsúlyt fordító Bar-ANGOL Program legfrissebb kutatásában a vidéken élők nyelvtanulási szokásait és igényeit vizsgálta. A megkérdezettek arról számoltak be, hogy egyenesen rettegnek, ha meg kell szólalniuk angolul, mivel inkább arra fókuszálnak, mit nem tudnak.

A felmérés megállapította, hogy a legnagyobb baj a válaszadók szerint, hogy nem elég magabiztos a kommunikációjuk, ha angolról van szó, és 85 százalék szerint nem is érhető el olyan nyelvoktatás, ahol ezen javítanának. Az eredeti cikket itt olvashatod.

eduline/nyelvtanulas

A nyelvi készségek fejlesztéséhez sok idő és energia szükséges, és a folyamatos gyakorlás elengedhetetlen. Gyakorló angoltanárként tudom, hogy még gyermekkorban is, amikor sokkal fogékonyabbak vagyunk a nyelvtanulásra, időről időre elő kell vennünk a már régebben tanult anyagrészeket, mert gyakorlás nélkül ezek teljesen kiesnek a gyerekek emlékezetéből. Felnőtt korban sajnos még nehezebb a helyzet, mert a szociális gátlások kialakulása miatt, akkor sem merünk megszólalni, ha tudunk valamit, mert félünk a hibás szóhasználattól vagy kiejtéstől.

Az au pair program egyik nagy előnye, hogy napi élethelyzetekben gyakorolhatod az idegen nyelvet, ami nemcsak a nyelvvizsgához segít hozzá, hanem ahhoz is, gátlás nélkül, választékos szókinccsel tudj beszélgetni. Külföldi nyelviskolába járva, anyanyelvi tanároktól tanulva sokkal gyorsabban haladsz majd a nyelvtanulással mint itthon. A nyelvtudásért természetesen külföldön is meg kell majd dolgoznod, de sokkal gyorsabban fejlődsz majd mint itthon, nyelviskolákba, vagy nyelvtanárhoz járva.

Az au pair program további előnyeiről és a jelentkezés menetéről itt tájékozódhatsz!

Au pair munka, amiből sokat profitálsz

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...