For aupairs

Aupairfect blog

3 Tipp a beilleszkedéshez a fogadó családba

A fogadó családok többnyire mindent megtesznek azért, hogy az első napokban elmagyarázzák a feladatokat és megismertessenek a napi rutinnal, valamint az elvárásokkal a házi munkát és a gyerekekkel kapcsolatos teendőket illetőleg. Az Aupairfect által közvetített családok kérésünkre, már a bemutatkozó anyagukban, vagy pedig a meghívólevélhez kapcsolódó napirendben részletesen leírják a napi teendőket. A szülők a megérkezést követően nemcsak a napi feladatokat határozzák meg, hanem azokat a házi szabályokat is melyek betartása illetve tiszteletben tartása alapvető feltétele a sikeres au pair – vendéglátó család kapcsolatban.

Napi rutin az au pair munka során

Elköteleződés

Az au pair pozíció merőben eltér minden más gyermekgondozási pozíciótól. Amíg babysitterként, néhány órát töltesz egy gyerkőccel és a szüleikkel, addig au pairként gyakorlatilag együtt élsz majd a munkaadóiddal. Sok au pairt valóban családtagként kezelik a vendéglátó családjaik és mindent megtesznek azért, hogy a velük töltött időben jól és főleg biztonságban érezd magad. Mindig járj nyitott szemmel, és igyekezz a napi feladatok megoldása során minél hamarabb beletanulni az alapvető feladataidba. A családhoz történő megérkezés után, folyamatosan kell kiépíteni a bizalmi kapcsolatot a családdal, akik szeretettel fogadnak az otthonukba és rád bízzák a legfontosabb dolgot a gyermekeiket. Természetes, hogy a bizalom és a jó kapcsolat kiépítéséhez idő kell, mert meg kell ismernetek egymást, de ezt a kapcsolatot már a megérkezés pillanatától építgetni kell. Soha ne ítélkezz és soha ne kérdőjelezd meg a szülők döntését és a motivációjukat.

Idegen nyelvet a befogadó családtól tanulsz leginkább az au pair program során

Napirend

Többször, több helyen említettük már a pontos munkabeosztás jelentőségét. Miután nagyon sok új dologhoz, kell majd hozzászoknod, és sok feladatot kell ellátnod, ráadásul idegen nyelven kell kommunikálnod, nagyon fontos, hogy legyen egy írott napirended, amihez tarthatod magad. A napirend tartalmazza a napi teendőket a háztartásban, valamint a gyerekekkel kapcsolatos feladatokat, iskolai programokat, étkezési időpontokat, és szabadidős tevékenységeket, és természetesen a te szabadidődet is. Amikor nem dolgozol „ hivatalosan” a családnak, a szabadidőddel természetesen te rendelkezel. Az, hogy a családdal élsz, nem azt jelenti, hogy 0-24 órában rendelkezésre kell állnod. Járhatsz iskolába, találkozhatsz a barátaiddal, vagy egyszerűen csak pihenhetsz a szobádban. A család megbeszéli majd veled a közös étkezések időpontját, hogy ezt is ütemezhesd a napi teendőidben. A napirend többnyire stabil programokat, ismétlődő tevékenységeket tartalmaz, de azért nincs kőbe vésve. :) A család természetesen változtathat a napi beosztásodon. Változhat a gyerekek iskolai programja, vagy a szülők is kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy túlórázniuk kell, vagy váratlan eseményen kell részt venniük. Ezeket a helyzeteket rugalmasan kell kezelned, és meg kell tenned mindent, hogy a segíts áthidalni ezeket a helyzeteket.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...