For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Viva Barcelona!

Üdv mindenkinek!

A nevem Szőke Dorottya és 19 éves, pécsi középiskolás vagyok.

2016 tavaszán eldöntöttem, hogy a nyáron külföldön akarok dolgozni, hogy a már meglévő nyelv tudásomat gyakoroljam és tapasztalatokat szerezzek, mivel érettségi után külföldön szeretnék majd továbbtanulni. Nagyon sok helyen próbálkoztam és sajnos rengeteg elutasítást is kaptam. Ez nem persze nem ijesztett meg, így még keményebben dolgoztam és más irányba indultam lehetőségek keresése érdekében. Egy nap egy nagyon jó barátom küldött egy nagyon érdekes cikket egy olyan lányról, aki egy évig au pair volt külföldön. Olvasva a tapasztalatait nagyon megtetszett ez a dolog, amiről akkor még nem is tudtam micsoda. Így elkezdtem az interneten keresgélni és érdeklődni.

Rátaláltam a www.aupairfect.hu oldalra ahol megismertem az ügynökömet, Katit, aki végig segített és támogatott ezen az úton.

Biztos voltam abban hogy a nyáron Svájcba szeretnék menni és mindent elkövettem hogy ez megvalósuljon. A portfóliómat három különböző nyelven állítottam össze (angol, német, francia).
Sajnos amekkora volt a lelkesedésem akkora pofont is kaptam, ugyanis mint kiderült Svájcban NINCS nyári au pair program. A svájci bürokrácia miatt komoly engedélyezési eljáráson mennek keresztül a munkavállalók a hivatalos tartózkodási engedély megszerzéséhez, és bár az au pair program nem számít munkavállalásnak, a tartózkodási engedélyek kiadása hosszadalmas. A svájci családok ezért nem nagyon vállalják, hogy egy-két hónapos tartózkodás miatt, ennyi hivatalos eljáráson menjenek keresztül. Szörnyen csalódott voltam és úgy éreztem a sok munka hiábavaló volt. Természetesen Kati nem hagyta, hogy csüggedjek , tudva hogy rengeteg csodálatos család van, aki szeretne nyári au pairt, más országokban.

Így hát elküldtük Franciaországba, Hollandiába és Spanyolországba  az összeállított anyagot és így találtunk egy szuper családra Barcelonában, aki nagyon érdeklődött utánam.

Azt fontos tudnotok, hogy Spanyolországban nagy szeretettel várják az angolul jól beszélő au paireket, ugyanis a spanyolok talán még tőlünk is jobban szenvednek attól, hogy nehezen tanulnak meg angolul. Így azok a családok, akik ezt megengedhetik maguknak, szívesen fogadna nyárra, angolul jó beszélő au paireket, hogy a gyerekek gyakorolhassák a nyelvet. Ezzel együtt persze nektek is lesz lehetőségetek arra, hogy spanyolul tanuljatok, vagy esetleg angol nyelvű színes és érdekes tanfolyamokra járjatok a nyári au pair program ideje alatt.

Egy fantasztikus interjú után mindketten elégedettek voltunk egymással így egy hét múlva indult is a repülőgépem Spanyolországba! A család fantasztikus volt, az idő pedig gyönyörű.

Ez nem az amit én akartam. Ez MÉG JOBB!
Ez az én au pair történetem!

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...