For aupairs

Aupairfect blog

Ügynökséggel vagy anélkül? Az internetes családkeresés veszélyei!

Szóval itt van néhány tény, az internetes au pair keresésről: Rengeteg család keres interneten facebookon, vagy Online au pair ügynökségen keresztül au pairt, mert ez sokkal olcsóbb mit az ügynökség, és nincs aki betartassa a szabályokat. Azok a fiatalok, a kik ezeken a fórumokon keresnek családot, szintén csak azt látják, hogy ez INGYEN van, csak lehet, hogy azt nem tudják, mert senki nem mondja el nekik, hogy semmi nincs ingyen, maximum később kell nagy árat fizetni.

Miért nem érdemes egyedül belevágni a családkeresésbe:

au pair ügynökség, nyelvtanulás külföldön
Adrienn története

Az egyik ügyfelem interneten keresett magának családot, ráadásul azt a hibát is elkövette, hogy magyar családhoz ment! Az au pair program szabályozása szerint au pairként csak külföldi vagy maximum vegyes családhoz lehet csatlakozni, hogy a nyelvtanulás, és az idegen nyelvű kommunikáció biztosítva legyen, mert, hogy ez a program lényege, és nem az, hogy a külföldi családok ingyen rabszolgához jussanak. Az ügyfelem esetében egyébként készült szerződés, amit 2 hét múlva széttépett az anyuka, és onnantól kezdve a lány napi 10-12 órákat dolgozott. Az ügynökségemet egy már Londonban élő au pairem ajánlotta, és nagyon nehezen tudtuk összehozni a megbeszélést, mert miután a család minden szavát értette és halotta csak az utcán sétálva, vagy internet kávézókból tudtunk beszélgetni.

Amy Fitzpatrick története:


Au pair történetek a netről!

Olvastam fűtetlen szobákban meghúzódó, napi 10-12 órát takarító, bentlakó cselédekről, akik azért, mert a családdal egy háztartásban laknak 0-24 órában kellett rendelkezésre állniuk, gyakorlatilag szabadnapok nélkül. Olvastam au pairekről, akik nem kaptak megfelelő ellátást, és csak előzetes engedéllyel vehettek ki a hűtőből bármit. Olvastam au pairekről, akik nem tudtak nyelviskolába járni, mert állandóan dolgozniuk kellett és olyanokról, akik képtelenek voltak kezelni az életveszélyesen őrjöngő, hiszti rohamos gyerekeket. Olvastam au pairekről, akik néhány hét múlva a keresetük kifizetése nélkül jöttek haza csalódottan, mert nem tudtak szót érteni a családdal, vagy, mert már a kezdetekkor nem voltak egyértelműek a feltételek, kommunikációs hiba vagy a közös nyelv hiánya miatt. Ismerek au paireket akik, biztosítás vagy TB ellátás nélkül indulnak el, ami nemcsak a kint töltött időszakban veszélyes, hanem a magyar törvényi szabályozás is kötelezővé teszi a TB fizetését. (Az erre vonatkozó szabályokat egyébként az ügynökségek nagy része sem ismeri)

Olvastam viszont olyan au pairekről, is, akik meglepődtek, amikor kiderült, hogy házimunkát (vagy akármilyen más munkát) is kell végezniük. Nem értették, miért nem fizeti a család a tömegközlekedést, vagy miért nem kapnak mobiltelefont. Sokan azt hiszik, a nyelvtanfolyamot és a kiutazás költségeit is kötelezően a családnak kell fizetnie. Megkeresett egy 17 éves lány, aki ismerősön keresztül talált családot, de tőlünk kért segítséget, hogy neki milyen SEGÉLY JÁR, ha ő kimegy??? Nem beszélve arról, hogy még kiskorú, tehát hivatalosan nem is vállalhatna, au pair munkát, de azért az attitűd nagyon sajátos! Az az első gondolata, hogy segélyt kérjen! És meg vagyunk lepődve a BREXIT-en? Sokan nem tudják, mire vállalkoznak, nem ismerik a feltételeket, nem tudják a jogaikat és sokszor sajnos a kötelezettségeiket sem. Nincsenek tisztában azzal, hogy mit kérdezzenek egy előzetes interjún, ha egyáltalán van ilyen. Egy dolog azonban közös volt ezekben a történetekben. Mindenki a saját erejéből, interneten, vagy ismerősökön keresztül talált magának családot.

Mindig, minden ügyfelemnek elmondom, hogy az ügynökésg nem azért kell, hogy családot találjon, hanem azért, hogy amikor bajban vagy kiálljon érted, melletted, és szükség esetén, segítsen találni egy másik családot. Ebben az esetben nem az az egyetlen megoldás, hogy összepakolsz, és hazajössz! A jó ügynökség kiáll érted és a jogaidért, még akkor is, ha ez konfliktushoz vezet!

Az Aupairfectnél az au pair közvetítés nem akkor ér véget, amikor megtaláljuk neked a családot, hanem akkor, amikor befejezed a programot, és hazajössz!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...