Au pair blog

Amy Fritzpatrick - Minden kezdet nehéz

Amy Fritzpatrick - Minden kezdet nehéz

A fogadó anyuka, aki magyar volt, kedvesen bemutatkozott, és megmutatta, hogy mi hol van a háromszintes házban. Juditnak hívták. Egy kedves arcú, kicsit molett hölgy, aki elég határozott jellemnek bizonyult. Elmondta, hogy az első héten velem lesz és segít betanulni. Felkísért a szobába, megmutatta a fürdőszobámat, amit a legnagyobb fiúval kellett megosztanom: zuhanyzó, WC és mosdó, majd jó éjszakát kívánva elment pihenni.

A szobám láttán kicsit meglepődtem. Az ajtót nem lehetett kinyitni a beépített szekrény és az ágy miatt. Egy kétszemélyes ágy volt a beépített szekrény elé húzva, ami a szoba javát elfoglalta, és csak oldalazva lehetett elmenni mellette. Az ágy mellett volt egy négyfiókos komód, ami tele volt pakolva, ahogy a beépített szekrény is. A port elnézve nem aznap pakolhattak oda. A komóddal szemben volt egy gyereknek való íróasztal egy összehajtható székkel, az asztal alatt egy szemetes, kissé megkopott padlószőnyeggel. Leültem az ágy szélére, és akkor vettem észre, hogy a főút felé néz az ablakom, úgyhogy felálltam és behúztam a sötétítő függönyöket, mert a közúti világítás is pont bevilágított. Pár perccel később hívtam a szüleimet, hogy rendben van minden, megérkeztem. Az ágy nagyon puha volt. Reggel furcsa volt egy kétszemélyes, óriási ágyban ébredni. Azt sem tudtam, hol vagyok, a fejem majd’ szétrobbant, és nagyon fáradtnak éreztem magam. Elhúztam a függönyöket, a bőröndömből öltöztem fel, de túl nagy volt a csend. Egy órával kevesebbet mutatott az óra Dublinban, mint Budapesten. Kihúztam a komód fiókjait és megpróbáltam elpakolni, de ehhez át kellett rendeztem a benne lévő dolgokat. Akkor vettem észre, hogy a fal fakósárga, és hogy a mennyezet is itt-ott meg van repedve. Majd az íróasztalra is pakolni szerettem volna, de azt csak a szentlélek tartotta össze, ezért a sarokba tettem, hogy legalább tartsa valami. Lementem a lépcsőn. Nem nagyon emlékeztem, hogy mi hol van, és a fejfájásom sem akart elmúlni.

A földszinten volt a TV-zene-játszószoba a nappalival, mellette a konyha, a mosókonyha és az előszoba. Az első emeleten volt az én szobám és a fürdőszobám; a kislány rózsaszín szobája, a legnagyobb fiú szobája, a középső és a legkisebb fiú közös szobája, a szülők hálószobája és fürdőszobája. A második szinten volt egy tetőtéri vendégszoba, de leginkább lomtárra hasonlított – egy kis fürdőkabinnal, ott fogadták a nagyszülőket Magyarországról évente kétszer. A házban uralkodó káoszt és koszt úgy magyarázta Judit, hogy ez csak egy albérlet, átmeneti állapot addig, amíg nem lesz meg a saját házuk. Két éve ott laktak és még kettőt töltenének ott. A házhoz tartozott egy hatalmas kert, trambulinnal a gyerekeknek.

A konyhába szépen lassan csordogáltak le a gyerekek.
A kislány, Annabell (7 éves), amikor meglátott, kinyújtotta a nyelvét, és háttal nekem leült, majd majszolni kezdte a burgonyapelyhét. Shannon (9 éves) volt a legidősebb fiú. Ő illedelmesen bemutatkozott, és leült a helyére. Megjelent Milán (3 éves), a legkisebb fiú, hanyatt vágta magát a padlón és hisztizni kezdett. Később fáradtan és kócosan, pizsamában megjelent Péter (5 éves). Lehuppant a székre, maga elé húzta a tálat és enni kezdett. Judit bemutatott a gyerekeknek, akik láthatóan nem fogadtak kitörő örömmel.

Miért fogadtak volna? Később kiderült, én akkor a ki tudja, hányadik olyan lány voltam Magyarországról, aki velük akart élni, játszani, takarítani utánuk, segíteni nekik, miközben ők ezt a pokolba kívánták. Aznap hét különböző néven szólítottak, mert képtelenek voltak arra, hogy megjegyezzék a nevemet.

Judit elkezdte hadarni a napi rutinnal kapcsolatos tudni- és tennivalókat. Ki mit szeret, mik a szokások… stb. Mindenre figyelnem kellett, amire én úgy éreztem, teljesen alkalmatlan vagyok, és még jegyzetelni sem volt időm. Megpróbáltam figyelni, mi hogyan megy, mi a napi rutin, miként kell hatni a gyerekekre…stb. Azt hiszem, a negyedik napomat töltöttem ott, amikor azt a megjegyzést kaptam: – Jó lenne, ha dolgoznál is!

Ez annyira meglepett, hogy elkezdtem takarítani, mert képtelen voltam leülni a gyerekkel a koszos szőnyegre vagy asztalhoz. Kicsi Milánnal töltöttem az időm nagy részét. Az első este, amikor nekem kellett lefektetnem a gyerekeket, és a szülők szokás szerint nem voltak otthon, Shannon elém állt Annabellával, hogy üzletet kössenek velem!

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!