For aupairs

Aupairfect blog

Hogyan válassz fogadó családot?

A családválasztás szempontjait már a jelentkezési lap kitöltésekor komolyan kell venned! Alapvetően azt kell eldöntened, hogy hol szeretnél élni, és hogy a tanulás vagy a pénzkereset a fontosabb. Ha több pénzt szeretnél keresni, érdemes több munkát vállalni, és az „au pair plus”, vagy „mother help” pozíciót választani. Itt több a pénz, de munka és a felelősség is arányosan több lesz. Ha tanulni szeretnél inkább, az egyszerű au pair pozíció a neked való, nagyobb gyerekekkel, akik, már nem igénylik az állandó felügyeletet, így több időd marad tanulásra, viszont a zsebpénzed is kevesebb lesz.

Fontos szempont a gyerekek száma és kora!

Én annak idején egy négygyerekes családnál kezdtem és szó szerint hülyére, dolgoztam magam, pedig volt a családnak takarítónője is. A gyerekek nem voltak már kicsik, de hozzá szoktak, hogy minden körülöttük forog, és ezt ki is használták. Persze nem minden család egyforma, de négy gyerek az szinte biztosan négyszer több munka, és így kevesebb időd marad tanulásra, pihenésre. Sokat számít az is, hogy hány évesek a gyerkőcök. Az egészen pici babákhoz nem árt, ha speciális képzettséged van, és ők szinte egész napos elfoglaltságot jelentenek, főleg, ha az anyuka dolgozik, és egyedül kell megbirkózni a háztartással is. A 2-3 évesek tündériek, de egy örökmozgó motor működik bennük, úgyhogy sokat kell majd foglalkozni velük, viszont ez a korosztály szinte állandóan csacsog, ezért sokat lehet velük beszélgetni. A nagyobb gyerekekkel már sokkal könnyebb, ők a nap nagy részét oviban, vagy iskolában töltik, ezért több a szabadidő, viszont a nagyobb gyerekeknek nem mindig lesz kedvük beszélgetni. Tapasztalatból tudom, hogy ha a harmadik kérdésre is csak igen vagy nem a válasz, nem érdemes tovább erőltetni a beszélgetést.

Azt is el kell döntened, hogy nagy-, vagy kisvárosban, esetleg vidéken szeretnél élni.

Tudom, hogy a jelentkezők nagy része Londont preferálja, de London nagyon drága, utazásra, tömegközlekedésre sokat kell majd költened. Miután nem csak a magyar, au pairek szeretnének Londonba menni, hanem a világ minden részéről érkező társaik is, egy londoni családoknál nehezebb lesz az elhelyezésed. Hidd el nekem, egy vidéki nagy, vagy kisvárosban is ugyanolyan jó helyed lesz. Barátságosabbak az emberek és sokkal családiasabb körülmények közé kerülsz. Nagyon sok szép kisváros van London vonzáskörzetében, 30 – 50 perc vonat útra a fővárostól. Így, ha vásárolni, bulizni, nézelődni akarsz, gyorsan Londonban lehetsz. A napi ingázók miatt a tömegközlekedés kiváló.

Én egy gyönyörű kisbárosban éltem közel öt évig, mintegy húszpercnyire Londontól. Miután ez a környék az egyik leggazdagabb része Angliának, az életszínvonal is jóval magasabb itt az átlagnál.  A nagyobb egyetemi városok szintén tökéletesek, nemcsak azért, mert kiváló nyelviskolákat és nyelvtanfolyamokat találsz itt, hanem azért is, mert az élénk egyetemi élet miatt minden lehetőséged meglesz a helyi és nemzetközi kapcsolatok építésére is. Utóvégre ez a két szempont a legfontosabb az au pair programban.

Vegyes nemzetiségű családok

Sok vegyes nemzetiségű, kétnyelvű család is keres au paireket. Nyelvtanulás szempontjából ezek a családok, nem biztos, hogy szerencsések, főleg, ha a pár egyik tagja magyar, vagy nem beszéli még tökéletesen a nyelvet. Ilyen esetben, sokszor a kisebb ellenállás irányába mennek el a felek, és azt a nyelvet használják, ami mindenkinek egyszerűbb. Az is előfordulhat, hogy azért keresnek magyar anyanyelvű au pairt, mert a gyerekekkel ezt a nyelvet kell majd gyakorolni. Ezeket a szempontokat, már a legelején tisztázni kell, hogy elkerüljük a csalódásokat.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...