For aupairs

Aupairfect blog

Ingyenes nyelvvizsga: a 8 legfontosabb kérdés és válasz

A kormányhatározat anyagi segítséget ugyan nyújt a nyelvvizsgázók számára, bár azt hiszem, azt mindenki jól tudja, hogy nem a nyelvvizsgáért kifizetett összeg terheli meg igazából a nyelvtanulók pénztárcáját, hanem az az út, amíg a nyelvvizsgáig eljutnak.

A magyar alap és középfokú oktatásban tanulók többségének sajnos nem elég a heti két – három nyelvóra, amit órarend szerint „ingyen” kapnak, ezért ha a szülők ne tudják finanszírozni a magán nyelvórákat a tanulók már ezekben az években lemaradnak a nyelvtanulásban. A felsőoktatásban pedig a legtöbb egyetemen már nincs nyelvoktatás, így ezekben az években, csak a magán tanár, vagy a saját finanszírozású nyelviskolák maradnak lehetőségként! Ezek ára azonban messze felülmúlj a nyelvvizsga költségét!

Az au pair program, Aupairfect Intercultural Au pair Program és a legalább 6-12 hónapos au pair munka kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy felturbózd a nyelvtudásodat, megtanulj egy idegen nyelven kommunikálni. Az au pair programban külföldi családoknál helyezünk majd el, ahol minden nap lehetőség nyílik az idegen nyelvű kommunikáció gyakorlására, valamint a családok anyagilag is támogatják a nyelviskolai tanulmányokat. Au pairként eltöltött egy év után, már sokkal nagyobb esélyekkel tudsz majd INGYEN nyelvvizsgázni!
Tudj meg többet az au pair program részleteiről és keress minket program tájékoztatónkért! Aupairfect au pair program tájékoztató

2018-tól ingyen szerezhetik meg első nyelvvizsgájukat a 35 évnél nem idősebbek - itt vannak a legfontosabb részletek.

Csak a középiskolások nyelvvizsgázhatnak ingyen?

Nem. Bárki, aki 35 évnél nem idősebb, ingyen szerezheti meg az első nyelvvizsgáját.

Ez mit jelent? Befizetik helyettem a nyelvvizsgadíjat?

Nem, a vizsgát továbbra is saját zsebből kell majd befizetni, de a sikeres vizsgát követően  az Új Nemzedék Központnál lehet majd kérni a vizsgadíj kifizetését - vagyis ekkor kapjátok majd meg a vizsga árát.

Vagyis csak akkor kapom vissza a pénzt, ha megszerzem a nyelvvizsga-bizonyítványt?

Igen, csak  sikeres nyelvvizsgáért jár vissza a vizsgadíj.

Elég, ha a szóbeli vagy az írásbeli megvan?

Nem,  követelmény az írásbeli és a szóbeli vizsga együttes megléte.

Csak a középfokú nyelvvizsgára vonatkozik az ingyenesség?

Nem, akár közép-, akár felsőfokú az első nyelvvizsga, visszakapjátok az árát.

Már az idei nyelvvizsgákat is kifizetik?

Nem, a program 2018-tól kezdődik.

Mekkora összegről van szó?

A vezető magyar nyelvvizsgaközpontokban 25-35 ezer forint közötti összegbe kerül egy középfokú nyelvvizsga - Novák Katalin államtitkár szerint a térítés összege 34 500 forint lesz.

És ha külföldi nyelvvizsgát teszek, ami ennél drágább?

Erre nem tért ki az államtitkár, de várhatóan csak a Magyarországon akkreditált nyelvvizsgákra vonatkozik majd a térítésmentesség - megkérdezzük az államtitkárságot.

 

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...