Au pair blog

Professzionális nyelvtudás szükséges, ha bármilyen európai egyetemen szeretnél továbbtanulni

Professzionális nyelvtudás szükséges, ha bármilyen európai egyetemen szeretnél továbbtanulni

Régóta fontolgatod, hogy angliai egyetemen tanulsz tovább? A sok (és persze minél hatékonyabb) tanulás, a personal statement megírása, a felvételi procedúra és a sok egyéb teendő mellett van még egy fontos feladatod: el kell sajátítanod az angol felsőoktatásban használt nyelvváltozatát. Hogy mi az az Academic English? Ebből a cikkből sokmindent megtudhatsz.

Academic English: ha bekerülsz valamelyik angliai egyetemre, ezen a "nyelven" fogsz beszélni, írni, olvasni, előadást hallgatni három, négy vagy öt éven keresztül, úgyhogy érdemes már most, a felvételi procedúra előtt belevágni a felkészülésbe. Már csak azért is, mert a felvételi sikere is függ attól, beszéled-e az angolnak ezt a nyelvváltozatát.

Mi az az Academic English?

Egy biztos: nem az, amit a középiskolában tanultál (ha két tanítási nyelvű iskolába jártál vagy jársz, egy lépéssel közelebb vagy hozzá). Az Academic English az angolnak az a szintje, amit a felsőoktatásban angolul tanulóktól várnak el, akár itthon, akár külföldön. Ez egy gyűjtőnév, önmagában nem egy speciális szak vagy tudományág szaknyelvére vonatkozik, sokkal inkább arra a szókincsre, formális nyelvi stílusra együtt, amit mindenkinek egyformán alkalmaznia kell szövegolvasáskor, írásban vagy szóban egyaránt.

Miért fontos az Academic English?

Ha bármilyen angol nyelvű képzésre jelentkeznél, akár az Egyesült Királyságban, akár más európai országban, már a personal statementben is „ezen a nyelven” kell megfogalmaznod terveidet, motivációdat, szakmai érdeklődésedet.

Ha a kiválasztás folyamat során interjút kér tőled az egyik kiválasztott egyetem, akkor szóban is ezt a formális nyelvváltozatot használva kell kommunikálnod a téged kérdezőkkel. Pontosabban: nem kell, csak sokkal jobbak lesznek az esélyeid, ha így teszel.

Az egyetem- és szakválasztás, a sikeres felvételi után néhány hónappal már bedobnak a mélyvízbe, tanulmányaid első percétől az Academic English-t kell használnod.

Miért nehéz?

Mert még a középiskola végére a C1-es szintet elérő nyelvtanulók számára is idegen ez a nagyon formális, távolságtartó, több szempontból is speciális szókinccsel operáló nyelvhasználat. A középiskolai nyelvórákon ilyesmikre nincs idő, ezért az ilyen jellegű nyelvismeretet szinte csak magántanárral lehet megszerezni, jelenleg a magánnyelviskolák sem nagyon foglalkoznak Academic English-felkészítéssel. Sőt a magántanárok közül is csak kevesen specializálódnak erre.

Ne hagyd az utolsó hetekre!

Nem túlzás: egy angol egyetemi diploma aranyat ér, de odáig el is kell jutni. Ha nem szeretnéd, hogy az érettségi miatt egyébként is stresszes hónapokban azon kelljen izgulnod, vajon mindent érteni fogsz-e a kiválasztott angliai egyetem előadásain, megfelelő lesz-e a esszéid nyelvi minősége, időben kezdd el a felkészülést, hogy írásban és szóban is készen állj a kommunikációra!

Forrás: Eduline

Válaszd az au pair programot!

Tökéletes Work & Study program az au pair program is, ahol a gyermek gondozási tapasztalaton és az elfogadható kommunikációs nyelvtudáson kívül, nincs különösebb elvárás.
Au pairként egy család tagjaként, gyakorolhatod a nyelvet anyanyelvi környezetben, és ami a hab a tortán, hogy nyelviskolába is járhatsz, amit a családok nagyrésze fizet számodra.
Au pairként már abban az országban tanulhatsz nyelvet, ahol később felsőoktatásban tanulsz majd, így hatalmas előnyhöz jutsz nemcsak a nyelvtudás, hanem a helyismeret és külföldi kapcsolatok terén is.

Az au pair program feltételeiről és előnyeiről bővebben itt olvashatsz: Aupairfect au pair program

 

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!