For aupairs

Aupairfect blog

Ennyi pénzt lehet keresni jó nyelvtudással

Mennyit lehet keresni jó nyelvtudással? Az Öt év - öt nyelv blog utánajárt, milyen fizetésre számíthattok, ha egy vagy több idegen nyelvet beszéltek?

"Ha jól beszélsz nyelveket és sokat akarsz keresni, akkor a legegyszerűbb és legismertebb megoldás a különböző call center és társai. Nagy a verseny, sok a jelentkező, de nagy a szórás és a cserélődés is. Mivel a call center nem jelent túl nagy szellemi kihívást, és eléggé monoton is, hosszú távon kevesen bírják, a kollégák jó része éppen ezért fiatal pályakezdő az ilyen cégeknél. Az ő fizetésük általában 180-200 000 forintról indul, ez a kezdőbér" - írja az Öt év - öt nyelv blog.

A blog hozzáteszik,az egyik legkézenfekvőbb, ha valamilyen szolgáltató központ (SSC, Shared Service Center) körül kezdesz el nézelődni. Itt jellemzően olyan call centeres, ügyintézős, adminisztrálós-regisztrálós, IT helpdeskes feladatok várnak rád, amiket általában valamilyen idegen nyelven, vagy idegen nyelveken kell végezni. Ezen a területen a megbízható és használható angoltudás alap.

"Mennyit lehet keresni itthon SSC-vel? Ez sok mindentől függ. Cégenként eltérő, hogyan díjazzák a nyelvtudást: van, ahol ez bele van építve az alapbérbe, és van, ahol sávonként-nyelvenként emelkedik. Mivel rengeteg dologtól függ a fizetés (lakóhely, végzettség, beszélt nyelvek, munka típusa) átlagot nehéz meghatározni, de valahol bruttó 2-300 ezer Ft között mozog. Ha valamilyen egzotikus nyelvet is tudsz, vagy van valamilyen speciális végzettséged (például gazdasági vagy informatikai diplomád), akkor viszont már nagyot ugrik, és simán felmegy 300-400 ezer havi bruttó fölé" - olvasható a blogon.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...