Au pair blog

Kommunikáció a gyerekekkel_Au pair kézikönyv

Kommunikáció a gyerekekkel_Au pair kézikönyv

Kétnyelvű au pair kézikönyvünk nagy segítségedre lesz az au pair időszakod alatt, hiszen számtalan hasznos tippel és tanáccsal segítjük az utazásodat, a beilleszkedésedet, a munkádat a gyerekkel és a szülőkkel egyaránt. Au pair kézikönyvünk angol és magyar nyelven is elérhető lesz számodra még az utazásod előtt!

Au pair kézikönyv

Au pairként, vagy babysitterként nemcsak a szülőkkel, hanem a gyerekekkel történő kommunikációnak is óriási jelentősége van. A gyerek, mint önálló akarattal rendelkező lény, az önálló akaratát folyton érvényesíteni akarja, gyakorlatilag mindenkivel szemben. Az új családtagnak (au pairnek) több szempontból sem egyszerű az élete. A gyerek, biztosan kipróbálja majd, hogy nálad meddig tudja szélesíteni a határait, és mit engedhet meg magának. A következőkben néhány, garantáltan bevált kommunikációs ötletet olvashatsz. A szülőkkel történő bizalom kiépítése mellett, nagyon fontos, hogy a rád bízott gyerekkel is jó kapcsolatot építs ki, hiszen szinte az égész napodat velük töltöd majd és felelős leszel értük.

Csak egyszerűen!
Használj rövid, egyszerű mondatokat, ami nemcsak azért fontos, hogy a a gyerek megértse amit kérsz tőle és ne keveredjen össze, hanem miattad is. Miután idegen nyelven kommunikálsz, nem szerencsés, hosszú, barokkos körmondatokba belebonyolódni, mert végül nem csak a gyerek, de te magad sem fogod tudni, mit szeretnél mondani.

 

Csak pozitívan!
Fogalmazz pozitívan. Mindig célravezetőbb, ha a gyereket úgy kérünk, meg valamire, hogy annak az eredményét látja, mintha szimplán tiltunk vagy parancsolunk.

Legyél mindig egyértelmű!
Mindig azt mondd a gyerekeknek, amit elvársz tőlük. Igyekezz röviden és egyértelműen fogalmazni. Mindig kérd meg a gyerekeket ahelyett, hogy parancsolgatsz vagy utasításokat adsz nekik. A kérés sokkal célravezetőbb és egyben udvariasabb is. A gyerekek nagyon sok mindent utánzással tanulnak meg, ezért sem mindegy, hogy te hogy viselkedsz velük, hogyan beszélsz velük és előttük. Nyugodtan figyelmeztetheted őket, ha tiszteletlenül beszélnek veled vagy egymással. Ösztönözd őket a helyes viselkedésre.

 

Maradj mindig nyugodt!
Mindig maradj nyugodt és beszélj halk, kedves hangon a gyerekekkel, akkor is dühös és ingerült vagy. Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de muszáj így viselkedned. A gyerek ne lássa rajtad, hogy ingerült vagy, mert a nyugodt és következetes viselkedés őt is segíti, hogy megnyugodjon. Próbáld megmagyarázni, hogy a hisztivel semmit nem fog elérni. Amennyiben a szituáció engedi, hagyhatod, hogy megnyugodjon úgy, hogy ignorálod a viselkedését. Megpróbálhatod humorral is elvenni az élét, a nehéz szituációknak. A gyerekek hisztijét, sokszor csak egy hajszál választja el a nevetéstől.

 Figyelj a gyerekekre!
Vannak helyzetek, amikor a gyerekek kérést nem tudod majd azonnal teljesíteni, ami persze nem baj, de a gyerekeknek mindig érezniük kell, hogy figyelsz rájuk. Ilyen esetben magyarázd el nekik, hogy egy kis időre van szükséged befejezni az aktuális feladatodat, vagy éppen meg kell kérdezned a szüleiket, hogy a kívánságukat teljesítheted-e.

 

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!