For aupairs

Aupairfect blog

Au pair program – Új ország, kultúra, nyelvtanulás és barátok

A külföldi munkavállalás lehetőségét én alapvetően három csoportra osztom:

Multinacionális cég alkalmazottjaként, előre leszervezett körülmények közé kerülsz, biztos állás és megélhetés vár rád! Ismerősökön, vagy családtagokon keresztül kikerülsz egy külföldi országba, megpróbálsz boldogulni, tanulod a nyelvet és bízol benne, hogy előbb – utóbb megtalálod a számításodat. Au pairként, egy külföldi családhoz kerülsz, foglalkozol a gyerekeikkel, besegítesz a háztartási munkákba, miközben tanulod a nyelvet, és a helyi embereken, ismerősökön, barátokon keresztül, ismerkedsz egy ismeretlen kultúrával, barátokat szerzel és hasznos kapcsolatokat építesz.

Mindenki, aki au pair munkát vállal, nagyon komoly és felelősségteljes döntést hoz, miután nem csak egy egyszerű munkavállalásról van szó, hanem arról, hogy hónapokra, vagy akár évekre elhagyja az országot, beköltözik és tagjává válik egy idegen családnak, akiknek az elején esetleg még a szavukat sem biztos, hogy érti és vállalja, hogy a gyerekeikkel foglalkozik és törődik velük.

Az au pair program egy kulturális csere program, amely fiataloknak nyelvtanulási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít külföldi országokban, és amely keretében az au pair nem minősül munkavállalónak, bevételei egy adott összeg alatt nem adó-, illetve járulék kötelesek. Az au pairek külföldi családok tagjaként élnek, segítenek a gyerekkel kapcsolatos napi tevékenységben, és a könnyebb házimunkákban. Ezért cserébe szállást, teljes ellátást, heti zsebpénzt és természetbeni juttatásokat (autó használat, nyelviskolai hozzájárulás stb…) kapnak. Az au pair program kiváló alkalmat nyújt más országok kultúrájának és nyelvének megismerésére, kapcsolatteremtésre, valamint a magyar kultúra és a hazai szokások megismertetésére. Ez a munka rengeteg előnnyel és egyben persze lemondással, alkalmazkodással is jár, de minden perce megéri. Egy külföldi család tagjaként élni, minőségi életszínvonalat jelent, a lakás, megélhetés, munka, zsebpénz biztosítva lesz. Ezért cserébe a családok csak azt várják, hogy segítséget kapjanak a napi teendőkben, és a gyerekeik körül. Az au pair program keretében úgy lehet hosszabb ideig külföldön élni, hogy nem kell vagyonokat kifizetni, a tanulási és pénzkereseti lehetőség együtt jár.
Au pairként, a mindennapi élethelyzetek és feladatok megoldása során folyamatos nyelvhasználatra van szükséged. A nyelvtudás napról napra fejlődik és folyékonyabbá válik, és a kommunikációs lehetőségek fejlődésével sokat változnak az emberi kapcsolatok is.

Au pair vs. Babysitter
Valószínűleg szinte mindenki találkozott már az au pair kifejezéssel, de a mögötte lévő tartalom és jelentés kapcsán nagy a káosz! Nézzük először, mi NEM az au pair. Az au pair nem: házvezetőnő, nevelőnő, takarítónő, házicseléd és nem babysitter, bár az au pairek nagy része végez babysitter munkát, de ne szaladjunk ennyire előre.

Új ország, kultúra, nyelvtanulás és barátok!
Az au pair program egyik legvonzóbb része, hogy nem turistaként, néhány nap alatt rohanva és felületesen ismerhetünk meg egy idegen kultúrát, hanem helyi lakosként. Bárki tud készíteni egy gyors fotót az Eiffel toronyról, vagy a Big Benről egy külföldi utazás során, de ott élni utánozhatatlan lehetőség az ismeretlen felfedezésére. Sok fiatal számára az au pair program az első alkalom, hogy távol kerül a családjától és egyedül kell megállnia lábán, megfelelnie az elvárásoknak. Habár a vendéglátó család mindenben segít, az au pair egy független és felelősségteljes felnőtt életét éli, ami nemcsak az önismeretet, de az önállóságot is nagymértékben fejleszti!
Mindenkinek azt javaslom, hogy tájékozódjon pontosan az au pair programról, aztán tegyen egy próbát, és vonja le a saját következtetését a saját tapasztalatai alapján. Hiszen az élet amúgy is erről szól, nem igaz? További részletes információ itt található: www.aupairfect.hu

 

 

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...