For aupairs

Aupairfect blog

Több mint 900 nyelvóra 8 év alatt mire elég?

Már nyakig merültél az általad választott idegen nyelv rejtelmeibe, a nyelvtan egyre logikusabb, százával töltöd ki a felelt választós idegen nyelvi teszteket, magadban énekelgeted kedvenc igennyelvű slágereidet. Óraszámra bámulod a sorozatokat (na jó néha még ott a felirat), és egyre növekvő bátorsággal válaszolgatsz nyelvtanárod, tisztán érthető és messze az átlag beszédtempó alatt feltett kérdéseire.

És aztán eljön az első nagy vízválasztó, ahol a családi nyaraláson mindenki a te verhetetlen nyelvtudásodra számít, hiszen évek óta tanulsz idegen nyelvet, családod pénz időt és fáradtságot nem kímélve taníttat, tehát most megmutathatod mit tudsz! Hatalmas önbizalommal sétáltok be egy kávézóba, hogy kávét rendelj, hiszen ez lehet az egyik legegyszerűbb dolog a világon, és te már majdnem folyékonyan beszéled a nyelvet. A fejedben már előre összeállítottad a nyelvtanilag helyes mondatokat, hiszen ezt már a tízedik angol órán megtanultad: Can a have a cup of coffee please?

Ám ekkor a kiszolgáló kérdései egy pillanat alatt lerántanak a földre. Szóval egy kávé? Milyen fajta? (Van vagy 20 fele lehetőség és körülbelül háromnak a nevét tudod helyesen kiejteni.) Milyen méret? Itt iszod meg vagy elviszed? A kérdések záporoznak, a barista beszédsebessége leginkább egy lóversenyt közvetítő sportkommentátor tempójához jár közel, és te hirtelen elfelejtesz mindendet, amit valaha is megtanultál. Az agyad vadul kattog, és a harmadik próbálkozásra végre sikerül rendelned. Azt, hogy mennyit kell fizetned már végképp nem érted, és kétségbeesetten próbálod leolvasni a pénztár digitális kijelzőjéről, miközben már a kedved is elment a kávézástól.

Mit ér akkor az a több mint 900 nyelvóra, amit átlagosan kapsz a közoktatásban negyediktől tizenkettedik osztályig? Nem beszélve a különórákról, illetve az emelt szintű óraszámokról, hiszen a tanulók többségének sokszor még ennyi sem elég a megfelelő nyelvtudáshoz, és a nyelvvizsgához.

Hogyan segít az au pair program?

Az au pair program egy speciális lehetőség arra, hogy biztonságos körülmények között 3-12 hónapot tölts külföldön, egy család tagjaként minőségi életszínvonalon élhetsz, lakásod, megélhetésed, munkád, zsebpénzed biztosítva lesz. Bejárhatod az országot, kirándulásokon vehetsz részt, múzeumok, színházak, éttermek várnak rád. Más országokból érkezett fiatalokkal ismerkedhetsz, és rajtuk keresztül más országok kultúráját, szokásait is megismerheted. Habár a vendéglátó család segítségedre lesz, te egy független és felelősségteljes felnőttként élsz majd. Bár ez lehet, hogy kicsit ijesztően hangzik, könnyen beletanulsz majd az új helyzetbe, és hidd el, nagyon fogod élvezni!

Az egész ország a te nyelviskolád lesz!

Az egyik legtöbbet hangsúlyozott része az au pair programnak az interkulturális jellemzője. Más országok megismerése, az ott élő emberek megismerésén keresztül. Ha nyitott szemmel jársz és érdeklődő vagy, varázslatos helyeket láthatsz, megismerkedhetsz a választott ország  történelmével, politikájával, társadalmi berendezkedésével. Mindig legyél nyitott az élményekre és információkra, így észrevétlenül is megtanulhatsz fontos, különleges dolgokat.  Ezeket később hasznosíthatod a továbbtanulásod vagy a karriered építése során. Ragadj meg minden lehetőséget a nyelvgyakorlásra. Kezdetben egy néhány mondatos beszélgetés a helyi kisboltban, vagy az iskolaudvaron egy másik szülővel az egekig repítheti az önbizalmadat. Hiszen én beszélek angolul! Egy igazi angollal!  WOW! Minél több helyen jársz, és több embert ismersz meg nyelvtudásod és viselkedésed is egyre magabiztosabb lesz, lépésről lépésre küzdöd le a nyelvi akadályokat.Ragadj meg minden kommunikációs lehetőséget, hiszen a gyakorlat teszi a mestert!

Au pair program = diplomamentő program

Sokak számára nagyon komoly problémát jelent, hogy habár elvégeztek egy felsőoktatási intézményt, diplomájukat nyelvvizsga híján nem kaphatják meg. Így sokan a szakmájukban sem tudnak elhelyezkedni. Ne várj az utolsó pillanatig, mentsd meg időben a diplomádat!

Tudtad?

  • A nyelvvizsga bizonyítványok hiánya miatt visszatartott diplomák aránya sok helyen 30 százalék feletti?
  • Alig-alig csökken azok sokezres tábora, akik még a tanulmányaik végére sem tudják megszerezni a szükséges papírt?

Ha te is azok közé a fiatalok közé tartozol, akiknek problémát jelent a nyelvvizsga megszerzése és a piacképes nyelvtudás megléte, ne várj a csodára, hanem készítsd el saját diplomamentő programodat. Ha már van alapfokú nyelvtudásod, egy év múlva nem okoz majd gondot a középfokú nyelvvizsga letétele. Szókincsed, kiejtésed minősége pedig magasan jobb lesz az itthon nyelvet tanuló társaidénál.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...