For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Idegen nyelv? Nagyon fontosnak tartják az álláskeresők!

Egy vagy akár több idegen nyelv használata és a szaknyelv ismerete valódi előnyt jelent a munkakeresés során – többek között ez derül ki a Szent István Egyetem (SZIE) Zöld Út Nyelvvizsgaközpontja által végzett felmérésből.

A kutatás a HVG Állásbörzén, október 4-én és 5-én, kérdőív segítségével született meg. A kérdőívet 156 fő töltötte ki. A felmérés nem reprezentatív, mivel azt csak az állásbörzére, ezen belül is a SZIE standjára ellátogató munkakeresők tölthették ki.

A térség munkakeresőinek több mint fele rendelkezik nyelvvizsgával, és 89%-uk mondja azt magáról, hogy beszél valamilyen idegen nyelvet. Ugyanakkor a munkavállalás során fontos a nyelvtudás minősége is, valamint a választott szakma speciális nyelvezetének, szókincsének, azaz a szaknyelvnek az ismerete, mert ebben az esetben fog valódi előnyt jelenteni a munkakeresés során a nyelvtudás. Szaknyelvi vizsgával a válaszadók csupán 14%-a rendelkezik - írja közleményében a Szent István Egyetem.

A felmérésből kiderült az is, hogy a munkavállalók 72%-ának már kellett használnia idegen nyelvi tudását munkahelyén, és ekkor leginkább a szóbeli kommunikációs készségeikre (beszédkészség) volt szükségük. Mivel a Frrásválaszadók 21%-a dolgozott csak külföldön, így ez az arány azt mutatja, hogy a hazai munkahelyeken is egyre fontosabb az idegen nyelv ismerete, és jobb pozíciók is érhetők el nyelvismerettel.

A fenti felmérés ismeretében méginkább

 

Forrás:Eduline

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...