For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Jön a felvételi szigor 2020-tól! Az au pair program segít neked!

"Ha a hallgatónak nincs nyelvvizsgája, amikor bekerül az egyetemre, akkor nem fogja tudni átvenni a diplomáját, ugyanis az egyetemnek nem feladata a nyelvoktatás, annál inkább a nyelvtudás alkalmazása az oktatás során. Tehát ezt sokkal jobb még a gimnáziumban megszerezni, ahol adott a nagy számú, ezerháromszáz kontaktóra, a nyelvtanárok, a különböző nyelvkönyvek és a módszertan is" - mondta a felvételi szabályok szigorításáról Palkovics László oktatási államtitkár a Magyar Hírlapnak.

Tudtad?

  

2020-tól csak az juthat be egyetemre, főiskolára, aki legalább egy tárgyból emelt szintű érettségit tesz, emellett pedig legalább középfokú tudása van egy idegen nyelvből - és ezt egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy emelt szintű nyelvi érettségivel bizonyítani is tudja. Aki ezt a feltételt nem teljesíti, az sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésre nem kerülhet be, sem állami, sem magánintézményben nem kezdheti el tanulmányait.

 
Több tízezer diák mondhat le továbbtanulási terveiről a felvételi szabályok szigorítása miatt – többek között ez is kiderül az MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének friss oktatási kiadványából, amely részletes adatokat közöl az egyetemekre-főiskolákra jelentkezők és az elsőévesek nyelvtudásáról. 2016-ban az alap- és osztatlan szakokra, felsőoktatási szakképzésekre jelentkezők 56 százaléka úgy vágott neki a felvételinek, hogy egy nyelvből sem volt középfokú nyelvvizsgája, a frissen érettségizők körében ez az arány valamivel alacsonyabb, 52 százalék volt.

Megoldás az au pair program

Az au pair program minimális időtartama 1-2 hónap, (summer au pair program), maximális időtartama 12-24 hónap. Ez alatt az idő alatt, az au pairként alkalmad nyílik, valamely idegen nyelv aktív gyakorlására, és ezálta egy sikeres nyelvvizsga letételére, amely 2020-tól, nem csak a diploma megszerzésének, hanem egy felsőoktatási intéznénybe történő bejutásnak is feltétele lesz. A nyelvgyakorláson és a nyelvvizsgán túl, az au pair program remeke lehetőség munkatapasztalat szerzésére, készségeid fejlesztésére, az emberi kapcsolataid szélesítésére, vaamint a fogadó ország megismerésére.  Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. Ne várj az utolsó pillanatig, mentsd meg időben a diplomádat!

Ha te is azok közé a fiatalok közé tartozol, akiknek problémát jelent a nyelvvizsga megszerzése és a piacképes nyelvtudás megléte, ne várj a csodára, hanem készítsd el saját diplomamentő programodat. Ha már van alapfokú nyelvtudásod, egy év múlva nem okoz majd gondot a középfokú nyelvvizsga letétele. Szókincsed, kiejtésed minősége pedig magasan jobb lesz az itthon nyelvet tanuló társaidénál.

Szerezz magabiztos nyelvtudást az au pair programmal

A felsőoktatásban résztvevő hallgatók, csak akkor élvezhetik a különböző ösztöndíjprogramok előnyeit, ha ehhez megfelelő nyelvtudással rendelkeznek. Valamint a mai világban elengedhetetlenül fontos, hogy diplomás munkakezdőként versenyképes nyelvtudással rendelkezzünk, minél több idegen nyelvből. A nyelvtanulásra azonban a felsőoktatási évek alatt nem mindig van megfelelő lehetőség. Az au pairként eltöltött idő alatt, nem csak a családon belüli, napi kommunikáció lesz segítségedre, hanem a nyelviskolában eltöltött idő és a külföldi baráti társaságok is segítségedre lesznek. Amennyiben már nincs szükséged nyelviskolai képzésre, az au pair program ideje alatt kereshetsz másfajta idegen nyelvű kurzusokat is.

A többnyelvűség jobban fizet

Manapság a több idegen nyelvre kiterjedő nyelvismeret komoly előnyt jelent a munka világában. Mivel az angol nyelv az egyik legjobban keresett és legnépszerűbb beszélt nyelv, ha egy munkavállaló szeretne kitűnni, érdemes sokszínű nyelvi profillal rendelkeznie. A francia, spanyol és olasz, német nyelvek népszerűsége folyamatosan nő, és az ezen nyelven beszélő munkaerő iránt egyre nő a kereslet Magyarországon. Aki beszéli ezen nyelvek egyikét, nagyobb felelőséggel járó pozíciót kaphat, vonzóbb lesz a munkaerő piacon és könnyebben építhet nemzetközi karriert is. Az au pair programban Anglia mellett a legnépszerűbb országok: Olaszország, Spanyolország, Franciaország, valamint Ausztria és Svájc. Ezen országok mindegyikében nagyon szívesen látják a magyar fiatalokat az au pair programban, és az ország nyelvének az alapszintű ismeret mellett az angol nyelv jó minőségű, középfokú kommunikációs ismeretét várják el a családok.

Jelentkezz au pair program tájékztatónkért, hogy minél többet megtudhass te is az au pair programról! http://aupairfect.hu/contact

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...