For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Tanulópénz – Au pair munka külföldön_ÖSSZEVONNI GAP YEAR

Friss felmérések szerint felsőoktatásban tanuló hallgatók 63 százaléka rövidebb ideig, 52 százaléka akár hosszabb ideg is hajlandó lenne külföldön munkát vállalni. Ez ma már a társadalmi háttértől független jelenség, a jómódú családokból származó diákok ugyanolyan arányban keresik a külföldi lehetőségeket, mint a szerényebb lehetőségű társaik. A legtöbb diáknál aki külföldön keres munkalehetőséget komoly motivációs tényező a nyelvismeret fejlesztése, valamint a pénzkereset sem elhanyagolható tényező. Az au pair programmal ugyan „csak” zsebpénzt kereshetsz, ami 100-200 euró között van hetente, de szállás, külön szoba, TV, Wifi hozzáférés, teljes ellátás, étkezés biztosított ami nagyon komoly plusz juttatást jelent.

Egyéb juttatásként az au pairek elmehetnek még külföldi vagy belföldi nyaralásra, közös családi programokra, étterembe, színházba, családi partikra. Országtól függően a vendéglátó családok hozzájárulnak a nyelviskola költségéhez 50 vagy akár 100 százalékban. Amennyibe a család részéről a jogosítvány elvárás és az autó szükséges a napi munkához, a gépkocsi használat magánhasználatra is engedélyezett. 

Végezzünk egy gyors fejszámolást!

Minimál órabér Angliában 25 év fölött 7,25 GBP. Egy gyorsétteremben dolgozva, havonta   bruttó 1.160 GBP a kereset.

Költségek:

Szoba: 400-500 GBP / hó minimum

Ennivaló: 200- 250 GBP / hó minimum

Utazás: 100 – 150 GBP / hó

Mobil költség: 20-40 GBP / hó 

Összesen: 710 – 940 GBP / hó

Au pairként átlagosan 100 - 250 GBP lehet keresni hetente, 25-40 óra munkáért, és emellett a teljes megélhetést fizetik. Ezért javasoljuk mindenkinek, aki gyengébb nyelvtudással rendelkezik, de szeretné kipróbálni magát külföldön, hogy kezdjen au pairként, és ha már van tapasztalata, magabiztos nyelvtudása, próbáljon meg tovább lépni.

Jó kilátások

Az au pair program minimális időtartama 1-2 hónap, (summer au pair program), maximális időtartama 12-24 hónap. Ez alatt az idő alatt, az au paireknek alkalma nyílik munkatapasztalat szerzésére,  és készségeinek fejlesztésére, illetve valamely idegen nyelv aktív gyakorlására, emberi kapcsolatainak szélesítésére, a fogadó ország megismerésére.  Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. Az au pair program  fő előnye, hogy:

A program további előnye, hogy nincs szükség speciális képesítésre, csak gyermekfelügyeleti tapasztalatra és legtöbb országban a családból hozott gyermekfelügyeleti referenciát elfogadják. Ezen kívül, olyan személyiség jegyre lesz szükséged, mint jó adaptációs készség, rugalmasság, kedves, barátságos természet, és legalább alapszintű kommunikációs nyelvtudás.


Hol érdemes au pair munkát keresni?

Felvetődik a kérdés, hogy ha az interneten több ezer család hirdet au pair pozíciókat, miért van akkor szükségem ügynökségre? Amennyiben az Aupairfect au pair ügynökség áll a hátad mögött a nemcsak a megfelelő család megtalálását biztosítjuk neked, hanem a további szolgáltatásokat is garantáljuk számodra:

 

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...