Au pair blog

EDUCATIO EXPÓ - Mindent a továbbtanulásról

EDUCATIO EXPÓ - Mindent a továbbtanulásról

Több mint száz oktatási intézmény mutatkozik be a nemcsak középiskolásoknak, hanem minden továbbtanulást fontolgató érdeklődőnek izgalmas programot nyújtó 20. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon.  A rendezvény célja, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék a felsőoktatásban és továbbképzésben rejlő valamennyi lehetőséget: intézményeket, ösztöndíjakat, szakmákat, duális képzéseket, nyelviskolákat, kollégiumokat, átképzési lehetőségeket, sőt, ezen túlmenően karrierépítési tanácsokat is kapjanak. A tizennyolcadik alkalommal életre hívott rendezvényen minden kiállító és előadó egy célt támogat: a továbbtanulók meghozhassák a számukra legjobb döntést. 44 magyar felsőoktatási intézmény, 7 nyelviskola és számos duális és szakképző, illetve átképző hely, valamint egyéb hallgatói szolgáltatást nyújtó kiállító gondoskodik a felsőoktatási lehetőségek teljes körű bemutatásáról. Az aktuális munkaerő piaci és pályaválasztási trendekhez igazodva a szervezők több informatikai és programozói képzést nyújtó központnak is bemutatkozási lehetőséget nyújtanak 2020-b0n. A karriertervezés kiemelt hangsúlyt kap. A duális képzési helyek és a leendő munkáltatók aktuális gyakornoki és karrierprogramjaikkal jelennek meg, a még bizonytalanok pedig pályaorientációs tanácsadók segítségével találhatják meg a számukra kedvező irányt. A magyar felsőoktatási szereplők mellett 25 nemzetközi partnerrel is megismerkedhetnek a látogatók.

 Az Educatio 2020 EXPÓ célja, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék a felsőoktatásban, a továbbképzésben, a nyelvtanulásban rejlő lehetőségeket, a belföldi intézményeket valamint a  külföldi programokat, köztük az au pair programot is.

Mi is az az au pair program?

Az au pair program egy kulturális csereprogram, melynek fő célja, hogy fiataloknak nyelvtanulási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosítson külföldi országokban. A program kiváló alkalmat nyújt más országok kultúrájának és nyelvének megismerésére kapcsolatteremtésre. Az au pair program amellett, hogy a nem-formális tanulást támogatja, vagyis olyan iskolán kívüli tanulási formát biztosít, ami konkrét tevékenységeken, munkavégzésen keresztül történő tanulást tesz lehetővé. Emellett a családok költségén heti rendszerességgel nyelvtanfolyamra járhattok, ahol kötött nyelvtanulás mellett kapcsolatokat építhettek, barátokat szerezhettek. Az au pair program egy olyan gyakorlatias, fiataloknak szóló program, ami a gyakorlati nyelvtanulás mellett a kulcskompetenciák fejlesztésére irányul. A nyelvvizsga megszerzésének lehetősége mellett használható nyelvtudást, elméleti ismeretek helyett, gyakorlatias, kompetencia alapú készségeket biztosít számodra.

Au pair program - Elnyered a jutalmad!

Az au pair program minimális időtartama 1-2 hónap, (summer au pair program), maximális időtartama 12-24 hónap. Ez alatt az idő alatt, az au paireknek alkalma nyílik munkatapasztalat szerzésére,  és készségeinek fejlesztésére, illetve valamely idegen nyelv aktív gyakorlására, emberi kapcsolatainak szélesítésére, a fogadó ország megismerésére.  Célja, hogy segítséget nyújtson a közösségi munkaerőpiacon szükséges készségek elsajátításához és a fogadó ország gazdasági és társadalmi kultúrájának a megértéséhez. Az au pair program  fő előnye, hogy:

 • lehetőséget biztosít a résztvevők számára, hogy havi 300-500 euró zsebpénz megkeresése mellett külföldön, egy külföldi család tagjaként, védett környezetben élhessenek és tapasztalatot gyűjthessenek és főként napi használat mellett aktívan fejleszthessék idegen nyelvtudásukat!
 • országtól függően a vendéglátó családok hozzájárulnak a nyelviskola költségéhez 50 vagy akár 100 százalékban.
 • a statisztikák és az au pair tapasztalatok is azt mutatják, hogy a külföldi tapasztalat megnöveli az elhelyezkedés és a vonzó álláshelyek megszerzésének lehetőségét.
A nyelv gyakorlása mellett a diákok olyan készségeket és ismereteket sajátítanak el az idegen országban folytatott tanulmányi idő alatt, amik a munkáltatók számára rendkívüli értéket képviselnek. Tolerancia, problémamegoldó készség, önbizalom, kíváncsiság, csak pár személyiségjegy, melynek fejlődésére hatalmas hatással van egy ilyen kaland. Ezeknek többségét pedig a munkáltatók figyelembe veszik egy új alkalmazott felvételénél, főleg nemzetközi cégnél.

 

Nálunk a legjobb kezekben vagy!

A megfelelő családok megtalálása, személyre szabott tréning program, idegen nyelvű állásinterjú felkészítő, gyermekfelügyeleti ill. elsősegély tanfolyam, kiterjedt kapcsolatrendszer mind részét képzi a szolgáltatás csomagunknak.

 • Kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően az élet különböző területein nyújtunk segítséget ügyfeleinknek
 • Olyan élményt és tanulási lehetőséget kínálunk, amit semmihez nem hasonlítható
 • Megtaláljuk a speciális igényeknek megfelelő családokat
 • Felkészítjük ügyfeleinket, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak is
 • Személyre szabott tréning programmal segítjük a külföldi beilleszkedést
 • Hasznos tanácsokkal támogatjuk ügyfeleink mindennapjait egy idegen országban, hiszen au pairként élni sokkal több, mint csak egy munka
 • Megbízható és professzionális külföldi partnerekkel dolgozunk

Au pair program – Soha jobbkor!
Itt a soha vissza nem térő alkalom! Még nem kell egy felnőtt felelősségteljes életét élned! Még nincsenek számlák, amiket fizetned kell, még nem tartozol felelősséggel senkiért, csak a saját tetteidért. Még nincs főállású munkahelyed, ahonnan nem lehet késni, és ahol teljesítni kell! Még szívesen segítenek a szüleid, van hová fordulnod anyagi vagy akár erkölcsi támogatásér! Most még minden erőddel saját magadra koncentrálhatsz, a saját fejlődésedet tarthatod szem előtt, élheted és követheted az álmaidat. Használd ki ezt az időt a fejlődésedre, a tanulásra, az ismeretlen dolgok felfedezésére. Válaszd az au pair programot mint több ezer fiatal világ szerte, hogy egy év után te is elmondhasd magadról: Igen, megcsináltam. Mentem, láttam, visszajöttem!

 A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléje 2020. január 9-11. között a Hungexpo A csarnokában lesz, szinte az összes felsőoktatási intézmény részvételével. Az Educatio 2020 EXPÓ célja, hogy az érdeklődők minél jobban megismerjék a felsőoktatásban, a továbbképzésben, a nyelvtanulásban rejlő lehetőségeket, a belföldi intézményeket valamint a  külföldi programokat, köztük az Au pair programot is. Magyarország legnagyobb oktatási seregszemléje mindenki számára ingyenes.
Várunk titeket szeretettel a 2020-as Education is!

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!