Au pair blog

Au pair leszek! És ez mit is jelent?

Au pair leszek! És ez mit is jelent?

Kedves Leendő Au pair!

Indítottunk számotokra egy rövid sorozatot, amiben minden fontos részletét érintjük majd az au pair programnak! Minden rész után várjuk a kérdéseiteket, és észrevételeiteket is! Ha már au pair vagy, szintén várjuk a hozzászólásaitokat!

Mit is jelent ez a fura szó, au pair?

Mit rejthet egy olyan szó, aminek sem a pontos jelentését, sem pedig a kiejtését nem tudja senki? Vagy meggyőződése, hogy tudja, és egy átlagos beszélgetésből kiderül számomra, hogy fogalma sincs! :)

AZ AU PAIR egy külföldi család tagjaként, minőségi életszínvonalon élve segít a fogadó családnak, leginkább a gyermekek körüli  - és a házi munkában! Ezért cserébe teljes ellátást, zsebpénzt, nyelviskolai hozzájárulást és egyéb juttatásokat kap, hívjuk ezt kafetériának! :) A munkaidő nem lehet több heti 25-30 óránál, hogy maradjon elég idő nyelvtanulásra és minden másra is.

MI NEM AZ AU PAIR! Az au pair nem: házvezetőnő, nevelőnő, takarítónő, házicseléd és nem babysitter, és főleg nem egy balek aki aprópénzért megy külföldre dolgozni, mikor ott – mint tudjuk mindenki , hülyére keresi magát!

Az au pair program legnagyobb sikerét talán az adja, hogy úgy tanulhatunk nyelvet, önállóságot , kultúrát, munkamorált, hogy nem kell a külföldre vágyónak vagy pedig a családtagjaiknak mélyen a zsebükbe nyúlni! Sőt még keresni is lehet vele!

Ja, hogy dolgozni kell! Igen! És alkalmazkodni kell? Igen! És ugyan hol nem! A szerencsésebb gazdasági és anyagi körülmények között élő külföldi diákok nagy része is dolgozik már a felsőfokú tanulmányok mellett!

 

Egyedül, vagy közvetítővel?

Az au pair program Magyarországon igazából a 2004-es EU-s csatlakozással lódult meg, miután szabadon jöhet, mehet mindenki. Sokan talán pont ezért sokan úgy gondolják, hogy tudnak ők találni családot a neten, hiszen több ezren hirdetnek, cuki gyerekfotóval, kutyával, nagyházzal, nagykerttel, nagyúszómedencével, és még mi mindennel.  A kérdés csak az, hogy ezt ki ellenőrzi? Mi a biztosíték?

A külföldi partnerügynökségeink csak és kizárólag a 150-200km körzetben lévő családokkal foglalkoznak, mert oda tudnak elmenni, beszélgetni, elmérni a körülményeket, és garantálni azt, hogy amit a fényképen látunk az nem a szomszéd úszómedencés háza. Prtnereink a személyas találkozók és a családi profilok összeállítása során, már azt is felmérik, hogy milyen au pair illik majd leginkább a  fogadó családba.

Az Aupairfectnél számunkra az a legfontosabb, hogy minden ügyfelünkkel szenélyesen találkozzunk, és mindent de tényleg csupa nagybetűvel MINDENT elmondjunk nektek a programról. És nem csak az előnyeiről, hanem a nehézségekről is. Soha nem sajnáljuk az időt és az enegiát arra hogy felkészítsünk titeket a programba történő jelentezésre, a beszélgetésre a családdal és természetesen magára a programra is. Mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk számotokra a legmegfelelőbb családot minden értelemben, és hogy felkészülte vághassatok neki az útnak, azzal az elhatározással, hogy a legjobbat hozzák ki magatolkból és ebből a programból is!Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!