For aupairs

Aupairfect blog

Au pair leszek! És ez mit is jelent?

Kedves Leendő Au pairek!

Indítottunk számotokra egy rövid sorozatot, amiben minden fontos részletét érintjük majd az au pair programnak! Minden rész után várjuk a kérdéseiteket, és észrevételeiteket is! Ha már au pair vagy, szintén várjuk a hozzászólásaitokat!

Mit is jelent ez a fura szó, au pair?

Mit rejthet egy olyan szó, aminek sem a pontos jelentését, sem pedig a kiejtését nem tudja senki? Vagy meggyőződése, hogy tudja, és egy átlagos beszélgetésből kiderül számomra, hogy fogalma sincs! :)

AZ AU PAIR egy külföldi család tagjaként, minőségi életszínvonalon élve segít a fogadó családnak, leginkább a gyermekek körüli  - és a házi munkában! Ezért cserébe teljes ellátást, zsebpénzt, nyelviskolai hozzájárulást és egyéb juttatásokat kap, hívjuk ezt kafetériának! :) A munkaidő nem lehet több heti 25-30 óránál, hogy maradjon elég idő nyelvtanulásra és minden másra is.

MI NEM AZ AU PAIR! Az au pair nem: házvezetőnő, nevelőnő, takarítónő, házicseléd és nem babysitter, és főleg nem egy balek aki aprópénzért megy külföldre dolgozni, mikor ott – mint tudjuk mindenki , hülyére keresi magát!

Az au pair program legnagyobb sikerét talán az adja, hogy úgy tanulhatunk nyelvet, önállóságot , kultúrát, munkamorált, hogy nem kell a külföldre vágyónak vagy pedig a családtagjaiknak mélyen a zsebükbe nyúlni! Sőt még keresni is lehet vele!

Ja, hogy dolgozni kell! Igen! És alkalmazkodni kell? Igen! És ugyan hol nem! A szerencsésebb gazdasági és anyagi körülmények között élő külföldi diákok nagy része is dolgozik már a felsőfokú tanulmányok mellett!

 

Egyedül, vagy közvetítővel?

Az au pair program Magyarországon igazából a 2004-es EU-s csatlakozással lódult meg, miután szabadon jöhet, mehet mindenki. Sokan talán pont ezért úgy gondolják, hogy tudnak ők találni családot a neten, hiszen több ezren hirdetnek, cuki gyerekfotóval, kutyával, nagyházzal, nagykerttel, nagyúszómedencével, és még mi mindennel.  A kérdés csak az, hogy ezt ki ellenőrzi? Mi a biztosíték?

A külföldi partnerügynökségeink csak és kizárólag a 150-200km körzetben lévő családokkal foglalkoznak, mert oda tudnak elmenni, beszélgetni, felmérni a körülményeket, és garantálni azt, hogy amit a fényképen látunk az nem a szomszéd úszómedencés háza. Partnereink a személyes találkozók és a családi profilok összeállítása során, már azt is felmérik, hogy milyen au pair illik majd leginkább a  fogadó családba.

Az Aupairfect au pair ügynökségnél számunkra az a legfontosabb, hogy minden ügyfelünkkel személyesen találkozzunk, és mindent de tényleg csupa nagybetűvel MINDENT elmondjunk nektek a programról. És nem csak az előnyeiről, hanem a nehézségekről is. Soha nem sajnáljuk az időt és az enegiát arra, hogy felkészítsünk titeket a programba történő jelentkezésre, a beszélgetésre a családdal és természetesen magára a programra is. Mindent megteszünk azért, hogy megtaláljuk számotokra a legmegfelelőbb családot minden értelemben, és hogy felkészülve vághassatok neki az útnak, azzal az elhatározással, hogy a legjobbat hozzák ki magatokból és ebből a programból is.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...