For aupairs

Aupairfect blog

Au pair leszek! Mit nyer az, aki au pairnek áll?

Kiknek ajánljuk az au pair programot?

Az au pair programot elsősorban azoknak ajánlom, akik a középiskola vagy a főiskola elvégzése után szeretnének időt adni maguknak, mert még nem tudják merre tovább, és nyelvet szeretnének tanulni. Ajánlom azoknak is, akik szeretnék magukat jobban megismerni és szeretnének új és érdekes dolgokat kipróbálni. Az au pair program kiváló lehetőség idegen nyelvek tanulására, de talán ami még ennél is fontosabb az az önállóság, a kaland és a külföldi tapasztalat!

Ajánlom továbbá azoknak is, akik éveket töltöttek nyelvtanulással és még mindig alapszavak kombinációjával fejezi ki mondanivalójukat, ha egyáltalán meg mernek szólalni. Az au pair programhoz országonként eltérő feltételekkel lehet csatlakozni, de  a felső korhatár általában 27-30 év között van, míg az alsó 18 év. Angliában nincs ilyen megkötés, oda az idősebb korosztály számára is szabad az út, bár őket inkább nanny pozícióba várják! Az au pair program feltételeiről és előnyeiről itt tudhatsz meg többet:

Au pair program, indulhatunk?


Mit nyer, aki, au pairnek áll?

Azt kell mondjam, hogy mindenki annyit nyer a programból, amennyit beleinvesztál!

Használható nyelvtudást már akkor, ha nem hiszed azt, hogy a nyelv valami vírus, ami a levegőben terjedve, majd téged is megfertőz és onnan már megy a beszéd, az autentikus akcentus, folyékonyan, bármilyen témában, mint a karikacsapás. Szóval a nyelvet azért kint is tanulni kell, de sokkal könnyebben és gyorsabban megy majd az állandó gyakorlási lehetőségek miatt. Baráti kapcsolatokat, amelyek nagyon jól jöhetnek bármikor, ha mondjuk szállás kell egy idegen városban, vagy csak jó lenne meginni valakivel egy sört!

Üzleti kapcsolatokat, amelyek megalapozhatnak, és éveken át működtethetnek egy vállalkozást. Az én legfőbb nyelvi lektorom, mind a mai napig az angliai angol nyelvtanárom.

Esélyt egy komoly munkára, karrierre! Az au pair program lehet az előszobája olyan lehetőségeknek, amelyeket külföldi tapasztalat, és megalapozott nyelvtudás nélkül  lehetetlen lenne megpályázni.

Lehetőség egy ország felfedezésére! Félreértés ne essék, utazni kint sem olcsó, de lagalább már kint vagy! Helyi lakosként sokkal könnyebben és egyszerűbben fedezheted fel az országot, már a helyi barátaiddal. Sok au pair használhatja a család autóját, amivel bejárhatja a környező helyeket. Én többször voltam Windsorban, mint bárhol, máshol Angliában, mert közel volt, mert tele van cuki boltokkal és kávézókkal, mert olyan, mint egy kis ékszerdoboz, mert a brit történelem szinte kézzelfogható ott és mert minden barátomnak aki meglátogatott megmutattam a Windsor kastélyt. Szerintem már simán járt volna nekem némi belépődíj visszatérítés a királynőtől! :)

Izgalmas kalandokat, ismeretségeket! Sosem gondoltam például, hogy egy angol ékszerkereskedő hatalmas házának konyhájában együtt eszem majd kínai kaját az Iron Maiden gitárosával és a fiával, Adrian és Dylan Smithel.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...