For aupairs

Aupairfect blog

Au pair leszek! Hogyan használd ki az időt okosan?

Mire kell felkészülni? „Ember ki itt belépsz, hagyj fel minden reménnyel” Nos, hát ha ez nem is Dante pokla, és nem kell felhagyni a reményekkel, egy valamit nagyon fontos tudni! Ne gondoljuk azt, hogy az au pair programba bekerülve, egy, egyéves non-stop nyaralásra neveztünk be. Fontos femérni a felelősség nagyságát is, és azt, hogy itt bizony dolgozni kell, még ha csak 5-6 órát is naponta. Kisgyereket lefoglalni, figyelni rá, foglalkozni vele, nem könnyű feladat, még akkor sem, ha van közös nyelv! És akkor még nem beszéltünk a szülőkről, és egy idegen család elvárásairól! Nem kell megijedni a ránk váró feladatoktól, de sose becsüljük le azokat!

Mennyi zsebpénzt lehet keresni?

A programban keresett zsebpénz elegendő nyelviskolára, közlekedésre, vásárlásra, hazautazásra és miután nem egy gyorsétteremben robotolsz napi 12 órát, lesz kedved és időd is arra, hogy körülnézz, kirándulj, barátokkal találkozz és gyakorold az élő nyelvet! Au pair munka amiből megélsz külföldön


Hogyan használd ki az időt okosan?

Hiszed vagy sem, az egy év nagyon hamar el fog telni! Ha szeptemberben kezdesz, hipp-hopp karácsony lesz, majd kettőt alszol és jön a húsvéti nyuszi, azután pedig már pakolhatod is a bőröndödet hazafelé. Ezért azt javaslom mindenkinek, hogy ne húzza el az időt a nyelviskola kereséssel! Higgyétek el, jót fog tenni, hogy tartoztok még valahová a családon kívül, van miért kimozdulni, hamarabb lesznek barátaitok is.

Ha nem is minden hétvégére, de sűrűn tervezz programokat, hogy, minél több helyet megismerj, és ne itthon ábrándozz arról, hogy itt vagy ott is járhattál volna, hiszen csak húsz km-re volt, most pedig 1820-ra van! Amennyiben ügyes és kitartó vagy, és nem vagy leterhelve napközben házimunkával, vagy a gyerekekkel, már az au pair program  alatt is vállalhatsz kisebb munkákat!
Ha a pénzkereset a cél, plusz takarítással, gyermek felügyelettel egész szép kiegészítő fizetést lehet szerezni. Amennyiben hosszú távú céljaid vannak, ezt az energiát inkább a nyelvtanulásba fektesd be, így később lesz lehetőséged kvalifikáltabb munkát találni. Én az au pair éveim alatt dolgoztam az Oxfamnak, ami a világ egyik vezető segélyszervezete. Itt önkéntes munkával kezdtem, ami tökéletes befektetésnek bizonyult, mert néhány hónappal később már egy helyi üzlet pénzügyi menedzsere lettem. 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...