For aupairs

Aupairfect blog

Au pair leszek! És mi lesz utána?

Van élet, az au pair élet után? Igen van! Ha kitartó és elszánt vagy és nem utolsó sorban szerencséd is van. Bár szerintem igaz Seneca mondása, hogy a „Szerencse a felkészültség találkozása a lehetőséggel.„

Az au pair program utáni lehetőségek felkutatását, el kell kezdeni már a hazautazás előtt néhány hónappal. Mi legyen a következő lépést? Maradsz még egy évet a programban egy másik családnál, esetleg egy másik országban? Hazatérsz és folytatod a tanulmányaidat? Külföldi továbbtanulási és munkalehetőséget is választhatsz, ha úgy döntesz, hogy maradsz még. Amennyiben pedig hazajössz, nyelvileg megerősödve, nyelvvizsgával a zsebedben számtalanan továbbtanulási vagy munkalehetőség, ösztöndíjak, és fizetős iskolák közül választhatsz majd.

Két év au pair és önkéntes munka után, a kisvárosban, ahol éltem megpályáztam egy pénzügyi pozíciót a helyi, egyik legnagyobb ingatlan ügynökségnél. Nem nagyon hittem a dologban, hiszen várható volt, hogy egy ilyen bizalmi pozícióra, ahol több százezer fontos házakat és lakásokat forgalmaznak, inkább egy angolt vesznek fel. Tévedtem! Megkaptam az állást és az én felelősségem volt az ügynökség három irodájának pénzügyi menedzselése, valamint a pénzügyi elszámolások intézése az ügyfelek felé.

Egy céges vacsorán a tulajdonos elmesélte nekem a döntése hátterét. Azt mondta, hogy soha nem látott még egyetlen angolnál sem akkora lelkesedét, mint amit nálam tapasztalt, az iskoláim és a szakmai tapasztalatom megfelelő volt az állás betöltéséhez, az angol meg, megtanulható.

A külföldön töltött évek mérlege: Két év au pairkedés két családnál, három éves pénzügyi és HR tapasztalat a világ egyik legnagyobb segélyszervezeténél (Oxfam), és egy angol ingatlan ügynökségnél, megalapozott angol nyelvtudás, valamint sok barát és fontos kapcsolatok.  Visszatekintve, azt hiszem életem legokosabb döntése volt részt venni az au pair programban, és tudom, hogy ha valaki külföldi munkatapasztalatot szeretne szerezni, és nyelvet tanulni ennél a lehetőségnél jobbat nem talál. A kint töltött idő meggyőzött arról, hogy ha igazán szeretnél elérni valamit, és azért teszel is, akkor szinte semmi sem lehetetlen.
Sok esetben szerencsém volt, de mindig kihasználtam a kínálkozó lehetőségeket. Azok, ugyanis nem találnak meg minket minden nap.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...