For aupairs

Aupairfect blog

Felkészülés az idegen nyelvű online állásinterjúra I.

Az au pair kiválasztási folyamat egyik legfontosabb része a telefonos vagy Skypos állásinterjú. Az idegen nyelvű online interjú, az állásinterjúk egyik legnehezebb fajtája, nemcsak az idegen nyelv használata miatt, hanem azért is mert a kommunikáció nem személyes, és így kell megértetniük magukat a családdal.

Készülj fel az interjúra!

Ellentétben más álláspályázatokkal, leendő au pairként, csak telefonos állásinterjúra van lehetőség. A családok a jelentkezési anyagok és az interjún nyújtott teljesítmény alapján választják ki a jelentkezőket.

Az interjú minden esetben előre egyeztetett időpontban zajlik a családokkal ás általában 15-20 percig tart. A legtöbb család a Skypos interjút preferálj, nemcsak azért mert költségkímélő, hanem mert Web kamera használatával személyesebbé válik a beszélgetés. Miután pontosan tudod, mikor hív majd a család, lehetőséged van felkészülni a beszélgetésre, ami nagyban csökkenti a stresszes helyzeteket.

Do you speak English? Yes, de most nem

Miután az idegennyelv-tudás alapkövetelmény az au pair programban, fel kell rá készülni, hogy a telefonos interjú egy része, vagy az egész az adott idegen nyelven folyik majd. Ez alól csak akkor van kivétel, ha a vendéglátó család mindkét, vagy az egyik tagja magyar. Éppen ezért soha nem szabad magasabb szintű kommunikációs nyelvtudást feltüntetni a jelentkezési lapon, mint amire képesek vagyunk. Az au pair program fő célja a nyelvtudás tökéletesítése, ezért nem probléma ha valaki hibázik, vagy lassan beszél. Ha nem napi szinten használjuk a nyelvet, gondot okozhat a kommunikáció, sőt, esetleg még a kérdés megértése sem biztos, hogy sikerül. Ezért nagyon fontos a program anyagához csatolt interjú kérdések és a hozzájuk kapcsolódó válaszok begyakorlása.

Néhány tanács a felkészüléshez:

A következő bejegyzésben további hasznos tanácsokat és interjúkérdéseket is olvasattok majd!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...