For aupairs

Aupairfect blog

Anna au pair élményei - Svájc 2019

Au pair vélemények sorozatunkban Anna svájci au pair történetét olvashatjátok.
Kedves Kati és Ádám!
Most jutottam oda, hogy a telefonomhoz nyúljak a mai nap folyamán, egy szuper izgalmas napon vagyok túl!  A repülés egy hatalmas élmény volt nekem, szinte végig mosolyogtam, iszonyatosan élveztem, kényelmes volt, gyönyörű volt, imádtam. Most repültem életemben először, nagyon szép emlék lesz! Nagyon hamar Zurichbe értem, szinte 1 óra 15 perc alatt, minden rendben ment, megtaláltam a csomagjaimat, és Marie és a két kisebb fiú már ott vártak rám, amikor kimentem.
Nagyon kedvesek voltak, mosolygósak, a gyerekek közvetlenek, leginkább a legkisebb, Steven a legbarátkozósabb. Hazafelé vonattal jöttünk Zurich és Neuchatel között, ez kb 2 óra volt, de élveztem, végig kártyáztunk, és persze a táj is gyönyörű volt. Nehchateltől autóba szálltunk, és kb 15 percen belul már Dombressonban is voltunk. Nagyon sokat mókáztam a szabadon mászkáló teheneken, nagyon tetszenek nekem! Itthon várt az apuka és a nagyobbik fiú, épp grilleztek, a vacsorát készítették. Körbevezettek a házban, mindent kedvesen megmutattak, nagyon szép az én részem is! 
Holnap Marie nem megy dolgozni, hogy az itthoni dolgokat elmagyarázza, figyelni fogok! Szóval minden rendben, itt vagyok, jól vagyok, talán pszichésen fáradtam el a legjobban, mert angolul és franciául együtt beszélgetünk, mert azért sok minden van, amit nem tudok elmondani franciául.
A gyerekek is mindent értenek angolul is, de franciául válaszolnak, az apuka angolja pedig iszonyatosan amerikai, szóval olyan, mintha egy harmadik nyelvet hallgatnék. De boldogulok, semmi gondom, ez lesz talán a legnagyobb feladat itt az elején, hogy ki tudjam magam fejezni normálisan és érthetően franciául, angol segítség nélkül. Nyelvtanulási lehetőséget keresel külföldön? Az au pair programmal megtalálod a legjobb módot arra, hogy anyanyelvi környezetben fejleszd a nyelvtudásodat, miközben még pénzt is keresel.
Köszönöm mégegyszer a segítségeteket, munkátokat, az első benyomásom a vártnál is jobbnak látszik! 
Szép hetet, 
Anna
Kedves Kati és Ádám! 
Gondoltam újra jelentkezem, hogy hogy érzem magam itt. Továbbra is minden rendben megy, egyre jobb a kapcsolatom a gyerekekkel is, az anyuka szintén nagyon kedves. 
Hétvégente teljesen szabad vagyok, oda megyek, ahova szeretnék. Ha itthon vagyok, mindenhová elvisznek magukkal, voltunk már a Neuchateli tóban fürödni, a tó körül biciklizni, illetve voltunk együtt már egy nagyobb biciklitúrán is piknikkel együtt.  Èlvezem a közös programokat, az új ismerősöket, és mindent, ami új nekem, szívesen fogadom. 
Előző hétvégén volt Andrée-nál Zürichben az au pair meeting, ami nagyon jól sikerült, onnan is lett egy újabb baráti köröm. Az ott elmeséltek alapján, a többiek élményei alapján nagyon nagyon szerencsés vagyok, és nagyon örülök, hogy olyan családhoz kerültem, ahol könnyen megértjük egymást, nincsenek nézeteltérések, nem kell többet dolgoznom a megbeszéltnél, és rendkívűl rugalmasak. 
Most hétvégén pedig volt szerencsém Baselbe is eljutni, ugyanis a szomszéd au pair lánnyal nagyon jóban lettem, ő pedig Baselben lakik, és meghívott hozzájuk egy hétvégére. Szuperül éreztem magam, Basel az új kedvenc városom!
A nyelviskolával is minden jól megy, az őszi szünetben két hétig nem lesz órám. A család két hétre utazik el Balira, és a kedvessègüknek köszönhetően én sem fogok itt unatkozni, ugyanis megengedték, hogy Anyukám meglátogasson, és itt aludjon néhány éjszakát.
Szóval nagyon boldog vagyok itt, egyre több francia ragad rám, de azért még várok a csodára, hogy könnyedebben tudjam kifejezni magam. 
Nélkületek nem lennék sehol, mindig hálás vagyok a munkátokért! 
Kellemes napot, 
Anna

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...