For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Válasszunk jó célt a külföldre költözéshez!

Nagyon sokféle szempont és indok van, amiért érdemes rövidebb-hosszabb ideig külföldön élni. Nyelvtanulás, világjárás, kapcsolatok építése, szakmai gyakorlat megszerzése.

Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek vannak romantikus elképzelései arról, hogy milyen lehet egy másik országban letelepedni, boldogulni, de a valóság sokszor teljesen más, mint amit mi elképzelünk.

Semmit nem fog a helyzeten javítani egy másik ország, és néhány hét vagy hónap múlva pénz nélkül, mélyebbre süppedve az itthoni problémák térnek majd vissza.

Mindenki ismeri azoknak a nőknek a történetét, akik egy kapcsoltban látják életük megoldását. Ez a legritkább esetben jön be, mint az, hogy valaki összepakolja a holmiját és odébbáll. Vannak, akik azt hiszik, hogy az, ahogy itthon élnek nyomban megváltozik, és jobbra fordul, ha átlépik az egyébként már nem létező magyar határt.

Az ilyen helyzetekben a külföldre költözés inkább csak ront a helyzeten.

Nézzük miért is?

Más a helyezet azok esetében, akik valamilyen céllal, megtervezett és legalább nagyjából kiszámítható körülmények közé mennek, ki, hogy nyelvet tanuljanak, karriert építsenek, egy jobb megélhetés reményében munkát találjanak.

A külföldön töltött öt év alatt találkoztam mindkét típussal.

 Külföldre készülsz? Így válassz jó célt a külföldre költözéshez!

Két baráti házaspár évekkel ezelőtt au pairként kezdte, majd évekig tartó, komoly munkával küzdötték fel magukat. Megtanulták a nyelvet, elfogadták a kinti feltételeket és alkalmazkodtak hozzájuk. És ami még nagyon fontos, ezt nem egy-két év alatt érték el! Nekik megérte váltani.

Én annak idején a nyelvtudás hiánya miatt mentem Angliába, és ott sokkal lejjebbről kezdtem, mint, ahol itthon tartottam. Tudomásul kellett vennem, hogy nyelvtudás nélkül, vagy csak csekély nyelvtudással nagyon szűk lehetőségeim vannak, függetlenül attól, hogy három diplomám van, és itthon vezető pozícióban dolgoztam. Azért választottam az au pair programot, mert így biztonságos körülmények között indulhattam útnak, és nem kell már az első pillanattól azon stresszelnem, hogy mikor, és hol tudok majd elhelyezkedni, hol fogok majd lakni, és mindezt miből fogom finanszírozni. Au pairként volt időm tanulni, kapcsolatokat építeni, megismerni a kinti viszonyokat, lehetőségeket és egy sikeres karriert felépíteni.

Jól átgondolt tervek alapján, kapcsolatokkal és a lehető legtöbb információval felvértezve van esélyed arra, hogy sikeres legyél, és élményekkel, magabiztos nyelvtudással és egy sikertörténettel térhess haza, vagy esetleg kint kezdj új életet.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...