For aupairs

Aupairfect blog

Jani au pair programja - Anglia 2019

Au pair vélemények sorozatunkban Anna és Jani angliai au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!
Barátnőmmel, Annával együtt vágtunk neki ennek a programnak. Miután az ő hostmumja megérkezett, kávéztunk egyet, majd ők elmentek, de hamarosan megérkezett Jon, az hostapuka. Nagyon jó fej volt, hazáig beszélgettünk, a középiskolán át, a politika és a zenén keresztül, a gyerekmesékig, mindenről. Miután megérkeztünk Plaistow-ba, megmutatták a lakrészem. Nagyon barátságos kis szoba és fürdőszoba várt. A gyerekek rajzoltak nekem, ott várt a kocsim kulcsa, és a lakáskulcs.

A gyerekek rajzoltak nekem, ott várt a kocsim kulcsa, és a lakáskulcs. A méretei miatt nagy autónak számít a Land Rover a környéken de a kipróbálás után biztonságba éreztem magam és így Anna is csak 15 percre volt. Közös vacsora és fröccsözés után aludni tértünk. Becky (hostmom) azt mondta az első héten ne dolgozzak, csak illeszkedjek be. Ez nagyon kedves ajánlat volt, de inkább fel szerettem volna felvenni a ritmust. Nagyon egyszerű feladataim vannak, el kell vinni a gyerekeket az iskolába, elhozni őket, és vacsorát adni nekik. Ezenkívül reggelente kutyát sétáltatok. Nagyon békés és nyugodt napjaim vannak és Annát is akkor látogatom amikor szeretném.

Két hónap eltelte után sikerült beilleszkednünk, munkát vállalnunk egy Pubban, így a nyelv fejlesztése mellet, plusz pénzt is keresünk. Egyik teljesen szabad hétvégén Liverpoolba mentünk. Beatles szerető emberekként jobb helyre nem is mehettünk volna. Végig jártunk az összes nevezetességet, majd szombat este a legendás Cavern klubba mentünk bulizni. Nagyon mulatságos volt, mivel a buli negyedben az átlag korosztály jelentősen magasabb volt, mint amire számítottunk, de mindenki úgy viselkedett, mint egy gólyatáborban. Kivéve persze mi. Mindenkinek ajánlom Liverpool-t, vicces, bohém és még szép is. Vasárnap a belvárosban vettünk elvitelre ebédet, majd a tengerpart felé vettük az irányt. Piknikeztünk, megnéztük a naplementét, ami az egyik legszebb volt, amit valaha láttunk.

Az téli szünet előtt ellátogattunk Brightonba, amit mindenkinek csak ajánlani tudok. A Seven Sisters part szakaszon sétáltunk. Érdekesség: Itt forgatták a Harry Potter és a Tűz Serlegének Kvidics Világkupa jeleneteit.

Legjobb nyelvgyakorlás, ha sok időt töltesz társaságban. Ahogy már írtam, mi a környékünkön lévő Pubban vállaltunk munkát, pincérek lettünk. Nagyon sokat segít, mivel nagyon sok fajta emberrel és ezáltal nyelvhasználattal találkozol. Nagyon egyszerű volt megkapni az állást, mivel a legtöbb helyen nehezen találnak munkaerőt és a mi esetünkben a tulajdonos egy magyar srác. Nagyon szórakoztató, néha fárasztó, de nagyon jó heti 10-15 órát dolgozni. Az au pair programmal új barátaink lettek, akik által még több lehetőségünk van új élményeket szerezni. Én ajánlom, hogyha teheted vállalj mellékállást. Ha jó a közeg nagyon élvezni fogod. Ha még bizonytalan az angolod az sem baj, mivel a felszolgálásban úgyis tudsz segíteni, nálunk is így kezdődött. Az elején csak mosolyognunk kellet és kivinni az ételt.:)

Kalandunk további történeteit Anna élménybeszámolójában olvashatjátok! Anna - Anglia 2019

 

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...