For aupairs

Aupairfect blog

Luca au pair élményei - Németország 2019

Au pair vélemények sorozatunkban Luca németországi au pair élményeit olvashatjátok.

Az elmúlt két hónap alatt, amióta itt vagyok sok mindent láttam tapasztaltam au pairként. Például részt vettem egy 3 hetes intenzív német nyelvkurzuson, ami talán életem egyik legjobb döntése volt. Nem csak nyelvtanilag segített, hanem új barátokat is adott. Eljutottam általa Lipcsébe, Weimarba, és a zwickaui Schummann múzeumba, ahol angolul is tartanak tárlat vezetést. Ezt azért tudom, mert nekünk is angolul tartották, viszont mivel én nem tudok angolul, és ezt mondtam, kaptam egy külön saját "tolmácsot", aki végig fordította angolról a saját anyanyelvére a szöveget, és adta át nekem az információkat, ugyanezt később Lipcsében is eljátszottuk egy történelmi múzeumban.


Lipcse fantasztikus város, a helyiek csak kis Berlinnek hívják, folyamatosan pörgő élő város. Rendkívül élveztem, hogy végre újra egy élettel teli városban lehetek, a kisváros után. Természetesen ennek is meg van a maga bája, csupán máshoz vagyok hozzá szokva. Weimar pedig gyönyörű. A kultúrát kedvelőknek nagyon ajánlom: Geothe, Schiller, Liszt, és sok más neves íróról, költőről, és egyéb művészekről lehet megtudni izgalmas információkat.

Ami még elképesztő számomra, hogy rengeteg féle emeberrel találkoztam különböző országokból, kontinensekről: Kínától Mexikóig, Tájvántól Franciaországig, Ukrajnán át, lengyel, kazah, grúz, török, és még sok más nemzetiséggel. Annyira fantasztikus, hogy nem tudok vele betelni. A weimari kirándulás alatt kínai kapcsolataimat erősítve , megtanultam köszönni, és bemutatkozni, illetve ők is magyarul.

Amit még szeretnék veletek megosztani. tegnapi nap találkoztam volna valakivel, megkért, hogy segítsek neki a magyarban, mert szabadidejében magyarul tanul, van egy két kérdése ezzel kapcsolatban. Megbeszéltük a találkozót indultam volna el. Mondtam a két kislánynak, hogy elmegyek találkozok valakivel, de ez már este lefekvés időben volt, olyan aranyosak voltak alig akartak elengedni. A kisebbiktől sok puszit, a nagyobbiktól rajokat kaptam, amit már csak akkor láttam, mikor haza értem, de teljesen meghatódtam tőle.

Ha szeretnétek megtapasztalni, hogy milyen is egy au pair élete, szeretnétek külföldön nyelvet tanulni, vágjatok bele ti is a programba az Aupairfect au pair ügynökséggel!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...