For aupairs

Aupairfect blog

Anna au pair élményei - Anglia 2019

Au pair vélemények sorozatunkban Anna angliai au pair történetét olvashatjátok.

Sziasztok!
Szeptemberben indultunk el barátommal, Janival Angliába, az au pair programmal nyelvtanulás céljából. Az indulás izgalommal teli volt, mivel nagyon korán indultunk és a csomagok súlya és mérete a határon mozgott. Végül minden rendben volt és megérkeztünk Angliába. Itt az én pótanyukámmal találkoztunk először, meghívott minket kávézni, majd elmentünk, Jani pedig várt a családjára.

Hazafele álltunk a dugóban és beszélgettünk, ami persze így az elején kicsit kínos volt, mert nem tudtam kifejezni magam. Amikor megérkeztem találkoztam Phoebevel, akivel az időm nagy részét tölteni fogom, nagyon kedves volt. Kicsomagoltam és odaadtam az ajándékokat, majd együtt ettünk. Ezután körbevezettek Haslemere-ben, egy labirintus. Vacsoráztunk, majd mentem aludni, őszintén rám fért:) A cicával már az első napon sikerült összebarátkoznom, kaptam reggelre ajándékot, fogott nekem egy egeret!

Rögtön az első héten, ahogy megérkeztünk volt a születésnapom. A fogadócsaládom nagyon aranyosan készült, megleptek egy tortával és énekeltek is nekem. Ez nagyon jól esett, rögtön az elején személyessé tették a kapcsolatot. A barátommal, Janival pedig elmentünk Londonba egy hétvégére, megnéztük a kötelezőket, a Buckingham Palace, St. James Park, Tower, a Harry Potterből (is) ismert Millennium Bridge, Tate Modern (itt rájöttünk, hogy nem vagyunk a modern művészet hívei), British Museum (ha bárkinek van plusz ötlete mit érdemes megnézni még Londonban, ami nem olyan ismert, ne tartsa magában!). Ezek után sikeresen lekéstük a buszt, így a 4 órával későbbivel mentünk, de ez idő alatt egy parkban nachost ettünk, szóval nem volt gond!

Guildfordba kezdtünk el nyelviskolába járni. Ennek a programnak ESOL a neve és mivel au pairek vagyunk az állam fizeti az oktatásunkat. Félévkor és év végén is kell vizsgákat tennünk, de nem tűnnek nehéznek. Szeptemberben egy teszt alapján soroltak be minket csoportokba. Az au pair program az egyik legjobb, ha nem a legjobb módja a külföldi nyelvtanulásnak, azon túl, pedig az önállóvá és függetlenné válásnak. A csoportunk elég vegyes, sokféle embert ismertünk meg, különböző történetekkel. Úgy tudom, hogy ez a program több városban elérhető és tudom ajánlani.

Valószínűleg tudjátok, hogy van egy Harry Potter Land nem messze Londontól. Mi meglátogattuk. Aki szereti ezt a csodálatos világot mélyebb betekintést nyerhet itt. Én nagyon élveztem, néhány óra alatt végig lehet járni. A vajsört is meg lehet kóstolni!:) Az au  pair program egyik legjobb része az a rengeteg különleges élmény

Kalandunk további történeteit Jani élménybeszámolójában olvashatjátok! Jani - Anglia 2019

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...