For aupairs

Aupairfect blog

Az au pair programról hat lépésben

Kedves Leendő Au pair!

Ebben a blogbejegyzésben lépésről - lépésre mutatjuk be nektek az au pair programot. Célunk az, hogy megismertessünk téged az au pair munka előnyeivel, elvárásaival, a jelentkezés menetével és főleg azzal a szolgáltatás csomaggal, amit ügyfeleinknek nyújtunk az au pair közvetítés kapcsán.

Hallottál már valaha az au pair programról? Tudod egyáltalán mit takar ez a két fura szó, amelynek az eredetét és a jelentését is csak kevesen ismerik, a kiejtése körül meg aztán végképp nagy a káosz? Ezekre a kérdésekre és még sokkal több mindenre is választ kapsz, ha nyomon követed blogsorozatunkat,amellyel szeretnénk a megismertetni veled a program előnyeit, lehetőségeit és természetesen az elvárásokat is!

Nézzük először azt, hogy MI NEM az au pair!
Az au pair nem: házvezetőnő, nevelőnő, takarítónő, házicseléd és nem babysitter, bár az au pairek nagy része végez babysitter munkát, de ne szaladjunk ennyire előre… 

Mi is az az au pair program, és ki az au pair?
Az au pair program egy kulturális csere program, amely fiataloknak nyelvtanulási és tapasztalatszerzési lehetőséget biztosít külföldi országokban,és amely keretében az au pair nem minősül munkavállalónak.

Az au pairek külföldi családok tagjaként élnek,segítenek a gyerekkel kapcsolatos napi tevékenységben, és a könnyebb házimunkákban. Ezért cserébe szállást, teljes ellátást, heti zsebpénzt és természetbeni juttatásokat (autó használat, nyelviskolai hozzájárulás stb…) kapnak. Az au pair a család segítségével nyelvet tanul, valamint beilleszkedik egy külföldi társadalomba, ismerkedik az ország kultúrájával. 


If you need a job to live…
Egy külföldi család tagjaként élni, minőségi életszínvonalat jelent, a lakás, megélhetés, munka, zsebpénz biztosítva lesz. Ezért cserébe a családok csak azt várják, hogy segítséget kapjanak a napi teendőkben, és a gyerekeik körül. Az au pair program keretében úgy lehet hosszabb ideig külföldön élni, hogy nem kell vagyonokat kifizetni,a tanulási és pénzkereseti lehetőség együtt jár. 

If you need a job to learn...
Au pairként, a mindennapi élethelyzetek és feladatok megoldása során folyamatos nyelvhasználatra van szükséged.  A nyelvtudás napról napra fejlődik és folyékonyabbá válik, és a kommunikációs lehetőségek fejlődésével sokat változnak az emberi kapcsolatok is.

If you need a job to love...
Az au pair program kiváló alkalmat nyújt más országok kultúrájának és nyelvének megismerésére, kapcsolatteremtésre, valamint a magyar kultúra és a hazai szokások megismertetésére. Ez a munka rengeteg előnnyel és egyben persze alkalmazkodással is jár, de minden perce megéri.

Az au pair program egyik legvonzóbb része, hogy nem turistaként, néhány nap alatt rohanva és felületesen ismerhetünk meg egy idegen kultúrát, hanem helyi lakosként. Remélem sorozatunk első része felkeltette az érdeklődésedet! 

Mért az Aupairfect?

Szeretném bemutatni az ügynökségünket és azokat a feltételeket amelyek feltétlenül fontosak az au pairré váláshoz. Hallottad már a kifejezést DIY project? Do It Yourself, vagyis csináld magad! Külföldön au pair munkát találni, au paireket vendégül látni, beilleszkedni és a beilleszkedést megfelelően támogatni nem egy ilyen project.

Több mint 6 éves külföldi munkatapasztalattal, valamint pedagógus és közgazdász diplomávalúgy éreztem, sehol nem használhatom jobban megszerzett tudásomat, mint az au pair tanácsadás, felkészítés és közvetítés területén. Az általam kidolgozott program részletesen kiterjed az au pair élet minden területére, a hatékony kommunikációtól a gyermekekkel kapcsolatos fontos teendőkig.

Velünk biztonságban leszel!

Az első hasznos tanács, amit szeretnénk neked adni, hogy ne próbálj önállóan, ügynökség segítsége és támogatása nélkül nekivágni a NAGY KALANDNAK!
Sajnos az interneten számos ellenőrizhetetlen hirdetés kering és nagyon sok történet szól olyan fiatalokról is, akik pórul jártak, rossz tapasztalatokat szereztek kiutazásuk során. Ne tedd ki magad csalódásnak és esetleg veszélynek! Bátorság és elszántság szükséges ahhoz, hogy valaki mindent hátra hagyva kipróbálja magát egy új országban. Ne nehezítsd ezt a helyzetet még azzal, hogy bizonytalan, leinformálhatatlan körülmények közé kerülsz.

Partnereink a legnagyobb, legismertebb ügynökségek Európa szerte, és már évtizedek óta helyeznek el biztonságosan, professzionális módon au paireket az egész világon. Velünk, velük biztonságban leszel, és életre szóló élményben lesz részed.

Az Aupairfect szolgáltatásai

Megtalálni a megfelelő helyet és lehetőséget, ahol élhetsz, dolgozhatsz, tanulhatsz, és jól érezheted magad, még országon belül sem egyszerű feladat. Mindezt külföldön megteremteni pedig sok fiatal számára ijesztő és szinte lehetetlen vállalkozás. Nos, számunkra nem az! Több éves külföldi és itthoni tanácsadói tapasztalatra alapozva bátran állíthatjuk, hogy minden kérdésedre választ adunk, felkészítünk, és mindent megszervezünk számodra kiutazásod előtt, és az au pair program teljes időtartama alatt.   

Olyan szolgáltatást igyekszünk nyújtani minden jelentkezőnk számára, amit magunk is elvárnánk ugyanebben a helyzetben. Örömmel válaszolunk kérdéseitekre, hogy ezzel is segítsünk titeket egy fontos döntés meghozatalában, hogy később ez életetek egyik legjobb döntése legyen!


Miután megérkeztél...

Irodánk célja, hogy hosszú távú kapcsolatokat építsen, és elhelyezésed után is támogassunk, amennyiben igényt tartasz rá. Kiterjedt kapcsolatrendszerünknek köszönhetően az életed különböző területein nyújtunk segítséget. Ezek közé tartozik, az angol nyelvtanulás, adózás, pénzügyi kérdések, utazás stb.

Külföldi munka, tanulás és megélhetés egyben

Egy külföldi család tagjaként minőségi életszínvonalon élhetsz, lakásod, megélhetésed, munkád, zsebpénzed biztosítva lesz.Ezért cserébe csak azt várják tőled, hogy segíts a napi teendőkben, és foglalkozz a gyerekeikkel. Az au pair program keretében úgy tudsz majd hosszabb ideig külföldön élni, hogy nem kell vagyonokat kifizetned, és miközben tanulsz még pénzt is keresel. 

 

Tökéletes nyelvtanulási lehetőség
Mindennapi életed, feladataid során folyamatosan nyelvhasználatra lesz szükséged. Nemcsak beszélni, hamarosan gondolkodni is megtanulsz majd egy idegen nyelven. Napról napra folyékonyabban és szebb kiejtéssel, a szavak keresgélése nélkül beszéled majd a nyelvet és megérted a környezetedet.

Speciális diplomamentő programod lehet
Sokak számára nagyon komoly problémát jelent, hogy habár elvégeztek egy felsőoktatási intézményt, diplomájukat nyelvvizsga híján nem kaphatják meg. Így sokan a szakmájukban sem tudnak elhelyezkedni. Ha te ezek közé a fiatalok közé tartozol, vedd kézbe a saját nyelvtanulásodat és készítsd el saját diplomamentő programodat.Ha már van alapfokú nyelvtudásod, egy év múlva nem okoz majd gondot a középfokú nyelvvizsga letétele. Szókincsed, kiejtésed minősége pedig magasan jobb lesz az itthon nyelvet tanuló társaidénál.

Új világ nyílik meg előtted 
Bejárhatod az országot, kirándulásokon vehetsz részt, múzeumok, színházak, éttermek várnak rád. Más országokból érkezett fiatalokkal ismerkedhetsz, és rajtuk keresztül más országok kultúráját, szokásait is megismerheted.Sokat tanulsz majd új emberekről és emberektől, gyerekekről és emberi kapcsolatokról. Legyél nyitott az új dolgokra, sokat profitálsz majd belőlük!

Vonzóvá teszi az önéletrajzodat
A magabiztos idegen nyelvtudás, piacképes kompetenciák, nemzetközi tapasztalatok mind nagyon jól mutatnak egy önéletrajzban. A külföldi munkatapasztalat segít kiemelkedni a tömegből, és versenyképessé tesz a munkaerő piacon.  

Nézzük az érem másik oldalát
Nagyon fontos, hogy indulás előtt reális képet kapj arról, mi lesz a dolgod, milyen helyzeteket kell majd megoldanod au pairként. Mi mindent megteszünk ezért, mert azt szeretnénk, hogy felelősségteljes és megalapozott döntést hozhass.Mindenkinek az érdeke, hogy jól felkészülten indulj neki az útnak, hogy később kitarts döntésed mellett még akkor is, ha néha nehéz lesz. Nem győzöm hangsúlyozni az au pair képzések során is, hogy az au pair munka egyáltalán nem könnyű. Attól, hogy külföldön élsz majd, ez nem nyaralás! Ami a legfontosabb, hogy ne legyenek a valóságtól elrugaszkodott elvárásaid, és elképzeléseid erről a munkáról.  Egy idegen családban kell élned, és alkalmazkodnod kell a mindennapokban. A család a legnagyobb értékét, a gyermekeit bízza rád, sokszor egyedül leszel majd a házban, kezeled a riasztót, vezeted az autójukat. Ezek bizony nem egyszerű dolgok. A családok megbíznak benned, és hiszik, hogy te mindent ügyesen és jól fogsz csinálni.(És ez így is lesz!) Számítanak rád és a munkádra, hiszen ezért választottak TÉGED nagyon sok jelentkező közül! Az első időszakban még a nyelvi nehézségekkel is szembe kell majd nézned, még akkor is, ha jó nyelvi alapokkal indulsz is neki.

Mindenkinek azt javaslom, hogy tájékozódjon pontosan az au pair programról, aztán tegyen egy próbát, és vonja le a saját következtetését a saját tapasztalatai alapján. Hiszen az élet amúgy is erről szól, nem igaz

Szóval, te hol leszel a jövő hónapban?

Au pair feladatok 
Megérkeztük az au pair program azon részéhez, ami talán mindenkit a legjobban érdekel. Ebben a részben tájékozódhatsz feladatokról, amit a családok többsége elvár az au pairektől és az ezekért kapható juttatásokról.

 

Mit kapsz a munkádért cserébe?

Egyéb juttatások, amit, au pairként kaphatsz

A jelentkezés - elhelyezés lépései

 

 Az Aupairfect összes kollégája lelkesen dolgozik azon nap, mint nap, hogy a jelentkezők érdekeit képviselje, és elképzeléseik alapján keressen fogadó családot számukra. Az elhelyezések alatt folyamatosan kapcsolatot tartunk a jelentkezőkkel, időnket, tapasztalatunkat és tudásunkat fektetjük abba, hogy mindenkinek személyre szabottan találjuk meg a számukra megfelelő fogadó családot és a kiérkezés után is folyamatosan megmarad a kapcsolat az ügynökség és közted. Mi minden jelentkezőt komolyan veszünk, és szívvel-lélekkel dolgozunk ügyükön, így mi is szeretnénk meggyőződni arról, hogy jelentkezőink komolyak a kiutazási szándékukat illetően, és az elhelyezésükbe fektetett időnk nem időpocsékolás, így van egy egyszeri Program díjunkamit 2 részre osztottuk, hogy kedvezőbb legyen a jelentkezőknek. A programdíj ország specifikus, erről a jelentkezési folyamat elején adunk tájékoztatást.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...