For aupairs

Aupairfect blog

6 Tipp a kisgyermekek képességeinek fejlesztéséhez

Mindenki azt szeretné, ha neki lenne a legokosabb, legtehetségesebb gyermeke.  A kiváló iskolai teljesítményt azonban már korábban, otthon és az óvodában kell megalapozni, és ebben az au pair is sokat segíthet. Ám arra vigyázzunk, hogy ne terheljük túl a gyereket. Mindig az életkori sajátosságoknak megfelelően kell foglalkozni egy kisgyermekkel, így ő is sokkal szívesebben vesz majd részt a közös programokban. Au pairként a napi feladatok nagy részét a kisgyermekek körüli teendők alkotják. Emiatt is nagy az au pairek felelőssége. Minden egyes mozdulat, simogatás, a legkurtább magyarázat is elősegíti a gyerek értelmi fejlődését. Akivel nem foglalkoznak eleget, szellemi képességeiben nagyságrendekkel elmarad társaitól.


A legfogékonyabb korszak az első három esztendő. Ebben a korban a gyerekek szinte szivacsként szívják magukba az információkat. Természetesen később is fejlődik az agyuk, csak már kicsit lassabban.  Au pairként és babysitterként sokat tehetünk a ránk bízott csemeték képességeinek fejlesztése érdekében.

Szeretet
A nyugodt, kiegyensúlyozott környezet alapfeltétele a megfelelő szellemi fejlődésnek. Stressz hatására a szervezetben felszaporodó vegyi anyagok rombolják az agysejteket. Mindig, minden helyzetben próbáljunk türelmesen reagálni saját érdekünkben is, bármit is találnak ki a gyerkőcök.  

Tapasztalat
Fontos, hogy a gyerek minél több dolgot megismerjen, kipróbáljon. Mutassunk neki például igazi tehenet, nehogy azt higgye, minden boci lila, mint a csoki papíron. Kóstoljon bele a házimunkába, hogy megértse, miként lesz a lisztből és a tejből palacsintatészta, hogyan készül például a rántott szelet. Au pairként sok közös programot szervezhetünk a gyerekekkel, tehát igyekezzünk bevonni őket minél több tevékenységbe.

Képességek
Tisztában kell lennie a kicsinek saját képességeivel. Nem szabad olyan feladattal terhelni, amely meghaladja korát, képességeit, a kudarc ugyanis csúnyán összezavarhatja gondolkodását. Törekedjünk arra, hogy minél több sikerélményben legyen része. Ettől Szárnyakat kap, és egyre könnyebben és könnyebben gyűri le a nehézségeket.

 

Törődés
Igyekezzünk minél többet foglalkozni a ránk bízott gyerekekkel. Játsszunk vele a szabadban TV nézés helyett, olvassunk neki meséket, vagy rajzoljunk velük valamit.  Ez persze nem azt jelenti, hogy minden percben oktatni és szórakoztatni kell őt. Fő, hogy a gyerek érezze, nem közömbös, amit csinál.

Türelem
Gyakori hiba, hogy egyre gyorsabb tempót diktálunk a ránk bízott gyermeknek is a mindennapos rohanásban. Vegyük figyelembe, hogy a kisgyereknek jóval tovább tart, amíg begombolja a kabátját, és lassabban eszik, mint idősebb testvérei. Máshogy éli meg az időt, mint mi felnőttek, egyszerűen más az időérzéke.

 A szavak hatalma
Semmi nem pótolja a hozzá intézett szavainkat, és a beszélgetéseket, amiből igazán érzi az odafordulást. Nagyon fontos, hogy a gyerekek mindig érezzék, hogy figyelsz rájuk, és szívesen beszélgetsz velük. Külföldön élő au pairként a te nyelvtudásodat is segíti majd, ha minél többet beszélgetsz a gyerekekkel.

 

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...