Au pair blog

A közös tanulás elkezdődik. Mi a nehezebb? Az átváltások, vagy, hogy kik a Hollandok?

A közös tanulás elkezdődik. Mi a nehezebb? Az átváltások, vagy, hogy kik a Hollandok?

Ha már ott vagy a családnál, és benne vagy a feladatok sűrűjében, akkor a magyar oktatás a szellemi élet fellegvárának tűnhet. Sok esetben nincsenek telepakolva az iskolatáskák kilószámra könyvekkel, füzetekkel. A magániskolákban - ahol 5-6 diákra jut egy tanár - sincs garancia, az alaptudnivalókat elsajátítására. Természetesen, ez sem minden esetben igaz. Ott is vannak jó és gyengébb iskolák, lusta buta – okos szorgalmas gyerekek. Döntsétek el nekem mi jutott!

Mióta a gyerekek járnak iskolába és Matthew a legnagyobb fiú is dolgozik reggeltől du. 5-ig egész kellemes az élet. Reggel mindenki elhúz a otthonról, én rendet rakok a gyerekek szobájában, rendbe rakom a suli egyen ruhájukat ill. az összes többi ruhájukat is, és a délelőtti meló ennyi. Miután még nincs kocsim, a gyerekeket nem én viszem suliba, hanem a szülők.

Ezután többnyire tanulok, ülök a kertben nézem a mókusokat, mászkálok a faluban. Bringával csak itt a faluban közlekedek, a szomszéd városba még nem mentem át mert egyrészt lusta vagyok, másrészt nincsenek bicikli utak, harmadrészt sok helyen járda sincs, de hát a járdát úgy is csak én használom minek építettek volna? Elég nagy az autóforgalom, merthogy mindenki azzal jár. Múltkor megkérdeztem a takarítónőt, hogy mennyibe kerül egy buszjegy Geralds Crossba, ez a következő város mellettünk. Bután rám nézett és közölte, hogy fogalma sincs, ő mindenhova kocsival jár. Jó lenne felküzdenem magam egy angol takarítónő szintjére!

Aztán délután kiderítettem, hogy nem is megy busz Gerrards Crossba. Mit is képzeltem én kis butus.

 Au pair kaland Angliában, amikor leülsz a gyerekekkel tanulni...

Délután, amikor Jack hazajön, egész pontosan haza hozza az anyja, megkezdődik a végeláthatatlan harc, köztünk, hogy tanuljon. Bőgés, hiszti, rohangálás, ill. egész egyszerűen levegőnek néz és bámulja a TV-ben a pankrációt, vagy egyéb elmés műsorokat. Egyébként normálisan játszani sem tud. Van vagy 40 db J.I. JOE babája, azokat ütlegeli egymáshoz. De hát mit lehet várni, ezt látja TV-ben is. Ahhoz, hogy végre elkezdjünk tanulni, hosszas könyörgés kell, és végül mivel nem teljesen elvetemült a gyerek, azzal lehet meggyőzni, hogy ne ő tanuljon, hanem segítsen nekem angolt tanulni. Innentől már simán megy a dolog, remek egynyelvű hangos szótár a kiskölyök. Nagyon szépen beszél, és többnyire lassan dumál. Nagyon jó szókincs fejlesztő feladatok vannak a könyvében és miután az Angoloknak gyerekként - bár szerintem a nagyrészüknél felnőttként is - gondot okoz a helyesírás, neki is sokat kell gyakorolni. Szavakat mondok neki, amiket le kell, hogy betűzzön. Ha rosszul ejtem, megnézi a szót leírva és kijavít, aztán szépen lebetűzi újra. Szóval mikor már eljutunk oda, hogy tanulunk, egész jól mennek a dolgok.

Egyébként nem akarom őket bántani, de könyv nem nagyon van a házban, pár ponyvát leszámítva. A múltkor keresgéltem a garázsban és ott találtam pár láda könyvet. Úgy látszik mikor költöztek - már 2 éve laknak itt - ennek a pár nyomorult könyvnek már nem jutott hely az egyébként hatalmas házban. Na, mindegy, nem ebből kell kiindulni. Mi Magyarok sem olvasunk, nem tudunk helyesen írni, lassan már beszélni sem, fogalmunk nincs a történelmünkről, sem rövid sem hosszú távon. Persze TISZTELET A KIVÉTELNEK. Ahogy a Jack iskolai cuccait elnéztem, nem lehetnek túl magasak a követelmények, pedig minden gyerek spéci magán suliba jár, ahol kb. 10-12 fős osztálylétszámokra 2 tanár jut. Megjegyzésként fűzném hozzá, azt amit még akkor nem tudtam, hogy a jelenlegi Angol helyettes miniszterelnök Nick Clegg is eben az iskolában végzett. Nem minősítés, csak megjegyzés!!!

 Améliával már sokkal könnyebb a tanulás. A négy gyerekből, Ő szorgalmas egyedül, komolyan veszi a sulit, képes este 9-ig házi feladatot írni, és ő az egyetlen, akinek este lefekvés után könyvet láttam a kezében. Tanulok vele is, mert vele lehet! Szívesen veszi a segítséget és azért nekem sem egyszerű feladat elmagyarázni neki bármit, ha nem érti. Valamelyik este a mértékegységek közötti átváltásokat gyakoroltuk. Elképesztő, hogy felnőtt angol embereknek fogalmuk nincs, hogy egy mérföld, az hány Km. és hogy egy Km. az mennyi méter! Néha azt hiszen a család felnőtt tagjainak is lenne mit bepótolnia.

 Au pair kaland Angliában

Tegnap este Milly beszélgetett a nagyobb bátyjával Hollandiáról! Azon túl, hogy Matthew oda jár narkózni meg bulizni a haverokkal, 18 évesen az apja pénzén, semmit nem tud róla. Azt találgatták a húgával, hogy, hogy mondják angolul a holland embert. Aztán megkérdeztek engem, és amikor megmondtam, hogy Dutch mindkét gyereknek leesett az álla, és megtapsoltak! Azért az jól esett.

Hát ennyit az angol kultúráról, bár elismerem, még nem számít reprezentatívnak a mintavételem!

 

 

Au Pair program – Nekem való lehetőség?

Ezzel a teszttel kipróbálhatod, hogy au pair program jó lehetőség - e számodra. Sok sikert!

Aupairfect - Au pair Conversation Meetup

 • Külföldi munka és nyelvtanulás
 • Más kultúrák megismerése
 • Új szemléletmód elsajátítása
 • Függetlenség és biztonság
 • Idegennyelv gyakorlás
 • Nemzetközi felsőfokú tanulmányok
 • Speciális diplomamentő program
 • A jövőd megalapozása
 • Külföldi szakmai gyakorlat

Ismerd meg Meetup csoportunkat!

Érdekel

Aupairfect Intercultural Au pair Program
Angol-Magyar nyelvű babysitter és au pair képzés

Kezdd felkészülten az au pair programot, vegyél részt kétnyelvű au pair tréningünkön!

A képzés főbb moduljai:

 • Angol - Magyar nyelvű állásinterjú tréning
 • Hogyan kezeld: Kulturális sokk, honvágy
 • Beilleszkedés egy idegen kultúrába
 • Kommunikáció a szülőkkel és a gyerekekkel
 • Gyermekgondozási ismeretek
 • Viselkedés menedzsment és fegyelmezés
 • Egészség és biztonság
Érdekel

Summer Au Pair Program

Tanulj nyelveket és keress zsebpénzt summer au pair programunkkal!

Válassz országot most!