For aupairs

Aupairfect blog

Au pair program, amiből megélsz külfödön

Au pair feladatok

Beilleszkedés a fogadó családba! Bármilyen furcsán hangzik, ez is egy feladat, sőt talán a legfontosabb feladat! Ahhoz, hogy sikeres au pair legyél a legfontosabb, hogy minél könnyebben és gyorsabban beilleszkedj az új családodba.


Au paireink egy hónap alatt megtanulják milyen egy külföldi családdal élni, elfogadni és alkalmazkodni szokásaikhoz, megtalálni a hangot a szülőkkel, és ami talán még fontosabb, a gyerekekkel is. A beilleszkedést megkönnyíti, ha már az első naptól kedves, mosolygós, érdeklődő vagy, és folyamatosan kommunikálsz a szülőkkel, és a gyerekekkel is. Ne legyél félénk, vagy szégyenlős, a folyamatos beszélgetések a nyelvtudásodat is fejlesztik majd.

Gyerekekkel kapcsolatos feladatok

Akármilyen hihetetlen, hamarosan egy kisgyerek példaképe leszel!
Az au pairek főbb feladatai a családban élő kisgyerekek köré csoportosulnak. A gyerekek izgatottan és örömmel várják az új au pairt hiszen egy új nagytestvért, barátot kapnak, akivel idejük nagy részét töltik majd ovi, suli után. Ha a kezdetektől foglalkozol, játszol, beszélgetsz velük, mesélsz nekik, a törődésedet, szeretetedet és figyelmedet viszonozni fogják. Mindig legyél nagyon türelmes velük, de ne hagyd, hogy tiszteletlenül viselkedjenek veled. El kell érned, hogy hallgassanak rád, és hogy tudják, te vagy a felelős értük. Soha ne kiabálj a gyerekekkel, és még véletlenül se emelj kezet rájuk. Ez bűncselekménynek számít. A szülőknek is minden esetben tudniuk kell, hogy megbízható vagy, hogy nem fogsz elkésni a suliból, hogy a vacsora pontosan az asztalon lesz, hogy nem mennek el a gyerekek uzsonna nélkül a kirándulásra. Mindig legyél biztos abban, hogy a gyerekek nincsenek veszélyben. Soha ne vállalj felesleges kockázatot!

Házimunkák

A gyerekekkel kapcsolatos házimunka nagyon egyszerű lesz. Ezek közé tartozik a mosás, vasalás, a gyerekek szobájának rendben tartása. A pakolásba, rendrakásba nyugodtan bevonhatod őket! A főzéstől sem kell nagyon megijedni. Jamie Oliver összes igyekezete ellenére a legtöbb háztartásban az angol konyhaművészet kimerül a macaroni cheese (sajtos tészta), a spegetti bolognese, a paradicsomos konzervbab és a nagy választékban kapható különböző mirelit ételek váltogatásában. Nagyon fontos, hogy az elvégzendő házimunkák mennyiségét még a kiutazás előtt az interjú során le kell tisztázni, hogy később ne legyen félreértés és csalódás. Ebben ügynökséünk mined segítséget megad majd neked!

Mit kapsz a munkádért cserébe?

Heti zsebpénz

Az au pairek nem fizetést, hanem úgy nevezett zsebpénzt kapnak, ami heti rendszerességgel, többnyire a hétvégén kerül kifizetésre. Kaphatod készpénzben, banki utalással és csekken is. Az európai uniós országoban a zsebpénz és a munkaórák mennyisége is eltérő lehet. Az ország infók oldalunkon részletesen tájékozódhatsz a különböző országok au pair program szabályozásáról és a juttatásokról is!

szoba.jpg

Szállás és teljes ellátás

Sok fontos dolgot tudnék felsorolni, ami miatt érdemes au pairnek szegődni, de az előre megszervezett, és a juttatási csomag részeként biztosított szállás és teljes ellátás biztos, hogy dobogós helyen van. Egyrészt ezzel rengeteget spórolhatsz, másrészt nem kell azzal a sokszor nyomasztó bizonytalansággal szembe nézni, hogy hol, mennyiért, milyen körülmények között találsz majd szállást, amit idegen emberekkel kell megosztanod. Sok au pair nemcsak saját szobát, hanem saját külön lakrészt is kap a házon belül, ami valljuk be sok ember számára itthon sem elérhető. A szobák jól felszereltek, külön tv, dvd van, a wifi kapcsolat pedig alap szolgáltatás. A teljes ellátás szintén a csomag része, ami általában azt jelenti, hogy azt eszed, amit a család többi tagja.
Ilyen körülmények között nyugodtan koncentrálhatsz azokra a célokra, amiért au pairnek mentél, és a zsebpénzed is teljesen megmarad, amit angol nyelvórára, mozira, bulikra költhetsz. Szintén előnyös, hogy gyakorlatilag a munkahelyeden laksz, ezért nincs munkába járási költséged, reggel akár 5 perc alatt munkára kész vagy.

autóvezetés.jpg

Egyéb juttatások amit au pairként kaphatsz:

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...