For aupairs

Aupairfect blog

Au pair program, amiből sokat profitálsz

Külföldi munka, tanulás és megélhetés egyben

Bárki tud készíteni egy gyors fotót az Eiffel toronyról, vagy a Big Benről egy külföldi utazás során, de ott élni utánozhatatlan lehetőség az ismeretlen felfedezésére. Egy külföldi család tagjaként minőségi életszínvonalon élhetsz, lakásod, megélhetésed, munkád, zsebpénzed biztosítva lesz. Az au pair program keretében úgy tudsz majd hosszabb ideig külföldön élni, hogy nem kell vagyonokat kifizetned, és miközben tanulsz még pénzt is keresel.

Legyél te is brit, német, svájci vagy amerikai egy évre!

Au pairként élni azt is jelenti, hogy egy kicsit a vendéglátó ország polgárává válsz. Megtanulod az Ő szemükkel nézni az országot, és nagy szereped lesz abban is, hogy megismertesd külföldön a mi kultúránkat! Legyél nyitott az új dolgokra, sokat profitálsz majd belőlük! Válassz országot most, és tájékozódj a lehetőségeidről! Ebben a programban külföldön nézhetsz szembe olyan izgalmas kihívásokkal, melynek során kipróbálhatod képességeid, felfedezheted saját határaid és fokozhatod önállóságod. Saját élményeket szerezhetsz egy nemzet vagy nemzetiség kultúrájáról, megismerheted más országok életét.

Tökéletes nyelvtanulási lehetőség

Tökéletes nyelvtanulási lehetőség

Mindennapi életed, feladataid során folyamatosan nyelvhasználatra lesz szükséged. Nemcsak beszélni, hamarosan gondolkodni is megtanulsz majd az ország nyelvén. Napról napra folyékonyabban és szebb kiejtéssel, a szavak keresgélése nélkül kommunikálsz majd és magas szinten elsajátíthatsz egy idegen nyelvet.

Segíti a függetlenné válásodat

Au paireink mondták: Nem a nyelvtudás volt a leghasznosabb, amit au pairként megszereztem, hanem a függetlenség, a rugalmasság, mások elfogadása és tisztelete és nem utolsó sorban az önálló élet! Sok au pair számára ez az első alkalom, hogy távol kerül a családjától, és egyedül kell megállnia lábán, megfelelnie az elvárásoknak. Habár a vendéglátó család segítségedre lesz, te egy független és felelősségteljes felnőttként élsz majd. Bár ez lehet, hogy kicsit ijesztően hangzik, könnyen beletanulsz majd az új helyzetbe, és hidd el, nagyon fogod élvezni!

be_competitive.png

Vonzóvá teszi az önéletrajzodat

Felmérések alapján a volt au pairek több mint 80%-a megerősítette: Au pairként szerzett tapasztalataik segítették őket, jobb munkát, magasabb pozíciót találni. A magabiztos idegen nyelvtudás, piacképes kompetenciák, nemzetközi tapasztalatok mind nagyon jól mutatnak egy önéletrajzban. A külföldi munkatapasztalat segít kiemelkedni a tömegből, és versenyképessé tesz a munkaerő piacon. 

page-au-pair-amibol-sokat-profitalsz-nezzuk-az-erem.jpg

Au pair program = Diplomamentő program

Sokak számára nagyon komoly problémát jelent, hogy habár elvégeztek egy felsőoktatási intézményt, diplomájukat nyelvvizsga híján nem kaphatják meg. Így sokan a szakmájukban sem tudnak elhelyezkedni. Ne várj az utolsó pillanatig, mentsd meg időben a diplomádat!

Tudtad?

Ha te is azok közé a fiatalok közé tartozol, akiknek problémát jelent a nyelvvizsga megszerzése és a piacképes nyelvtudás megléte, ne várj a csodára, hanem készítsd el saját diplomamentő programodat. Ha már van alapfokú nyelvtudásod, egy év múlva nem okoz majd gondot a középfokú nyelvvizsga letétele. Szókincsed, kiejtésed minősége pedig magasan jobb lesz az itthon nyelvet tanuló társaidénál.

Nézzük az érem másik oldalát

Nagyon fontos, hogy indulás előtt reális képet kapj arról, mi lesz a dolgod, milyen helyzeteket kell majd megoldanod au pairként. Mi mindent megteszünk ezért, mert azt szeretnénk, hogy felelősségteljes és megalapozott döntést hozhass. Mindenkinek az az érdeke, hogy jól felkészülten indulj neki az útnak, hogy később kitarts döntésed mellett még akkor is, ha néha nehéz lesz. Nem győzöm hangsúlyozni az au pair képzések során is, hogy az au pair munka egyáltalán nem könnyű. Attól, hogy külföldön élsz majd, ez nem nyaralás!

Egy idegen családban kell élned, és alkalmazkodnod kell a mindennapokban. A család a legnagyobb értékét, a gyermekeit bízza rád, sokszor egyedül leszel majd a házban, kezeled a riasztót, vezeted az autójukat. Ezek bizony nem egyszerű dolgok. A családok megbíznak benned, és hiszik, hogy te mindent ügyesen és jól fogsz csinálni.(És ez így is lesz!) Számítanak rád és a munkádra, hiszen ezért választottak TÉGED nagyon sok jelentkező közül! Az első időszakban még a nyelvi nehézségekkel is szembe kell majd nézned, még akkor is, ha jó nyelvi alapokkal indulsz is neki. Néha egyedül érzed majd magad és honvágyad is lesz, de ne hagyd, hogy ezek az érzések úrrá legyenek rajtad és elrontsák a mindennapjaidat. Igyekezz meglátni a jó dolgokat a környezetedben, és koncentrálj a program előnyeire. Később már te is csak mosolyogni fogsz a kezdeti időszak nehézségein. Mi mindig itt leszünk, hogy segítsünk neked, vagy egyszerűen csak meghallgassunk. Mindenkinek azt javaslom, hogy tájékozódjon pontosan az au pair programról, aztán tegyen egy próbát, és vonja le a saját következtetését a saját tapasztalatai alapján. Hiszen az élet amúgy is erről szól, nem igaz? Szóval, hol leszel a jövő hónapban?

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...