For aupairs

Aupairfect blog

Au pair program, amivel nyelvet tanulsz

Au pairként az egész ország a te nyelviskolád lesz!

Az au pair program, az egyik legnépszerűbb work & study program a fiatalok körében. Nyelvtanulás, személyes támogatás, kihívás, utazás és kaland, miközben dolgozol, és minden nap tanulsz valami újat. Az itt szerzett nyelvtudás és munkatapasztalat ugródeszkaként szolgálnak a program minden résztvevője számára.

A karrier kulcsa a nyelv!

Volt HR Controlling igazgatóként tapasztalatból mondhatom:
Ha úgy gondold, hogy ráérsz még a karriereden gondolkodni, ki kell ábrándítsunk: már az iskola padban ülve számos előnyre tehetsz szert, amivel később kitűnhetsz a friss diplomások közül.
Nem elég nyelvet tanulni, az adott idegen nyelven megszólalni is tudni kell! Ma már a diploma megszerzéséhez elengedhetetlen egy középfokú nyelvvizsga, sőt van olyan felsőoktatási intézmény, ahol két középfokú a diploma feltétele, ám az állásinterjún nem csak a bizonyítványt kell bemutatnod, hanem számot is kell adnod nyelvtudásodról. A munkaadók szerint az a pályakezdő számít ideális jelöltnek, aki legalább egy idegen nyelven – legtöbbször angolul – tárgyalólépesen ír és beszél, de sok állás betöltésénél még egy idegen nyelv magabiztos használatát is elvárják a leendő munkavállalótól.

Hogyan válassz nyelviskolát?

Bármely országba is jelentkezel au pairnek, számtalan nyelviskolát találsz majd ahová beiratkozhatsz! A nyelviskolák általában szeptemberben és januárban indítják kurzusaikat, de szintfelmérő után bármikor csatlakozhatsz a számodra megfelelő csoporthoz. Tapasztalatom szerint heti 2x2 óra nyelvtanfolyam bőven elég, hogy iskola rendszerben tanulj nyelvet, a nyelvgyakorláskoz pedig elég lesz csak kimozdulnod a szobádból! 
A legtöbb család zsebpénz kiegészítésként fizeti a nyelvtanfolyam 50-100%-át a teljes au pair időszak alatt!
A tanfolyam kiválasztásánál fontos szempont, hogy ne legyen túl messze a lakóhelyedtől, hogy ne az utazással töltsd az időt. A vendéglátó családod segít majd neked nyelviskolát keresni, de választhatod azt a kurzust is, ahová az előző au pairük járt. Ha van rá lehetőség ülj be egy próbaórára, még mielőtt kifizeted a teljes kurzus árát, így előre képet kaphatsz a nyelvtanulási folyamatról és a tanárról is. Egy tíz hetes, heti hat órás tanfolyam150-200 font illetve euró körül van, de a legtöbb helyen találhatsz államilag vagy EU által támogatott, teljesen ingyenes tanfolyamokat.

Magántanár

Talán ezt a lehetőséget veszik igénybe a legkevesebben, pedig higgyétek el nekem, igazán megéri az árát. Ez a megoldás talán a legdrágább, de az biztos, hogy ez a leghatékonyabb. A magántanár csak veled foglalkozik, minden hibádat javítja, és személyre szabottan állítja össze az órákat. Ezzel a módszerrel, sokkal gyorsabb ütemben fejlődhetsz, ezért hosszú távon még pénzt is spórolhatsz.

Önkéntes munka

Ha olyan területen végzel önkéntes munkát, amely kapcsolódik a választott szakmádhoz, testközelből tapasztalhatod meg, milyen feladatokkal, kihívásokkal jár, miközben emberileg értékes kapcsolatokra is szert teszel. Angliában és Európa más országaiban is több száz országos vagy világméretű jótékony célra létrehozott szervezet van.  Ezek a cégek több ezer, kis üzletből álló bolthálózatot üzemeltetnek. Angliában a legismertebbek az Oxfam, a British Heart Foundation, Barnardo's. Valószínűleg ezekkel először akkor találkozol majd, amikor valami olcsó rucit, könyvet vagy CD-t szeretnél venni magadnak.
Ezek a non-profit szervezetek minimális költségvetéssel működnek, ezért tárt karokkal várják a lelkes önkénteseket, akik hajlandóak pár órát áldozni az idejükből. Habár ez a munka kereset kiegészítésnek csak részben jó (még az átlagosnál is olcsóbban kaphatsz ruhákat, vagy bármit, amit az üzletben árulnak) viszont nyelvgyakorlásnak és kapcsolatépítésnek tökéletes. Számomra az egyik leghasznosabb elfoglaltság volt az Oxfam-nál végzett önkéntes munka, mielőtt főállásban a saját szakmámban kezdtem el dolgozni. Nem csak a nyelvtudásom fejlesztésében segített, de meggyőződésem, hogy az angliai karrieremet is segítette.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...