For aupairs

Aupairfect blog

Au pair profil, ami a jelentkezéshez szükséges

Minél részletesebb és vonzóbb a  jelentkezési anyagod, annál nagyobb eséllyel vágsz neki az au pair program kiválasztási folyamatának. Amikor elkezded összeállítani a profilodhoz szükséges anyagokat, képzeld magad a vendéglátó család helyébe. Bizony ők sincsenek könnyű helyzetben, hiszen meghívják a családjukba és rábízzák a gyerekeiket valakire, akit mindössze néhány dokumentum és egy Skypos interjú alapján ismernek. Azt se felejtsd el, hogy a családok sok jelentkező adatlapját látják, igyekezz kitűnni a tömegből! Számukra nem az az elsődleges, hogy te nyelvet szeretnél tanulni, és szabad idődben utazni szeretnél.
Azt szeretnék tudni rólad, hogy milyen személyiség vagy, hogyan illesz majd a családjukba, szívesen foglalkozol-e majd a gyerekekkel.

A profilodat az Aupairfect au pair ügynökség készíti majd el, és mi adjuk a profil összeállításához szükséges dokumentumokat is. Ezek kitöltéséhez részletes útmutatót adunk majd, hogy megkönnyítsük a munkádat és azért is, hogy egységes, áttekinthető részletes, informatív és vonzó profilt készíthessünk neked. A profilod a Személyes Névjegykártyád!

 

Jelentkezési lap

 

A jelentkezési lap tartalmazza a legrészletesebb információkat rólad, ezért fontos, hogy minden kérdésre őszintén válaszolj. Ez az egyik legfontosabb dokumentum, részben ez alapján válogatnak a családok. Minél rugalmasabb vagy az elvárásaidban, annál könnyebb lesz megfelelő családot találni. Fontos tudni, hogy minél hosszabb időt vállalsz, annál vonzóbb leszel a kiválasztásnál. Hiszen gondold csak meg, a családnak sem jó, ha félévente új au pairt kell keresnie, megszoknia és betanítania.

 

Személyiség referencia

 

A programban való részvételhez szükséged lesz egy személyiség referenciára. Ehhez biztosítunk számodra egy referencia formátumot, amit kitölteni és értelmezni is könnyű! Ez a referencia a főbb személyiségjegyeidet mutatja be, azt, hogy milyen ember vagy.

 

Gyermek felügyeleti ajánlólevél

 

A gyermek felügyeleti tapasztalat az egyik legfontosabb része a jelentkezési anyagodnak, hiszen ebből kaphatnak képet a családok arról, hogy hogyan viszonyulsz a kicsikhez, és hogyan tudsz foglalkozni velük.
Gyermek felügyeleti tapasztalatnak számít, a kisebb testvérrel, unokatestvérrel való foglalkozás is. Ha van olyan család, ahol már vigyáztál kisgyerekre, mindemképpen kérj tőlük referenciát, mert ezek nagyon sokat számítanak majd a kiválasztásod során.

 

Orvosi igazolás

 

Az orvosi igazolást minden esetben a háziorvosoddal kell kitöltetni, aláíratni és lepecsételtetni. Ez a dokumentum bizonyítja, hogy egészséges vagy, mentális és fizikai állapotod is alkalmassá tesz arra, hogy kisgyermekekkel foglalkozz, és közösségben dolgozz. Amennyiben speciális gyógyszerre van szükséged (allergia, cukorbetegség stb.) mindenképpen jelezd felénk. A fogadó családnak teljesen tisztában kell lennie az egészségi állapotoddal, miután velük fogsz lakni, és probléma esetén az ő háziorvosuk fog téged is ellátni. Egészségbiztosítással, orvosi ellátással kapcsolatosan külön tájékoztatót küldünk neked!

 

 

“Dear Family Letter”

 

Bemutatkozó levél a vendéglátó családoknak. Ez a levél gyakorlatilag egy speciális önéletrajz. Szabad fogalmazásban írj az alábbi témákban:

 

 

Fotóalbum / Videó profil

 

Igaz a régi mondás “Egy fotó többet mondd ezer szónál”. Készíts fotóalbumot magadról, ahol a családoddal, gyerekekkel vagy látható. Legyél mosolygós, vidám és bizalomgerjesztő a képeken. Ne küldj kihívó, bulizós, képeket, ahol haverokkal vagy, dohányzol vagy iszol. Ez ugyanis nem a legjobb módja, hogy meggyőzd a fogadó családokat arról, hogy te vagy a legalkalmasabb személy a gyerekük mellé. A videó profil egyre elterjedtebb módja a bemutatkozásnak, de csak abban az esetben válaszd ezt a formát, ha profi módon elkészített anyagot tudsz küldeni.,ahol nyugodt és kedves vagy, és érthető angolsággal tudod bemutatni magad.

 

Facebook, Instagram és társai

 

Jelentkezésed előtt ellenőrizd a Facebook és egyéb közösségi média profilodat, és a feltöltött képeket. Töröld vagy zárold azokat a képeket, amelyek rád nézve nem előnyesek. A külföldi ügynökségek és a családok is meg fogják nézni ezeket az oldalakat, és nem lenne szerencsés, ha az oda feltöltött, nem szalonképes képek miatt utasítanák vissza a jelentkezésedet.

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...