For aupairs

Aupairfect blog

10 érdekes és vicces tény, melyek a húsvéthoz kapcsolódnak

Húsvétkor Jézus Krisztus haláláról és feltámadásáról emlékezik meg a kereszténység. Mások úgy gondolják, hogy az ünneplés ideje a húsvéti tojás és a nyuszi. Most mutatunk 10 érdekes és vicces tényt a húsvétról, melyek talán nem annyira ismertek!

1. Az Egyesült Királyság első csokoládétojását 1873-ban Fry’s of Bristol készítette.

Easter egg

2. 2007-ben egy gyémánttal borított tojást közel 9 millió fontért értékesítettek. A tojás nagyon különleges, mert minden órában egy ékszerből készült kakas felbukkan a tojás tetejéről, négyszer kitárja szárnyait, háromszor biccent a fejével és csiripelő hangot ad!

3. 2011-ben, Olaszországban készítették a valaha volt legmagasabb csokoládétojást. 10,39 méter magas és 7200 kg súlyú volt, magasabb, mint egy zsiráf, és nehezebb, mint egy elefánt!

Easter egg hunt

4. A húsvéti nyuszi hagyománya a 18. században jelent meg  az Egyesült Államokban. Sokan úgy gondolják, hogy Európából származik. Más húsvéti hagyományok között szerepel a húsvéti kosarak készítése és a húsvéti tojásvadászat.

5. A húsvétot a keleti és a nyugati keresztények különböző időpontokban ünneplik. Ennek oka az, hogy a keleti kereszténységben a húsvét dátuma a Julianus naptáron alapul.

6. A fehér liliom, a feltámadás szimbóluma, különleges húsvéti virág.

White lilly

7. A jellybean néven ismert zselés gumicukrot először Amerikában, a bostoni cukorkagyártó William Schrafft készítette, aki hirdetéseket alkalmazott, ezzel sürgetve az embereket, hogy küldjenek gumicukrot a polgárháborúban harcoló katonáknak.

8. A  húsvéti tojások készítése és ajándékozása egy tavaszi szokásra nyúlik vissza, mint maga a húsvét, amelyben a tojásokat az újjászületés jelképeként adták egymásnak.

9. A keresztények a húsvéti tojásokat az öröm és az ünneplés, az új élet és a feltámadás szimbólumának tartják.

10. Az emberek 76%-a előbb a csokoládényuszi füleit eszi meg.

Easter bunny chocolate

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...