For aupairs

Aupairfect blog

Hogyan kössük le a gyerekeket karantén idején?

Az gyerekekkel való egésznapos otthonlét alatt nem mindig könnyű megtalálni a módot, hogy hogyan szórakoztassuk, vagy kössük le őket. Ebben a blogbejegyzésben tippeket adunk, hogyan érdemes kezelni ezt a helyzetet és hogy menjünk biztosra, hogy a gyerekek még véletlenül se unatkozzanak. Ezekkel a tippekkel igyekszünk megkönnyíteni a jelenlegi helyzetet, hogy garantáltan mindenki jól érezze magát! Ha esetleg akadna más ötletetek karantén idejére gyerekeknek, nyugodtan osszátok meg velünk!

A hatékony higiéniai módszerek elsajátítása

A kialakult egészségügyi válsághelyzet lehetőséget ad, hogy megtanítsuk a gyerekeket és felhívjuk a figyelmüket a helyes higiéniai szokások alkalmazására és betartására, ami a későbbiekben hasznukra válhat, így tudatosan védhetik magukat és környezetüket a kórokozóktól és betegségektől. A kézmosás az egyik legfontosabb és legalapvetőbb dolog. A világjárvány kezdete óta sok oktatóvideó jelent meg az interneten, gyermekek számára, amelyek megmutatják, mennyire hatékony a kézmosás. Játékosan is megmutathatjuk nekik, hogy riasztja el egy alapos kézmosás a baktériumokat.

Sütés, Főzés

Szeretsz főzni, de nehéz időt szakítani új receptek kipróbálására? Előnyödre is válhat a karantén és a gyerekek is imádni fogják! Próbáljatok ki sokféle receptet, süssetek, vagy főzzetek valami finomságot a gyerekekkel. Élvezni fogják a konyhában való ténykedést és még nassolni valótok is lesz. Receptekért kattintastok ide! Megmutathatod a nekik azokat a hazai ételeket, amiket otthon szoktál enni a családoddal!

Olvasás, tanulás

Az otthonok nagy része mindig tele van olyan könyvekkel, amiket még soha senki nem olvasott. Válasszatok ki a gyerekekkel egyet és tűzzetek ki egy célt, például egy hetet, ameddig elolvassátok! Ez számodra is nagyon hasznos lesz, ezáltal is gyakorolhatod a nyelvet! Írhattok olvasónaplót is egy könyvből! Ha a gyermek unja a kötelező olvasmányokat, válasszon ő egy könyvet, amit közösen feldolgoztok. Olvassátok el együtt, beszélgessetek róla, írjatok olvasónaplót. Az olvasás az egyik legjobb időtöltés és a karantén jó lehetőség arra, hogy megszerettessük a gyerekekkel a könyveket. Sok gyerkőcnek monoton lehet a távoktatás, de ezt is fel lehet dobni! Így, ha már unalmas a tankönyvből tanulni: Végezzetek otthon kísérleteket! Rengeteg izgalmas kísérletet lehet elvégezni otthon is, ami nem csak lefoglalja a gyerekeket, de a kémiatanulásban is segíthet. Egy tojást ecetbe áztatva pattogóssá varázsolhatunk, szőlőlével pedig titkosírást fedhetünk fel rajta. Izgalmas otthoni kísérletekért kattints ide. Utazzatok el a Marsra! Az accesmars.com oldalon egy marsjáró szemén keresztül nézhetünk körül a Marson. Jövendőbeli űrhajósoknak kötelező otthoni program! Használjátok okosan az internetet! Biztos, hogy a gyerek többet fog a neten lógni a karantén idején. Pont ezért fontos, hogy megmutasd a gyerekeknek, hogyan használhatja tanulásra is az internetet. A zanza.tv kincsesbánya a diákoknak, a Zállatorvos YouTube csatornán vicces animált videókból tanulhatnak a nagyobbak. A Honfoglaló és a Kvízpart pedig tökéletes a tanultak átismétlésére. Nézzetek élő videókat! Ha a filmeket már unjátok, a explore.org/livecams oldalon számtalan élő közvetítést találhattok kiskutyákról, vadállatokról vagy víz alatti világokról.

Kreatív tevékenységek

A kreativitás azon szavak egyike, amely legjobban jellemzi a gyerekeket. Szeretnek új dolgokat kipróbálni és kézműveskedni. Rengeteg kreatív ötletet valósíthattok meg együtt, különböző DIY (Do It Yourself) projekteket, rajzolhattok, festhettek, origamizhattok, vagy akár egy saját puzzlet is készíthettek! Ha pedig kifogynál az ötletekből, rengeteg weboldalról gyűjthetsz újakat, az egyik legnépszerűbb a Pinterest! Társasjátékozni mindig jó ötlet, minden korosztály élvezi. Például Uno, Guess Who, Scrabble, Monopoly, de a saját társasjátékotokat is elkészíthetitek. Mivel a karantén több hétig, vagy akár hónapig fog tartani, rendezhettek egy adott játékból bajnokságot és a végén megnézhetitek ki volt a legjobb! 

Sport

Sokak szerint az otthonlét kizárja a sportolás lehetőségét, azonban ez nem így van! A gyerekek mindig mozgásban vannak, ebből adódóan számukra sem könnyű egész nap otthon maradni. Sportolhattok közösen és kipróbálhattok új dolgokat is. Kereshettek a Youtube-on videókat, jógát gyerekeknek, vagy vicces táncokat, amiket megtanulhattok. Ha szerencsések vagytok és van kert, ahova ki tudtok menni, akkor fogócskázhattok, bújócskázhattok (ezt a házban is lehet!), mindig mókás a trambulinon ugrálni, vagy éppen hintázni. Az biztos, hogy nap végén fáradtabbak lesznek, mint hinnéd és könnyebb lesz őket ágyba tenni!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...