For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

100 gyakori angol nyelvhasználati hiba

Mindenkinek megvannak a tuti tippjei az angol nyelvtanuláshoz, és ha tanácstalanok lennénk, az interneten ezerszámra találunk ötleteket, hogy, hogyan tanuljunk meg angolul semmi perc alatt. Nem vitatom, hogy tényleg vannak jó ötletek, jó néhányban én magam is hiszek, és használtam is ezeket. Az viszont biztos, hogy a következetes, jól felépített tanulási stratégia elengedhetetlen, még akkor is ha jó nyelvérzékünk van. Ha egyáltalán létezik ilyen!

Azt is tapasztaltam, és nem csak a nyelvtanulás során, hogy az agyunk könnyebben jegyez meg, olyan dolgokat, amelyeket összefüggésbe tud hozni más anyagrészekkel. Az asszociációs képességünknek köszönhetően sokkal könnyebb egész mondatokra emlékezni, mint kiragadott, egymástól független, önmagukban álló szavakra.

Azt is tanulási és tanítási tapasztalatból tudom, hogy a furcsa, valami miatt különleges, és eltérő dolgokra fogékonyabb az agyunk! A hibákra könnyebb emlékezni, mint a szabályszerűségekre! A mellékelt PDF fájl 100 olyan gyakran előforduló angol nyelvi hibát tartalmaz, amiből néhányat, talán még anyanyelvi Angolok is elkövetnek. Bizony a nyelvtant nekik is meg kell tanulni!

Ezeket a nyelvtani szabályokat, különböző nyelvkönyvek más-más rendszerben tartalmazzák, de talán ebben a formában könnyebben lesz emlékezni a hibáinkra! A gyakorlásnak azonban csak akkor van értelme, ha a hibák mellett, a korrekt válaszokat is megjegyezzük, és a gyakorlatban már csak ezeket alkalmazzuk! Jó tanulást!

100-speaking-mistakes.pdf

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...