For aupairs

Aupairfect blog

Hol volt, hol nem volt az Önkéntes munka…

Történt egyszer, hogy olvastál egy cikket az önkéntességről, amelyben azt ecsetelték, hogy nem csupán izgalmas kalandokat és szerencsés fordulatokat ígér ez a tevékenység, hanem szakmai és lelki fejlődést egyaránt, no meg új ismereteket a világról, embertársaidról és saját magadról. Hirtelen meg is jelent előtted a kép, amint a váratlan szituációk megoldása és az önzetlen segítség nyújtás révén hőssé váltál és korona termett a fejeden. Az önkéntes munkával megtapasztalhatod, hogyan tudsz még többet tenni életed és a környezeted alakításáért. Au pairként a szabadidődben bátran vállalhatsz önkéntes munkát külföldön, ami a társas kapcsolataidat és a nyelvtudásodat is nagyban segíti majd!

Oxfam önkéntes voltam Angliában au pairként

Angliában több száz, országos vagy világméretű jótékony célra (afrikai éhezők, beteg gyerekek megsegítése, állatvédelem) létrehozott szervezet van. Ezek a cégek több ezer, kis üzletből álló bolthálózatot üzemeltetnek. A legismertebbek az Oxfam, a British Heart Foundation, Barnardo's. Valószínűleg ezekkel először akkor találkozol majd, amikor valami olcsó rucit, könyvet vagy CD-t szeretnél venni magadnak. Ezek az üzletek non-profit szervezetek, éppen ezért minimális költségvetéssel működnek, önkénteseket toboroznak az üzletek működtetéséhez. Ezek az üzletek tárt karokkal várják a lelkes önkénteseket, akik hajlandóak pár órát áldozni az idejükből és segítenek a boltokban. Habár ez a munka kereset kiegészítésnek csak részben jó (még az átlagosnál is olcsóbban kaphatsz ruhákat, vagy bármit, amit az üzletben árulnak) viszont nyelvgyakorlásnak és kapcsolatépítésnek tökéletes. Számomra az egyik leghasznosabb elfoglaltság volt az Oxfam-nál végzett önkéntes munka, mielőtt főállásban a saját szakmámban kezdtem el dolgozni.  Nem csak a nyelvtudásom fejlesztésében segített, de meggyőződésem, hogy az angliai karrieremet is segítette.

Építs kapcsolatokat!

A mai világban a társas kapcsolatok szerepe meghatványozódott, rengeteg dolog múlik azon, hogy kiket ismerünk, illetve, hogy kivel, hogyan tudunk kapcsolatot építeni. Az új állások 30% -át úgy töltik be, hogy azok meghirdetésre sem kerülnek vagy ha mégis, hát csak azért, mert a nagy cégek HR politikája miatt kötelező meghirdetni az állást, de a háttérben már eldöntötték ki kapja meg a pozíciót.

Elnyered a jutalmad!

Saját tapasztaltból mondom, hogy a külföldön végezett Önkéntes munka az egyik legjobb lehetőség arra, hogy teljesítmény kényszer nyomása nélkül dolgozz egy cégnek. Külföldön számtalan olyan nonprofit alapon működő helyi és világméretű vállalkozás van, akik tárt karokkal várják a lelkes önkénteseket, szinte minden vállalati területre. Az önkéntes munkáért ugyan nem jár fizetés, de az a kapcsolati tőke, a nyelvgyakorlási lehetőség és adott esetben szakmai és önismeret, ami ezzel jár, pénzben kifejezhetetlen. Az önkéntes munkák sok esetben fizette pozícióvá alakíthatók, így már egy általad jól ismert környezetben dolgozhatsz tovább! Számomra Angliában az egyik leghasznosabb elfoglaltság volt az Oxfam-nál végzett önkéntes munka, amit még au parként végeztem mielőtt főállásban a saját szakmámban kezdtem el dolgozni.  Nem csak a nyelvtudásom fejlesztésében segített, de meggyőződésem, hogy az angliai karrieremet is segítette. Rengeteg barátot szereztem ott, és igazán azt éretem, hogy befogadtak, támogattak és elismerték az erőfeszítésimet.

Kapcsolat

GYÖNYÖRŰ HELYEKEN JÁRTAM, SOK BARÁTOT SZEREZTEM ÉS
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!

 

JELENTKEZZ MOST, UTAZZ HAMAROSAN...