For aupairs For aupairs

Aupairfect blog

Zsolti au pair élményei - Svájc 2020

Sziasztok!

Pontosan 10 nappal ezelőtt érkeztem meg fogadó családomhoz Svájcba, ahol 2 kisfiúra vigyázok. Elég mozgalmas napjaim vannak, de kezdjük az elején. Amint megérkeztem rá két napra egy egész napos kihívás várt rám. A nagyobbik kisfiúnak a születésnapja volt, és egyszerre váltam 8 gyerek babycsőszévé. Nem unatkoztam/ unatkozom, ez az egy biztos. Ez a hét az utolsó az oviban, illetve a kisebbik fiú esetében az ovi előkészítőben. Ezután egy kisebb szünet következik, majd kezdődik a nagynak az iskola, a picinek pedig az ovi. Eddig próbálom felvenni a ritmust és megjegyezni, hogy mit és hogyan kell. Egy nagyon kedves és kreatív családhoz kerültem, rengeteget játszok a fiúkkal. A szabad hétvégémet a város felfedezésével töltöttem. Szombaton voltam a zürichi állatkertnél (ahol egy gondozót széttépett egy Tigris, ezért nem lehetett bemenni és még aznap megmásztam az Uetliberget. Csodaszép kilátás nyílik a Züriseere fentről. Vasárnap egy kis szusszanás után a közelemben lévő Loorenkopf kilátóba másztam fel, a látvány szintén magáért beszél. Hétfő, kedd, szerda volt az első főzéseim napja, (hála Isten előre fagyasztott vagy gyorsan elkészíthető „junk foodot” esznek ebédre a kisfiúk, a főétkezés náluk a vacsora) így még mindegyik kisfiú él, ízlett nekik, amit készítettem.

Tegnap picit előbb be tudtam fejezni a munkát és azonnal le is mentem a Züriseere kipróbálni a hajót, ahogy a kisebbek fiú mondaná: It was mega cool. A rutint még nagyon szoknom kell, illetve a spontaneitást. Én mindent szeretek eltervezni és felkészülni rá, ez itt nem lehetséges. Az Anyuka nagyon szereti a Pinterestet és rengeteg kreatív ötletet küld onnan, hogy mit készítsünk a gyerekekkel el. Lesz majd szivárványos muffin sütés is, előre félek. Nagyon fontos megtanulni, hogy az ember, hogyan tud kilépni a komfort zónáján kívülre, hiszen ti is tudjátok: The beginning of your success is in the end of your comfort zone. Let’s think outside of the box and enjoy it.

Mindenkinek csak ajánlani tudom az Au Pair programot, és természetesen az Aupairfect lelkiismeretes és segítőkész csapatát!!

Kapcsolat

NAGYON JÓ ÉRZÉS VOLT TALÁLKOZNI A CSALÁDDAL A REPÜLŐTÉREN!
MÁR AZ ELSŐ PILLANATBAN ÚGY ÉREZTEM, HAZAJÖTTEM!


 

A TE AU PAIR PROGRAMOD ITT KEZDŐDIK...